Gönderen Konu: APRS FOR NOKIA  (Okunma sayısı 345 defa)

Çevrimdışı TA1PB

APRS FOR NOKIA
« : 06 Temmuz 2011, 18:26:02 »
Uzun zamandır eksikliğini gördüğüm symbian işletim sistemli ve onboard gps alıcısı olan cep telefonlarında kullanılabilecek APRS programları üzerine internette araştırma yapmaktayım.Nokia e72 kullanıcısı olarak onlarca program denememe rağmen sağlıklı çalışan sorunsuz bir yazılım bulamamış idim.Bu gün itibariyle yaptığım testlerden en sorunsuz çalışan yazılımı sizlerle paylaşmak istedim...
http://wiki.ham.fi/Java_ME_APRS_MIDlet
sayfasındaki jar uzantılı dosyayı telefonunuza yükledikten sonra configuration kısmında
callsign (ne yazacağınızı tarif etmeme sanırım gerek yok..)
APRS passcoce kısmına uiview kullanırken kullandığınız validation number ınızı
server kısmına turkiye.aprs2.net:14580 ,
name/comment text bölümüne isminizi ve telefonunuzu yazabilirsiniz ben öyle yaptım..:)
polling interval bölümüne yollamak istediğiniz zaman aralığını
aprs map symbol bölümüne araç yaya yada telefon sembolünüzü girdikten sonra ok diyerek menüye dönüp start diyorsunuz....
Güle güle kullanın....73
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA1DX

Ynt: APRS FOR NOKIA
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2011, 18:28:56 »
Tebrikler Murat Bey.. Bu mesajın bir kopyasını da Cep telefonunda APRS mesajlarının bulunduğu kısma kopyalaman mümkünmü?

Selamlar,
Atila

Çevrimdışı TA3TK

« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2011, 18:59:06 »
Tesekkurler Murat abi. paylasımlarını gormek çok güzell....
Ergün BİLGİN
Tel:05057139076
msn-mail: bilgin.67@hotmail.com
Locator: KM38ML
İZMİR
73

Çevrimdışı TA1FL

« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2011, 19:15:25 »
Murat Abi eline sağlık . Uzun süre bende aramıştım nokia için program ama bulduğum jar dosyası s60 uyumlu olmadığı için çalışmamıştı .

Çevrimdışı TA1FL

« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2011, 19:18:04 »
sadece iki resim atabiliyormuşuz foruma bu arada öğrenmiş oldum ,

iki tane daha atayım bende ;) Eline Sağlık Tekrar , Tiny Traker gibi iş yapar .

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2011, 19:50:59 »
Yazılım sadece APRS yani Automatic Position Reporting System olarak çalışıyor.Mesajlaşma özelliği maalesef yok...Sevgili Atila kulakların çınlasın ...:)  Samimiyetimize güvenerek pekte sevmeyeceğini bildiğim halde paylaşmak istedim...Ama inşallah APRS & M şeklinde çalışan bir program da bulacağım...Bulup test ettikten sonra onuda paylaşırım...Gerçi cep numarasını beacon text kısmında yollayanlara arzu eden arkadaşlar abonesi olduğu cep operatörünün belirleyeceği 1 SMS ücreti mukabilinde arzu ettiği mesajı yollayabilir şeklinde ukalaca bir çözümde önerilebiliriz lakin bunun çokta amatörce olmayacağı aşikardır....:)Sevgilerimle ....73
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #6 : 06 Temmuz 2011, 21:14:14 »
Merhaba

Çok teşekkür ederim bu güzel paylaşım için...
Ellerinize sağlık... :)
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA1NI

« Yanıtla #7 : 14 Temmuz 2011, 09:54:29 »
   Selam bu Aprs programı Nokia N95 'ede uyumlumu.
Yani Nokia N95 'te çalıştırabilirmiyim...

Niko İSKENDERİDİS

TA1Nİ
TA1Nİ

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #8 : 14 Temmuz 2011, 10:23:43 »
Linkte konuyla ilgili açıklamada cihazınız görünüyor..Büyük olasılıkla çalışacaktır...Denemeden birşey söylemek doğru değil.Ancak Java Mobile Edition (J2ME) desteği olan symbian işletim sisteminde ve onboard gps bulunan telefonlarda çalıştığını okuduğumda listede olmamasına rağmen e72 ye yükleyip denedim sorunsuz çalıştı...Kolay gelsin ...73 de TA1PB
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA1FL

« Yanıtla #9 : 26 Temmuz 2011, 10:35:41 »
<object width="425" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pYfaqtmMyfQ?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pYfaqtmMyfQ?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

kod çalışmaz ise http://www.youtube.com/watch?v=pYfaqtmMyfQ deneyin başka bir program var ,

biraz daha profesyonel bir uygulamaya benziyor , deneme sonrası bilgi veririm 73 ...

Çevrimdışı TA1FL

« Yanıtla #10 : 26 Temmuz 2011, 14:40:55 »
son versiyonunda (mgmaps-1_41) aprs uygulaması yok onun için ekteki versiyonu (mgmaps_aprs-1_28_06) kurup video daki ayarları yapın ,

çağrı işaretinizin altına validation numaranızı yazın harita ayarlarında yahoo haritalarını secin

N95-2 test ok ,

tek sorun GPS ve GPRS ugyulamasından dolayı pil tüketimi , onun için 2 tane yedek batarya ve bir mobil şarj aleti taşıyorum,

73...