Gönderen Konu: Ses çıkış gücü ve uzun şarj süresi  (Okunma sayısı 198 defa)

Çevrimdışı TA5ACC

Ses çıkış gücü ve uzun şarj süresi
« : 01 Temmuz 2011, 00:02:41 »
İki özelliği ayrı ayrı telsizlerde örnek gösterebilirsiniz. Varsa bildiğiniz her iki özelliği beraber de olabilir.

1. Ses çıkış gücü en yüksek (harici hoperlor+mayk takıldığında mayktan da kuvvetli ses çıkışı olacak.)

2. Şarj süresi en uzun giden (Yüksek güçlü opsiyonel bataryası mevcut olabilen ve takıldıktan sonrası örnek de verilebilir. Ör: 2000mah 2200mah ve üzeri gibi, olmasa bile ekonomikliği de ön planda olabilir.) Stand-By süresi öncelikli olsun, cihaz hiç TX yapmadığı takdirde uzun süre dayanabilen.

Bu özelliklerde bildiğiniz, gördüğünüz, kullandığınız cihazlar varsa belirtirseniz genel anlamda tüm kullanıcılar açısından iyi bir konu olacağına inanıyorum. Malum el cihazlarında aranan 2 önemli özellik olduğunu düşünmekteyim.

Çevrimdışı TA5ACC

Ynt: Ses çıkış gücü ve uzun şarj süresi
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2011, 17:06:32 »
2 gün full tx ile geçiyorsa iyi bir süre fakat rx ağırlıklıysa beklediğimin altında malesef. Daha uzun stand-by süreleri peşindeyim =)

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2011, 17:30:30 »
çok fazla tecrübem yok ama denediğim cihazlar hakkında bilgi vereyim.
4011 ile sadece rx te 7-8 gün gittiği oluyor. 2700mAh batarya ile. tabi 24 saat açık bırakmıyorsanız.
GP300 de ise 1200mAh batarya ile orta seviyede bir kullanımla(rx-tx) yine 3-5 gün gidiyor. Bu cihaza 2700mAh batarya çakılırsa tahminimce 15 gün gider :)

ses çıkış gücü olarak GP300 gayet iyi, Aselsan 4000 serisinin ses çıkış gücü bana biraz düşük geliyor, gürültülü bir ortamdaysanız düşük gelebilir. Aselsan 4400 serisini kısa bir süre tahsisli olarak kullandığım için ve her gün şarja konulduğu için batarya süresi hakkında bir bilgim yok,duyduğuma göre oda epey dayanıyormuş ama şahsen denemedim, ancak ses çıkış gücü ve netliği bana gayet yeterli geldi.
bataryası uzun süre dayanan amatör cihaz isterseniz sanırım en iyisi wouxun, orta seviyeli bi kullanımda 3-4 gün kullanılıyor.

yinede ses çıkış gücü ve batarya süresi için askeri standart cihazlar işinizi görecektir.

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2011, 12:08:21 »
Ses netliği için gp300 ün üstüne yok gibi, batarya için 2700 mA. li 4011 çok ideal gp300 batarya sistemine düzgün pil takılamıyor.Takan varsa o zaman gp300 .
Ama tek tuşla tarama işlemi,kanal sayısı, ekranda görme derseniz 4011 benim favorim.
Karar sizin.
TA2JU
Hasan TURGUT
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E