Zafer bey selamlar.
Öncelikle bu icom telsizlerin tuner bağlantıları ve icom otomatik tunerin iç yapısı üzerine günlerdir çalışıyorum.Bendede bir sorun var bu yüzden şemasını ezberledim diyebilirim.İcom telsizin tuner ucu 1 numara siyah renk gnd,2 numara kırmızı renk 13 volt 3 numara beyaz renk start ucu 4 numara yeşil renk key ucudur. telsizi açar açmaz bu tuner kablosuna +-13 volt verir ve tunerin besleme devresi çalışır.
İcom telsizlerin TUNE düğmesine basınca beyaz renkli start kablosundan + 5volt enerji tunerin cpu kontrol transistörün beyzine gider transistör iletime geçerek cpu yu devreye sokar tuner antenin empedansını swr sini ayarlar ve swr ve empedans dedektörü ayarlanınca cpu buffer transistötünü tetikler.Buffer transistörü iletime geçer ve +4.5 volt enerjiyi beyaz renkli key ucuna gönderir. 4.5volt enerjiyi gören icom telsiz TUNE işlemini durdurur ve tunerle iletişimini keserek anten rezonansa gelmiş olur.
Size çalışma prensibi ile ilgili birşeyler anlatmaya çalıştım.Siz şimdi KAÇHİNA tunerinizin çalışma prensibini inceleyin bu voltaj değerlerini dikkate alarak sisteminizi inceleyin.
Şimdi sizin tunerinizde bulunan icom tunerlerde olmayan ptt ucuna telsizinizin ptt ucunu bağlarsak cihaz tx e geçtiğinde tunerinizin U1 entegresini sürerek U1 üzerinden U5 entegresini sürmüş oluruz. Amma DTN ve TND uçlarından giden ve gelen voltaj değerlerini bilmediğimizden ve U1 ve U15 entegrelerinin gerek iç yapılarını gerekse devrenizin voltaj değerlerini ve block diagramını bilmediğimizden icom telsizinizin start ve key ucunu şu an için nasıl bağlayabiliriz bir fikir yürütemiyorum.U1 entegresine giden DTN ucunu icom telsizinizdeki beyaz renkli strat kablosu olduğunu düşünüyorum.Tabi devrede U1 in değerinide vermemiş.Bundan sonrası için bir yorum yazamıyorum.Dikkat edin ters bir voltaj ile tuner kontrol entegresini götürmeyesiniz.
73..