Gönderen Konu: Hatch Back Araca Diplik için Sizce En uygun yer ?  (Okunma sayısı 256 defa)

Çevrimdışı TA4J

Hatch Back Araca Diplik için Sizce En uygun yer ?
« : 25 Mayıs 2011, 00:04:44 »
Arkadaşlar merhabalar, Astra HB aracım var Nagoya HB-20B

resimde görülen dipliği aldım ve dün elime ulaştı. Aracım da aşağıda resimde gözüktüğü gibidir.

Şimdi sizlere sorum şu olacak Kısa dalga anteni TA3EN Hüseyin hocamın yapmış olduğu 7 Mhz de çalışacak olan antenimi montajını nereye yapsam daha iyi olur.

Ben ilk olarak 1 numaralı yere düşündüm ama orada da arabanın sacının altında silikon var kaldırmam gereklimi ? bir türlü tutturamadım oraya

2. sorum ise şu olacak sağ arka tarafa 2 numaralı yere montajını yapacak olursam şayet antenin verimi ne derece olur 1 numaralı yere göre

Teşekkürler
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA2AKD

Ynt: Hatch Back Araca Diplik için Sizce En uygun yer ?
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2011, 00:26:16 »
öncelikle selamlar...aracınız gördüğüm kadarı ile pek amatör dostu bir arac degıl..bu tür araclarda araca zarar vermeden anten takmak ki bu hf olunca biraz daha zor...almış oldugunuz dipliğe bakınca zaten pek seçiminiz yok..arka bagaj kapağına bir şekilde tutturmak...fakat iyi şasi almalı malum hf bant ve takacağınız anten sanırım şasi alarak çalışacak türden...dual bant vhf uhf de sorun olmaz ama aracınızda hf anten montajı bakıldığında biraz zahmetli....hele konu az zararla işi kıvırmak ise allah kolaylık versin..

73 s
Telsiz bir yaşam biçimidir.
NETWORK RADIO DATA TRANSFER LINK PROJECT
TB2NEY>>>TA2AKD

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2011, 00:31:35 »
teşekkürler bilgi için.

diğer arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TB1BMC

« Yanıtla #3 : 25 Mayıs 2011, 10:15:24 »
merhaba

bana kalırsa en akıllıca çözüm tavana takılan port bagaj demirine montajda yapılabilir. Şaseleme için ise şaseden bir kablo ile yapılan çözüm görmüştüm o şekilde olabilir. Bu şekilde bağlanabilir.

Kolay gelsin 73'ler

Mustafa Çınar - TB1BMC

Çevrimdışı TA5AYS

« Yanıtla #4 : 25 Mayıs 2011, 10:52:22 »
1 numaralı yer ile 2 numara arası stop lambası üzerine doğru montaj yapın derim.
dipliğin sabitleyici vidalarının arka kapak içerisinde geleceği yeride şase alacak şekilde  içeriden noktalarsanız yani boyayı 1-2 mm çapında kaldırırsanız tabiki bu sizin insiyatifiniz çok iyi olur.Çünki boya direnç vazifesi göstereceği için tam bir şase alamassınız.
Daha sonra aracı satarken araç rengindeki boyayı nokta şeklinde oraya sürerseniz belli belirsiz olur.

Kolay gelsin.
www.yalinsumer.com.tr

Akşehir   QTH locator : KM58QI
Long : 31.41146 E (31° 24' 69'' E)
Lat : 38.35933 N (38° 21' 56'' N)

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #5 : 25 Mayıs 2011, 11:12:40 »
Fikirleriniz için teşekkür ederim. Yalnız şöyle bir sorum olacak stop lambası tarafına koyduğumda antenin verimi ne derece sağlıklı olur acaba. TA3EN Hüseyin hocamın el yapımı Eco marka http://www.ta3en.com/hf.mobil.anten.htm antenlerin Türk yapımı olanı gayette güzel ve şık.

Yani propagasyon ne derece güzel olur. Teşekkürler.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA2HM

TA Callbook kaydı

Murat Asal
    ANKARA
  • OM/YL
  • HAYATI NEREDEN SEVERSENİZ, ORADAN YAKALARSINIZ.
« Yanıtla #6 : 25 Mayıs 2011, 18:56:45 »
Ali bey bence de sağ yada sol stop lambalarının üzerine montajını yapabilirsiniz. Yalnız almış olduğunuz diplik HF antenler için dayanıksız olabilir. HF antenlerde bu tip diplikler altı daha geniş ve 4 civatalı olanlardan tercih etmenizi önerirdim. Monte ederken de; bagajın iç tarafındaki silikonlu bölgeye zarar vermemek için civatalar ile bagaj sacı arasına ince bir sac koyarak civataları bu saca sıkıştırırsanız silikonlara daha az zarar verirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca; bu tip antenler araca çok iyi şaselenmesi gerekiyor, yoksa swr yi tutturamazsınız. Bunu da dipliğin civataları sıkarken altına koyacağınız ince sacın altına (rg-213 kablonun dış örgülü kısmını söküp kullananarak en iyi şaseyi elde edebilirsiniz) bu örgülü kısmı sıkıştırıp, diğer ucunu da iyi şase alınabilecek bir yere (emniyet kemerinin dibindeki bağlantı en uy gun yer olabilir) bağlayabilirsiniz.

Erzurum'dan selamlar.
EX TA9AS
Cep.Tel.: 0532 156 44 33
E-Posta & Facebook : ta5iw@hotmail.com
Sen ne kadar anlatırsan anlat herşey karşındakinin seni anladığı kadardır. Hz.Mevlana

Çevrimdışı TA3GO

« Yanıtla #7 : 25 Mayıs 2011, 23:32:21 »
Merhaba,
Station w. aracıma montaj şeklim fotoğraftaki gibi,
Montaj ayağı olarak 1 adet Diamond K 400 1 adette Nagoya RB400 (Diamond K400 muadili) kullandım,
bagaj kapagının her 2 yanına takılı halde içlerinde ECH5 Kablo seti var.
bir taraf Yaesu ATAS 120A taşıyor diğer taraf ise Diamond NR770R (2m/70cm) taşıyor.
sizde aracınızda benzeri bir kurulum uygulayabilirsiniz diye düşündüm .
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #8 : 28 Mayıs 2011, 16:52:53 »
merhabalar

öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. en son verdigim karar sağ altta bulunan çeki demirinin bağlandığı yere karar verdim. Arabamda mevcut olan çeki demirinden ankara`da ulus civarındaki oto sanayi ye gidip aynısından satın aldım. iki tarafını 2mm lik saç ile şantiyedeki kaynak ustama kaynattırdım üzerine antipas ve siyah boya attıktan sonra antenin dipliğinin montajını yapıcam ama bu seferde anteni aracın içine nasıl sokacam onu düşünmeye başladım. güneşli bir havada montajı yapıp fotografını çekip sizlerle paylaşacağım.

Teşekkürler.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın