Değerli radyo amatörü arkadaşlar ;
İlk başta deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ve değerli radyo amatörü arkadaşlarımıza geçmiş olsun.Bizler , arkadaşlarımızla Uludağ’da bir aktarıcı projesi için ilk yola çıkmaya karar verdiğimiz de , her kesimden kişiler ile çeşitli istişarelerde bulunmuş, proje için olumlu yada olumsuz her türlü olasılığı elimizden geldiğince düşünerek yola çıkmıştık.
Böyle bir sistemin radyo amatörlüğü camiası için ne demek olduğunu, farklı bölge ve illerdeki radyo amatörü arkadaşlarımızı bir araya getirebilecek, amatörler arasında dostluk ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirecek bu çalışmanın tabii ki birde öteki gerçeklerle bir bağı da olacaktı.
Bu bağı ve projenin önemini geçen gece bir kez daha canlı olarak yaşamış olduk. Her seferinde dile getirdiğimiz , hali hazırda en kolay haberleşme sistemi olan GSM şebekeleri çalışamaz hale geldi. Civar il ve ilçeler ile telefon bağlantısı tamamen koptu. Bu süreç içerisinde bölgeye bağlantıyı sağlayan, deprem bölgesine uzak radyo amatörlerinin, bölge amatörlerinden bilgi alabildiği bir tek Uludağ aktarıcısı idi.
QSO’ları takip ettik..Deprem bölgesi ile muhaberenin düzenli ve kayda değer bilgiler içererek yapılması gerektiğini umuyorum ki radyo amatörü sertifikasını almış tüm arkadaşlarımız biliyordur. Nitekim bu konuları biraz daha fazla çalışmamız gerektiği ortadadır. Olağan dışı durumda, frekansta hazır olan bazı amatör arkadaşlarımız ayrı ayrı deprem bölgesindeki tanıdıklarına çağrı yapmış, bazı çağrılar bölge dışı hal hatır haline bürünerek, o an için frekans gereksiz QSO’larla tıkanmıştır.Sonucunda zaman zaman aktarıcı timer’a girmiştir.
Ayrıca zaten TV kananlarında gösterilen görüntüler ve bazı eksik bilgiler aktarıcı üzerinden dinlemede olanlara aktarılmaya çalışılmıştır. Bölgeden gelen her türlü haberin önemine binahen , bu gibi hallerde muhaberede daha dikkatli davranmalı, bizi yönlendiren veya uyaran arkadaşlarımıza da itidalli davranmalıyız.
Olağandışı durumlarda , hangi aktarıcı olursa olsun lüzumsuz görüşmelerden kaçınmalı, sadece bilgi maksatlı kısa süreli muhabereye yönelmeliyiz.Özhan Bey’in, Resul Bey’in ve Onur Bey’in yazılarına aynen katılıyorum.
Kütahya bölgesinden, bizlere bilgileri aktaran , bölge dışıyla irtibatını eksik etmeyen ve muhabereyi sabırla sürdüren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Ülkemize geçmiş olsun..