Gönderen Konu: GM300 Yardım !  (Okunma sayısı 620 defa)

Çevrimdışı TA3ADK

GM300 Yardım !
« : 23 Mayıs 2010, 20:08:03 »
Selamlar arkadaşlar ,

Elimdeki Motorola GM300'ü Programlayayım dedim .Birde XP versiyon programı denemeye kalktım ama programı kurcalarken tools menüsünden cihazı sildim . Şimdi cihazda hiç ses seda yok .

Bu yüzden Cihaza yazdırmak için codeplug dosyasına ihtiyacım var . Yani cihazı okuttuktan sonra önümüze gelen bilgileri kaydettiğimiz dosyaya . M33GMC29C2A Cihazın modeli . Aynı model olmasa da VHF 16 Kanal cihazdan okunmuş bir programı elinde olan varsa onu da denemek isterim . Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar .

Başka bir çözüm yolu var mı bilmiyorum .

Saygılarımla ...
73

Çevrimdışı TA2AOG_SK

Ynt: GM300 Yardım !
« Yanıtla #1 : 23 Mayıs 2010, 21:30:15 »
Hocam Selam,

Bilen bir kişi olarak değil, GM300 ile uğraşmış biri olarak da değil bu yazdıklarım.

DOS Program olan http://dw.hampedia.net:8080/downloads/motorola/ham.dmz.ro.m120.zip XP altında çalışması lazım. Deneme imkanınız yokmudur?
Osman Güler
TA2CMC (eski çağrı işareti)

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #2 : 23 Mayıs 2010, 22:48:14 »
  İlgilendiğin için teşekkür ederim hocam . Bu programı kullanıyordum normalde zaten . Ancak bu sefer XP versiyonnu deneyeyim dedim ama baltayı taşa vurdum :)

Codeplug olmadığı için cihazın içinde dos programı ile de okutamıyorum ne yazık ki ...

İyi çalışmalar ...

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2010, 19:57:22 »
Merhaba Barış,

GM300 DOS RSS ve içerisinde senin cihaz modeline uygun codeplug'lar içeren dosyayı mail adresine gönderdim.

Yazılımı C:\ altında açarsan , konfigürasyonla uğraşman gerekmez.
C:\GP300  ve C:\GP300\ARCHIVE   şeklinde olmalı.

73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2010, 22:29:29 »
Mustafa Ağabey , çok teşekkür ederim .

Hemen deniyorum .

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2010, 23:01:42 »
 Hemen birkaç deneme yaptım . Çok detaylı denemelere ancak yarın girebileceğim .

İlk sonuçlar olumsuz . Mustafa Ağabeyin gönderdiği programda arşiv dosyalarından yazmayı yada clone seçeneğini denedim ama yazma denememde seri numarası uyuşmadı , clone denememde model numarası uyuşmadı hatası aldım .

Aynı Arşiv dosyalarıyla xp programında yaptığım denemelerde ise arka arkaya , model numarası , kanal kapasitesi , frekans aralığı vs vs vs hatası aldım ve işlem iptal edildi . Oysa bu seçeneklerin hemen hemen hepsi uyumlu görünüyor .

Ya atladığım bir püf noktası var yada cihazın hayatını silmişim :-)

Mustafa Ağabey ve ilgilenen tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim .

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2010, 11:45:41 »
 Kurcalaya kurcalaya yarım yamalak birşeyler oldu .

Display geldi sesi çıkıyor cihazın . Son durum : Cihazı açıyorum hızlıca 16 kanal geziyorum ekranda ama 3-5 saniye içinde cihaz kanal 1 e dönüyor ve kalıyor orda . moni tulundan squelchi açıp kapatabiliyorum .

Hala sağlıklı hale getiremedim . Aynı model nolu yazılımı atmaya çalışıyorum . Bu arada serail number uyuşmadı mesajını almaya da devam ediyorum .

Denemeye devam :-)

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #7 : 02 Eylül 2011, 13:02:27 »
sıkma canını barış  TeamViewer 6  pc ne yukle uzaktan erışımle pc bağlanayım  bu arada sen gm 300 bagla hersey hazır olsun ve sn ekle ardam51@hotmail.com  burdan devam edelım ben suan için musaitim

73
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #8 : 03 Eylül 2011, 03:41:31 »
Hocam teşekkürler . Şuan tatil sebebiyle il dışında olduğum için ekipman yanımda değil . Eve dönünce deneme yapabiliriz .Zaman ayrdğınız ve ilgilendiğiniz için çok teşekkürler . Hatta belki uzaktan uğraşmaktansa uygun olduğunuz bir zaman size de yollayabilirim cihazı .

Tekrar teşekkürler görüşmek üzere ...

73
Barış

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #9 : 03 Eylül 2011, 09:59:57 »
gm300 r03 versionunu win 98 kurulu pc'de dos'ta aç okutmayı dene.Xp lerle sıkıntı olan cihazlarda böyle çözüm bulmuştum.
birşey kaybetmessiniz.
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #10 : 03 Eylül 2011, 21:28:16 »
Nezaman müsait olursanız basit bir kaç dakikalık bir işlemle haledecegimizi düşünüyorum siz tatilden dönün nezaman isterseniz halederiz 73 ler
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #11 : 04 Eylül 2011, 15:54:53 »
Çok teşekkürler hocam . Görüşmek üzere ...

TA2JU hocam bu yöntemi denedim ama benim durumda çözüm olmadı malesef . Teşekkür ederim öneriniz için .

Saygılar ...
73

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #12 : 07 Eylül 2011, 17:24:54 »
Barış bey merhabalar aynı sorunu bende yaşıyorum benim cıhaz gm300 uhf sizin gibi birşeyler denereken cıhazı kaybettim. ne ses var ne başka bir şey  ekranda hiç bir şey yok sadece cıhazı açtıgımda iç ışığı gözüküyor .şayet sorununuzu hallederseniz bana da bir mail atın nasıl yaptıgınız konusunda  görüşmek üzere
73
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #13 : 07 Eylül 2011, 22:22:32 »
GM 300 Bilgisayarnıza baglayınız uzaktan yardım TeamViewer 6 programınızı pc ındırın calıstırın ID ve Şifrenizi msn: ardam51@hotmail.com dana bana bıldırın pc nıze girerek uzaktan yardımla haledeım 73
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #14 : 24 Eylül 2011, 17:06:05 »
Selamlar arkadaşlar ,

Elimdeki Motorola GM300'ü Programlayayım dedim .Birde XP versiyon programı denemeye kalktım ama programı kurcalarken tools menüsünden cihazı sildim . Şimdi cihazda hiç ses seda yok .

Bu yüzden Cihaza yazdırmak için codeplug dosyasına ihtiyacım var . Yani cihazı okuttuktan sonra önümüze gelen bilgileri kaydettiğimiz dosyaya . M33GMC29C2A Cihazın modeli . Aynı model olmasa da VHF 16 Kanal cihazdan okunmuş bir programı elinde olan varsa onu da denemek isterim . Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar .

Başka bir çözüm yolu var mı bilmiyorum .

Saygılarımla ...
73

barış bey sorun devam ederse şu şekilde yapın ben  anlattıgım şekilde sorunu çözdüm ( benim ki uhf oldugu için bin dosyasını buraya yüklemedim dosyayı TB3POL gönderdi ) bir yerden bin dosyasını bul  proğramı çalıştırdıktan sonra  file kısmın load  tıkla ve bilgisayarında  daha önce kaydetmiş oldugun  bin  dosyasını göster işlem tamam olacaktır .şayet bin dosyası bulursanız gm 300 vhf olarak bana da gönderirseniz sevinirim .
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK