Ana Sayfa > Cicilerimiz......... ***

1983 YILINDAKİ İSTASYONUM

(1/5) > >>

TA2N:
SSTV yaparken çekilmiş bir resim. cihaz KWM2-A  komputer sınclair z81
gönderilen ve alınan resim siyah beyaz 8 bit. Ve özenle sakladığım QSL kartım. Oğlun 4
yaşındayken gönderdi.

TA2AD:
Nursun Ağabey Ne bilgisayardı ama Sinclair
Bence çağını ötesinde bir şeydi hiç bir ara birime ihtiyaç duymaksızın her digital mod için kullanabiliyorduk ,
işte bu yüzden benim istasyonunda baş köşesinde idi Sinclair o yıllarda
Bakınız http://www.telsizciler.org/index.php/topic,16558.0.html ikinci foto sol üst raf :)
belkide bu yüzden battı Sir sinclair ! 

TA3Q:
Nursun ağbey;

Cihazın tam fotosunu tekrar çekmeniz mümkünmüdür. Ben bir yerlerde daha gördüm gibi fakat kullanırken değil de bir kenarda duruyordu. Fotoğrafı tam görüntü yapmanız benim için iyi olacak. Esen kalın yine değerli görüntüleri bekliyoruz.

73
TA8EF
Türker Ali BAŞLAYICI

TA2UH:
Nursun Ağabey,

Bu Sinclair benim ilkokul dönemime gelir. Hatırlıyorum, İzmir'de böyle bir-iki tane yabancı dergi satan yerler vardı, oralarda "Sinclair User" dergisi de satılırdı. Biz ancak C64'e yetişebildik. Fakat hep özenmişimdir, bunun "Spectrum" modeli falan vardı arkadaşımda.

Nedendir bilmiyorum, kim kullanmışsa bunları o yıllarda, hep överek anlatıyor. Şimdiki hesap makineleri belki bunlardan daha donanımlıdır ama demek ki başka bir tadı varmış...

73,

Çağlar Akgüngör

Not: Bir not da Şua Bey'e: 1983'ten bugüne istasyon fotoğraflarınıza baktım. İddia ediyorum, şu anda daha genç ve dinç duruyorsunuz.

TA2AD:
Çağlar çok teşekkür ederim,
Sabah sabah moral oldu valla, inatcı bir yapım var
bu sepepten Azraile inat 100 - 150 kere daha doğum günümü kutlamaya kararlıyım :) 
inat işte !

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git