Gönderen Konu: Doğal Aftelere Karşı Bir İlk  (Okunma sayısı 338 defa)

Çevrimdışı TA3ALP

Doğal Aftelere Karşı Bir İlk
« : 12 Nisan 2011, 17:18:05 »
Başlık dahil tümü ile alıntıdır.....   http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/haber_ayrinti.aspx?s=3719


İzmir yine bir adım önde

 

Türkiye’de ilk kez bir belediye, doğal afet anında tüm haberleşme hatları çökse bile iletişimi sağlayabilecek “Sayısal Trunk Telsiz Sistemi” oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 bin metrekare alan içinde kurulan 11 telsiz istasyonu arasında güneş enerjisi ile çalışanlar bile var.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğal afet ve krizlerde olaylara anında müdahale etmek amacıyla “Sayısal Trunk Telsiz Sistemi”ni hayata geçirdi. Büyükşehir’in 50 kilometrelik sorumluluk alanında kesintisiz ses ve veri iletişimini sağlayacak olan sistem Aliağa (Samurlu), Menderes (Akaya), Karaburun (Akdağ), Kemalpaşa (Sıralık), Tire (Çayırlı), Bornova (Kurudağ), Karşıyaka (Yamanlar), Seferihisar (Turgut), Torbalı (Kuşçuburun), Konak (Kadifekale) ve Konak’a (Toros) kuruldu.

Kendi sınıfının en büyüğü



Türkiye’de bir belediyenin kurduğu ilk Sayısal Trunk Telsiz Sistemi olan sistemin, normal koşullarda 21 ilçe belediyesi ile İZSU, ESHOT ve METRO tarafından kullanılacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Dr. İlhan Ekincioğlu, özellikle bir afet ya da kriz anında, Büyükşehir sınırları içinde haberleşmenin sistem sayesinde aksamadan yürüyeceğini, İtfaiye ve Belediye ekiplerinin rahat çalışabileceğini vurguladı.



6 bin kilometrekare alan içinde kentin farklı yerlerine dağılmış 11 tane telsiz istasyonu olduğunu vurgulayan Dr. Ekincioğlu, “Bu istasyonların oluşturduğu kaplama sahası, Türkiye’de kendi sınıfında en büyük kaplama sahası. İlk etapta 2500 telsizle başlıyoruz ve kısa sürede 5000 adet telsize çıkacağız. Sistem Toros’taki Bilgi Teknolojileri Merkezi’nden yönetiliyor ve merkezle radyolinkler aracılığıyla haberleşmeyi sağlıyor. Bölgenin en güneyindeki ilçeyle, en kuzeyindeki ilçe, Toros’taki ana merkez aracılığıyla iletişim kuruyor” diye konuştu.



Güneş enerjisi ile çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes-Değirmendere Köyü Akkaya Tepesi’ndeki istasyonun enerjisi ise diğerlerinden farklı olarak Hibrid Sistem (güneş enerjisi ile elektrik üretimi) ile sağlanıyor. Sistemin enerjisini güneş panelleri aracılığıyla tamamen doğadan sağladığını vurgulayan Dr. İlhan Ekincioğlu,  “Burada haberleşmeyi sağlayabilmek için kendi ölçeğinde Türkiye’deki en büyük güneş enerjisi sistemini kullandık. Özellikle doğal afetlerde enerji nakil hatları yıkılsa bile bu sistem sayesinde iletişimde sıkıntı olmayacak. Burada toplam 225 güneş paneli var. Her bir güneş paneli 185 Watt elektrik üretiyor. Bunlardan toplam 42000 watt/saat güç elde ediliyor. Panellerle alınan enerjideki doğru gerilim akülerde toplanıyor ve sistemin kullanabilmesi için inventörle 220 Volt’a çevriliyor. Coğrafya olarak güneş enerjisi kullanmaya çok uygunuz. 3 gün hiç güneş olmasa bile sistemi besleyecek elektrik üretiliyor. Tamamen temiz ve dışa bağımlı olmayan bir enerji bu. Yatırım maliyeti dışında başka bir maliyeti de yok” diye konuştu.






Temeli Adalet Olan Devletimiz Varola....
emre.alpaslan@adalet.gov.tr                        GSM : 0536 4832110     

Çevrimdışı TA5ACC

Ynt: Doğal Aftelere Karşı Bir İlk
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2011, 18:54:16 »
Çok sevindirici ve güzel bir haber. Böyle projeleri sonunda yapıyor olmamız beni mutlu etti.

Çevrimdışı TA5AHO

Ynt: Doğal Aftelere Karşı Bir İlk
« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2011, 21:32:01 »
Yurdumuzdaki Tüm Belediyelere'de Nasip olur İnşallah....

Çevrimdışı TA3ATA

Ynt: Doğal Aftelere Karşı Bir İlk
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2011, 21:38:36 »
Sağolasın Emre...

İnfoya çok teşekkürler..



TA3ATA....M.TURGAY...73
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA1DX

Ynt: Doğal Aftelere Karşı Bir İlk
« Yanıtla #4 : 13 Nisan 2011, 11:06:19 »
Çok güzel bir sistem.. Hayırlı olsun. Her  il merkezinde düşünülmesi gereken bir sistem.

Ben başka bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum, Güneş enerjisi hiç de ucuza mal edilen bir sistem değildir. Sayın Dr. İlhan Ekincioğlu'nun mesajının son cümlesine dikkatinizi çekerim: Yatırım maliyeti dışında başka bir maliyeti de yok.. Peki ya işletme maliyeti?

Yatırım maliyetini geçtim, bir şekilde ödenek vs halledilmiş.  Ben iki sene sonra (haydi 4 sene olsun)  sistemdeki tüm akülerin ömürleri dolunca yenileriyle değişmesi gerektiği zamanda aynı düşüncede olup olamayacaklarını çok merak ediyorum.   Konuyla ilgilenen arkadaşlarımız da, işletme maliyeti ile ilgili görüşlerini yazarlarsa sevinirim.

Atila

Çevrimdışı TA2CEJ

Ynt: Doğal Aftelere Karşı Bir İlk
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2011, 00:58:34 »
(Yorumsuz ve Tarafsız, Yalnızca alıntıdır )

http://www.eie.gov.tr/






Münhasıran
(Hani yani,, Ökü­zün Altında buzağı aranmasın)

Çevrimdışı TA1DX

Ynt: Doğal Aftelere Karşı Bir İlk
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2011, 21:55:17 »
Sayın TB2CPH, Verdiğiniz linkte yüzlerce makale var.. Hangisini  kastettiğinizi açıklarmısınız?

Çevrimdışı TA8AY

Ynt: Doğal Aftelere Karşı Bir İlk
« Yanıtla #7 : 15 Nisan 2011, 12:28:54 »
bu işin belediyelik bazında düşünülmüş ve ehemmiyeti anlaşılmış olmasından dolayı çok mutlu oldum.yapan ve destekleyenleri canı gönülden tebrik ederim.