Gönderen Konu: TAKSİ DURAKLARI, AFETLERDE HABERLEŞME NOKTASI OLACAK  (Okunma sayısı 873 defa)

Çevrimdışı TA3E

TAKSİ DURAKLARI, AFETLERDE HABERLEŞME NOKTASI OLACAK

Trac İzmir şubesi afet haberleşme projesi

http://www.bayraklipostasi.com/index.php?h=1888

http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=guncel&tarih=2011-03-23&nID=87892

TA3EL
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA3TR

Ynt: TAKSİ DURAKLARI, AFETLERDE HABERLEŞME NOKTASI OLACAK
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2011, 02:52:18 »
Ali bey Harika bir proje tebrik ederim mükemmel.

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2011, 21:07:08 »
Ali bey Harika bir proje tebrik ederim sanırım bu proje diğer illerde de uygulamaya gecebilir gecersede bence cok iyiolacak kanısındayım iyicalışmalar başarılar 73
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TA3SA

« Yanıtla #3 : 05 Nisan 2011, 14:43:33 »
Alirıza bey ; projenizi çok beğendim..Uygulama başladığında sonuçlarını da paylaşırsanız, projenizi örnek alarak  değişik çalışmalarda yapılabilir...Çalışmalarınızda başarılar diliyorum..Saygılarımla..73..
Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!

Çevrimdışı TA3ALP

« Yanıtla #4 : 05 Nisan 2011, 23:30:33 »
Trunk sistemine daha önceden yüklenmemiş bir telsiz veya amatör telsiz ile girmek mümkün olmuyor diye biliyorum. Böyle bir durumda bu haberleşmeye katılmak isteyen başta resmi kurumlar olmak üzere diğer istasyonlar bu trunk sistemine nasıl dahil olacaklar.
Birde trunk çalışan telsiz cihazlarının bir veya bir kaç kanalını analog olarak normal röle üzerinde görüştürebilirmiyiz
Temeli Adalet Olan Devletimiz Varola....
emre.alpaslan@adalet.gov.tr                        GSM : 0536 4832110     

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2011, 00:50:13 »

Bugüne kadar biraz detaylı açıklama yapılır diye bekledim bu haberle ilgili..

Açıklama gelmeyince ben de biraz araştırma yaptım ve elde ettiğim bilgileri ben de paylaşayım istedim sizlerle...

Bu proje sponsorluk esasına dayanmaktadır aldığım bilgilere göre..

Şöyle..

A tipi sponsorlar 50 bin
B tipi sponsor 10 bin
C tipi sponsor 5 bin bagıs yapacaklardır..
Taksi duraklarında kullanılan trunk telsiz  sistemleri akü ile yedeklenecektir.

Sponsorlardan istenen toplam proje parası
1. etap 70 bin
2.etap 225 bin TL
3.etap 295 bin TL   
Bildiğim kadarıyla devletin ayırdıgı herhangi bir para yok bu projeye..
Bu işin mali yönü..

Bir de Telsiz amatörlüğü yönü var elbette bizi asıl olarak ilgilendiren..
Taksi duraklarında  amator telsiz kullanılması söz konusu değil.
Taksiciler amatör telsizci olmadıkça bu zaten şu an için  hukuken de mümkün değil...

Tam donanımlı Amatör Telsiz İstasyonları (ev/işyerleri) ile ; yerleşik ve yine tam donanımlı Amatör Telsiz Dernek yerleşim yerleri ve tesisleri  varken , bunları daha da geliştirerek daha yararlı olunmasına çalışmak varken; bu tür bir proje geliştirmek/uygulamak ne kadar doğrudur taktirlerinize sunarım..

Benim duyumum,bilgim ve konuya yaklaşımım  bu çerçevede...

Saygılarımla...

TA3ATA...M.TURGAY...73
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA5ACC

« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2011, 13:08:22 »
Hali hazırda bir çok taksi durağının ve taksicinin her ne kadar doğru olmasa da CB kullanıyor olması (ticari amaçlı kullandıkları için) bu projenin de CB üzerinde yoğunlaşacağı ve yoğunlaşması gerektiğini düşündürdü bir an.

Çevrimdışı TA5ACC

« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2011, 13:09:35 »
Böylece belki CB ' ye de denetim gelir ve olması gerektiği gibi daha ciddi ve seviyeli telsiz konuşmaları duyabiliriz.

Çevrimdışı TA3EU

« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2011, 23:57:13 »
selamlar ta3el ma kardeşimin prejesi gayet güzel bir calışma hiç kimse yokuşa sürmesin bu preje herşeyinle izmirde oturmuş sayılır bu kullanak telsizleri tabiki amator olmaları gerekmeyecek çünkü o fregaslar resmi bir fregas gibi herhangi bir fregans tasiz edilecektir yoksa amatorlerin fregasları yüklenirse  neolur izmirde zaten uhf bandında bir çok fregasları kaybetmişisyeterki allah kullanmak nasip etmesin amma tetbiride alalım derim bir kusurum varsa kusura bakmayım

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #9 : 07 Nisan 2011, 12:08:29 »
Merhaba .

Mesajın içeriğini , amacını, amatör telsizcilik yönünü , sisteme faydasını
görerek nekadar faydalı olduğunu anlayabilen , projenin sahibine sormak varken
kulaktan dolma , sadece konuyu saptırmak için mesaj yazmayan projemizi taktir eden
arkadaşlara mesajları için teşekkür ederim.

Çeşme limanında gerçekleştirilen Libyalı yaralıların tahliye çalışmalarında görev almam sebebiyle
geç cevap verdiğim için özür dilerim!

Projenin içeriğini anlayamayan arkadaşlar için açıklamadır.

Bu proje için işin amatörlük yönü değil sadece insan hayatını kurtarma ve yardımcı olma yönü düşünülmüştür.

2005 yılındaki İzmirde  gerçekleşen 5,9 şiddetindeki depremde yıkım olmamasına rağmen cep ve ev telefonları 12 saat boyunca kullanılamamıştır. yakın zamanda Japonyada yaşanan depremde bile bu kadar teknoloji üssü büyük bir ülkenin iletişim sistemleri bile gecici olarak kullanılamamıştır.

Taksi durakları genellikle prefabrik yapılar olması sebebiyle deprem ve olası afet durumunda %90 ayakta kalacak yapılardır

Olası elektrik kesilmelerine önlem olarak tüm telsizli duraklara akü takılacaktır.

Projemiz İzmir ilinde Aselsan tarafından işletilen trunk taksi telsiz sistemi kullanılarak gerçekleştirilecektir.

İzmir ilinde bulunan 3280 Adet takside yasa ve yönetmelikler gereği trunk aselsan telsizi bulunması zorunludur ve mevcuttur.

İzmir metropol ilçelerde yaklaşık 250 adet taksi durağı , 180 adet telsizli taksi durağı mevcuttur.

İzmir de bulunan tam donanımlı amatör dernek? ve ev sayısı toplamı kaçtır acaba?  İzmir'de faal sesini duyduğum en fazla 30-50 istasyon! bu proje ile 3500 adet tüm ile yayılmış faal olarak çalışan acil durumlarda haberleşebilecek bir telsiz alt yapısına sahip oluyorsunuz.

projeyi beğenmeyen? sevgili arkadaşlarıma/abilerime konuyu saptırmak yerine onlarında proje üretmelerini bekliyorum.

Projenin içeriği ve amacı zaten linkteki haberlerde mevcuttur.
http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=guncel&nID=87892

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #10 : 07 Nisan 2011, 12:13:41 »
Mesajım forum kurallarına uyarak tartışma yaratmak değil

sadece bilgilendirme amaçlıdır. bu konuyu açarken bu tür yazıların yazılabileceğini
tahmin etmiştim.

Mesajımın altında yazan ama küçük olduğu için okunamayan mesajımı yazmak istiyorum.

Küçük şahsiyetler; kişilerle ugraşır. Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır. Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Herkeze 73

Alirıza ÖZSARAN-TA3EL
TRAC İzmir TA3KC
Bşk.Yrd.

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #11 : 07 Nisan 2011, 12:32:56 »
""Mesajın içeriğini , amacını, amatör telsizcilik yönünü , sisteme faydasını
kulaktan dolma , sadece konuyu saptırmak için mesaj yazmayan projemizi taktir eden

Çeşme limanında gerçekleştirilen Libyalı yaralıların tahliye çalışmalarında görev almam sebebiyle

Bu proje için işin amatörlük yönü değil sadece insan hayatını kurtarma ve yardımcı olma yönü düşünülmüştür.

2005 yılındaki İzmirde  gerçekleşen 5,9 şiddetindeki depremde yıkım olmamasına rağmen cep ve ev telefonları 12 saat boyunca kullanılamamıştır. yakın zamanda Japonyada yaşanan depremde bile bu kadar teknoloji üssü büyük bir ülkenin iletişim sistemleri bile gecici olarak kullanılamamıştır.

Taksi durakları genellikle prefabrik yapılar olması sebebiyle deprem ve olası afet durumunda %90 ayakta kalacak yapılardır

Olası elektrik kesilmelerine önlem olarak tüm telsizli duraklara akü takılacaktır.

Projemiz İzmir ilinde Aselsan tarafından işletilen trunk taksi telsiz sistemi kullanılarak gerçekleştirilecektir.

İzmir ilinde bulunan 3280 Adet takside yasa ve yönetmelikler gereği trunk aselsan telsizi bulunması zorunludur ve mevcuttur.

İzmir metropol ilçelerde yaklaşık 250 adet taksi durağı , 180 adet telsizli taksi durağı mevcuttur.

İzmir de bulunan tam donanımlı amatör dernek? ve ev sayısı toplamı kaçtır acaba?  İzmir'de faal sesini duyduğum en fazla 30-50 istasyon! bu proje ile 3500 adet tüm ile yayılmış faal olarak çalışan acil durumlarda haberleşebilecek bir telsiz alt yapısına sahip oluyorsunuz.

projeyi beğenmeyen? sevgili arkadaşlarıma/abilerime konuyu saptırmak yerine onlarında proje üretmelerini bekliyorum.

http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=guncel&nID=87892""

TA3EL..Ali bey bu açıklamaları daha önce yapmış olsa idi benim açıklamama gerek kalmayacaktı..

TA3EL Ali beyin yukarıdaki cevabı içindeki cümlelerden üstü siyah olarak tarafımca kalınlaştırılan bölümler ,ilk mesaja eklenmiş olsa idi ; bu projenin Amatör Telsizcilikle İlgisi olmaması nedeniyle herhangi bir soru sorulması veya açıklama yapılmasına gerek kalmayacaktı,bu nedenle;
Geç de olsa konunun açıklanması ve AMATÖR TELSİZCİLİKLE İLGİSİ OLMAMASI nedeniyle bilgilendirme yapıldığı için TA3EL Ali beye teşekkürler..

Konunun saptırılması/beğenilmemesi diye bir durum yok... Son açıklamalarda zaten herşey alenen ortada...

Bu projenin Amatör Telsizcilikle ilgisi olmadığı hususu tarafımca beyan edilmiş ve cevabi yazıda da bu TEYİT edilmiştir..

Saygılarımla...

TA3ATA...M.TURGAY...73

***UNUTMA...!!   

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA3TA

« Yanıtla #12 : 07 Nisan 2011, 12:37:20 »
:)
Hayal  Edebildiğiniz Herşey Gerçektir

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #13 : 07 Nisan 2011, 15:27:57 »
İlk mesajımda da bulunan
Alttaki linkteki haber içeriğinden alıntıdır.
http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=guncel&nID=87892

Anlayan anlamak istediği gibi anlamıştır. Bakmakla görmek arasındaki fark okumakla anlamak gibi bir şey

(Şehrin çeşitli bölgelerindeki taksi durakları ’Afet Haberleşme Noktası’ olarak belirlenecek.’’Mevcut olan taksi telsiz sistemlerinin kullanılmasıyla Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ile iletişim sağlanacağını dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

’’Kriz merkezindeki telsizden bölgelerdeki taksi duraklarıyla iletişime geçebileceğiz. Böylece afet durumunda İzmir merkezindeki 11 ilçede, mahallelerdeki hasar durumları, arama kurtarma talepleri, sağlık ekibi talepleri, gıda ihtiyacı gibi konularda Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ne bilgi akışı sağlanması hedefleniyor. Merkezden yapılacak yönlendirmelerin doğru ve sağlıklı yapılmasına sistemin büyük katkısı olacaktır. Haberleşmenin hayati önem taşıdığı bu durumlarda taksiler kesintisiz iletişim ile can kurtaracak.’’)

TA3ATA Turgay beyin mesajından alıntıdır

(Tam donanımlı Amatör Telsiz İstasyonları (ev/işyerleri) ile ; yerleşik ve yine tam donanımlı Amatör Telsiz Dernek yerleşim yerleri ve tesisleri  varken , bunları daha da geliştirerek daha yararlı olunmasına çalışmak varken; bu tür bir proje geliştirmek/uygulamak ne kadar doğrudur taktirlerinize sunarım )

bende taktirlerinize sunarım.

Turgay bey benim mesajımdaki siyah yazılar benim tarafımdan işaretlenmiştir.

Sizin yazdığınız yazılarda siyahlaştırılan bir yer yok . sadece sizin yazılarınız siyah.

Konunun tartışma konusu olmaması için bundan sonra sadece proje ile ilgili sorulara cevap yazılacaktır.

İzmir'den herkeze 73

Küçük şahsiyetler; kişilerle ugraşır. Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır. Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #14 : 07 Nisan 2011, 20:34:52 »

Mesajın içeriğini , amacını, amatör telsizcilik yönünü , sisteme faydasını

http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=guncel&nID=87892""

Geç de olsa konunun açıklanması ve AMATÖR TELSİZCİLİKLE İLGİSİ OLMAMASI nedeniyle bilgilendirme yapıldığı için TA3EL Ali beye tekrar teşekkürler..

Bu projenin Amatör Telsizcilikle ilgisi olmadığı hususu tarafımca beyan edilmiş ve cevabi yazıda da bu durum Sayın TA3EL tarafından  TEYİT edilmiştir..

Sayın TA3EL 'nın    açıklayıcı yazısının;yazımda belirttiğim ilgili kısımlarının sehven kalınlaştırılmadığı tesbiti ile uyarıya da teşekkürler..

Yukarıda bu işlem düzeltilmiştir.

Doğrudur  "bakmakla görmek arasında fark vardır"..

Görmek için bakılsa idi; projeye karşı hiçbir olumsuz deyişimin  bulunulmadığı,yeterli açıklama yapılmaması nedeniyle sadece AMATÖR TELSİZCİLİK ile ilgisi olmadığının tarafımdan vurgulandığı görülmüş olurdu...

İzmir'de yeteri kadar organize amatör telsizci  ile yerleşik vaziyette dernekler de var...

Bunları küçümsemek kimseyi yüceltmez...

Taksicilerin bile en azından  bir "kulübeleri" var..Elbette yararlı olacaklardır eminim..

NOT..İsmen ve çağrı işaretimle tarafıma deyişte bulunulduğundan tekrar yazma gereksinimi duydum..
Laf atıp "KAÇMAK" bize yakışmaz...

Yazılarımda kaç kez teşekkür ettiğim görülebilir..
Söz konusu projenin açıklanmasına katkıda bulunduğum için de kendi kendime TEŞEKKÜR EDEYİM bari..
İnsanlık bizde kalsın...

Saygılarımla...

TA3ATA...M.TURGAY...73

***UNUTMA...!!   

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #15 : 12 Nisan 2011, 16:42:55 »
Bence çok güzel bir proje.. Niçin her Afet projesinde amatörlerde bulunmak zorunda??

Eminim taksicilerde en az bizim kadar vatanını seviyordur..

Biz amatörlerin, kendimizi dünyanın merkezinde görmememiz gerektiğini düşünüyorum.  

İşin asıl boyutuna geçersem, Taksi telsizlerini vs hiç bilmiyorum. Sorum şu..

Acaba başka illerden gelebilecek taksiciler (ya da tam tersi, İzmir'den başka şehire yardıma gidecek bir taksici) gittiği ilin Trunk sisteminden görüşme yapabilirmi??

Bu vesileyle Mustafa Aydın 'a da çok selamlar..(!)
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2011, 16:57:21 Gönderen: TA1DX »

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #16 : 15 Nisan 2011, 10:21:47 »
Merhaba Atilla bey.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

projemiz ağırlıklı olarak durak telsizlerinin kullanılması yönünde.

Trunk taksi telsizleri tanımlı oldukları ilin sistemi içerisinde çalışmaktadırlar.

İlk toplantıda Mustafa beye selamlarınızı ileteceğim.

İzmir'den 73

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #17 : 15 Nisan 2011, 12:59:39 »
Merhaba Alirıza Bey, Benim kastettiğim Mustafa Aydın, TA2EY idi.. İsim benzerliğinden espri yapayım dedim ama olmadı sanırım.. Sizin
Mustafa Aydın beni tanımaz.. (hi hi)