Gönderen Konu: hava alanlarında ve ucağa telsizle binilmesi hakkında  (Okunma sayısı 354 defa)

Çevrimdışı TA8BZ

merhaba arkadaşlar  ;

ucağa telsizle binmek  yasakmı  veya proseduru  nedir  . Bilgisi olan varmı ???

Çevrimdışı TA2FE

Ynt: hava alanlarında ve ucağa telsizle binilmesi hakkında
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2011, 12:03:04 »
Mustafa Bey Selamlar,
Resmi olan uygulamada zannederim bir problem yok . Yanlız bu konuyu daha uzmanı olan bir arkadaş yanıtlaya bilir.
Ben uygulamada yaşanan bir olayı aktarmaya çalışayım .
Çok sevdiğimiz bir arkadışımız izmir den iş için İstabula gelmiş gelirken hiç bir problem yok Uçakta gelmiş .
Yanlız dönerken hava alanı güvenliği işi azıtmış ve arkadaşı çok uğraştırmışlar . zaten uçak kaçmış arkadaşta çıldırmış. Ama adamlar geri adım atmışlar fakat uçak gitmiş arkadaşın sinirleri bozulmuş .
Temel olarak cep telefonu ile aynı statüde . En çok sizden bataryanızı sökmenizi isteyebilirler. Onun dışında uçağa alınmaması yada güvenlikte durdurulması bence uygun değildir.
Kaç tana cihazın yurt dışından beraberimde getirdim . Hiç bir problem çıkmadı.
Benim izlenimlerim bu işin keyfiyete varınca suistimal edildiği yönünde.
Tabi amatör lisansınız yanınızda olmak zorunda .
Selam ve sevgiler
Emin 
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA1KI

« Yanıtla #2 : 18 Mart 2011, 12:12:03 »
Selamlar,

Bugüne kadar defalarca bindim telsizle uçağa ve hiçbirinde sorun yaşamadım.
Ha prosedürmüş gibi düşünürsek süreç şöyle yürüyor.

Check-in sonrası bekleme salonuna geçerken son kez aranıyorsunuz ya, bu noktada polis ya da özel güvenlik görevlisi bu telsizi ne için taşıdığınızı soruyor.
Sizde amatör telsiz belgenizi ibraz ediyorsunuz, telsizin kapalı olduğunu beyan ediyorsunuz. onlar da bataryasını çıkarıp x-ray'e koymanızı istiyor.
İşlemi yapıyorsunuz.
Özel güvenlik görevlisi kimliği ilk defa görüyorsa bir polisten destek isteyebiliyor.
Polis gördükten sonra buyrun diyerek size %99 sorun çıkarmadan geçiş sağlıyor.

Yurtdışı çıkışında bulunmadım hiç, o konuda birşey diyemem bu yaşadığım hep iç hat uçuşlarımda gerçekleşen bir durumdu.
eski TB1CMB - İbrahim Öcel İstanbul & Tekirdağ

Çevrimdışı TA2BU

« Yanıtla #3 : 18 Mart 2011, 14:04:35 »
Avrupa'da (UK, Almanya, Italya, Fransa, Hollanda) sayısız defa uçtum; genelde sorun çıkmadı. Bir kez Münih'de pilini ayırmamı istediler.

Eurotunnel'a da UK tarafından bindigimde bir kez gene pilini ayrı taşımamı istediler.

Türkiye'de iç hatlarda fazla bir tecrübem yok.

Sanırım cep telefonu kadar risk var, dolayısıyla cihaz sahibinin sorumluluğunda.

73

E

Çevrimdışı TA2RA

« Yanıtla #4 : 20 Mart 2011, 10:42:36 »
Değerli Arkadaşlar,

bu konu ile ilgil tecrübelerimi daha önce bitlikte paylaşmıştım.
Sabiha Gökçen den Antalya uçuşum sırasında ben sorun yaşadım. Bir polis memuru bayan nuh dedi peygamber demedi ve cihazı sokmama izin vermedi. Olay büyüdü büyüdü büyüdü baktım uçağı kaçıracağım " o zaman security bag" yapın" dedim ve telsizim silah statüsünde uçağa sokuldu. Antalya'da da cihazımı silah masasında memurun kahkahaları eşliğinde aldım. Normalde uçağa nelerin nasıl alınacağına veya alınmayacağına dair bir liste söz konusu. Şu an aklımda değil ama sanırım EK25 diye geçiyor. Bu listede "tehlikeli maddeler"in statüsü ve uçağa nasıl alınacakları yazıyor. Telsizle ilgili bir madde burda bulunmuyor. Ancak Li-İon bataryalarla ilgili olarak "bataryanın cihazdan ayrılması gerekir" gibi bir ifade yer alıyor. Ama ben bugne kadar ne telefonunun bataryasını ne de laptopunun bataryasını çıkaranı görmedim.
Bir arkadaşımız sanırım bu konu ile ilgili otoritelerle bir yazışma yapmıştı. onu bizlerle paylaşırsa iyi olur. Olay biraz keyfiyete dayanıyor. Daha sonra Sabiha Gökçen Havaalanı emniyet müdürlüğü ile yaptığımız yüzyüze görüşmede kendileri de böyle bir kısıtlamaya rastlayamadılar ve bu yönde zorluk çıkartılmaması için talimat vereceklerini bildirdiler.

73 de TA2RA
Mert ÇANAKCILARLI
KN40nx
Ataşehir - Istanbul
GSM : 0538 030 67 11

Çevrimdışı TA8BZ

« Yanıtla #5 : 24 Mart 2011, 17:12:44 »
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.    Gaziantep  hava alanında biraz uğraştırdılar  ama istanbulda aynen cihazdan bataryayı ayırın  dediler