Gönderen Konu: IC 7000 ve PC bağlantısı  (Okunma sayısı 127 defa)

Çevrimdışı TA3SA

IC 7000 ve PC bağlantısı
« : 11 Mart 2011, 01:18:28 »
Değerli arkadaşlar;
IC 7000'i PC üzerinden kontrol edebilmek için programa ve bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Bir süre önce elime geçen icom cihazların cat kontrolunu sağlayan usb ct 17 bağlantısını yaptığım halde pc üzerinden cihazı okuyamıyorum. cihaz pc arasındaki usb cat kablosunu com olarak okutmadan da bu iş olmayacak gibi durmakta...PC de windows vista tabanını kullanmaktayım. Hamradiodelux programını kullanmak istiyorum.

IC 7000 için Usb control programı yada nasıl çalışabileceği hakkında bilgi ve düşünceleriniz nelerdir.?

73..
Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!

Çevrimdışı TA2FE

Ynt: IC 7000 ve PC bağlantısı
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2011, 09:01:55 »
Selamlar,
Ben tüm ICOM cihazlarımda CT"7 ve hamradiodelux programını kullandım . Bana çok efektif gelmedi bu sebeple kullanmaya devam etmedim. yanlız uydu çalışmaları  için bu geçerli olmayacak. Yanlız CT17 lerimden birinde bir arıza meydana gelmişti. Zannederim bendeki topraklama hatam sebebiyle ct17 içinde bulunan max232 entegreye hasar vermişim . İlginç olan entegre çalışıyo görünüyordu . Ne zamanki entegreyi değiştirdim sorun kalmadı.
Aktarabileceğim bunlar. Eğer sorunuz olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım .
Selamlar
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA5CT

Ynt: IC 7000 ve PC bağlantısı
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2011, 09:09:25 »
Ali bey,

Anlayamadığım pc ye siz USB cat kablosunu taktığınızda herhangi bir com numarası atamıyormu?
yada com numarası atıyor siz hamradio deluxe ile baglantı mı kuramıyorsunuz?

1.Adım
Pc size bir com numarası atıyor ise dogru olanı yazılımda seçin. Eger atamıyorsa donanım aygıtları bölümünde usb cat kontrole com atamasını saglayın.(biraz profesyonellik gerektrebilir)

2.Adım
İcom 7000 menusünde bulunan CI-V baud rate ile CI-V adres leri hamradio Deluxe ile aynı olup olmadığını  kontrol edin.
(Set...QTH...48 ve 49 nolu menü)
3. Adım
Hamradio deluxe de  aşagıdaki resimde bulunan DTR veya RST kutucuklarını tek tek işaretliyerek kontrol edin.

olmazsa sorularınıza göre tekrar konuşalım.:)

73
TA5CT /1
TA5CT
73'ss