Ana Sayfa > Beraber yürüdük biz bu yollarda! ***

954 khz TRT - ORTADALGA TRABZON RADYOSUNU ZİYARET ETTİK

<< < (2/2)

TB1CMR:
teşekkürler...iyi çalışmalar dilerim...tb1cmr  Alp

TB5CIV:
Selamlar.
Tasarruf Edilecek O kadar Emtia Konular varki Saymakla Bitmez.
En basitinden O yüksekliklerde rüzgar Enerjisinden istifade edilse bırakın vericiyi Bulunduğu Kasabayı İlçeyi besler.Deveye demişler boynun Eğri Misali.
73s de tb5civ...

TA3IHD:
1978 kış ayı idi Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi idim. KTÜ ye ait okul içindeki yurdun hemen üstündeki tepeye TIR larla, hava alanına inen C130 askeri uçaklarla getirilen anten ve verici malzemeleri taşındı hızla monte edildi. Japonyadan getirildiği söylendi. Antenin montajı hızla tamamlandı, meraklı birkaç arkadaş hergün gidip oradaki teknisyenlerle sohdet ediyorduk. İlk paletli 2 kişilik jipleri orada görmüştüm onlarda aynı paketin içinde gelmiş.  Pek çok resim çekmiştim. bulursam yayınlarım. En dikkatimi çeken 150 m uzunluğundaki anten (öyle söylenmişti)  bir beton kaideye oturuyordu, fakat kaide ile anten çeliği arasında 15 cm çapında 5cm kalınlığında kahve rengi porselenden yapılmış altı üstü bombeli yalıtkan mevcuttu. Bunun hem yalıtım amaçlı, hemde rüzgarda sallanan antenden moment doğmaması için yapılmış bir aparat olduğu söylenmişti. Anteni karabükten gelen 5-10 usta monte etti. Elektronik bölümündeki cihazları etkilediği için elektronik fakültesi faraday kafesi içine alınmıştı. Bizde birer orta dalga bobini ve ucuna lamba bağlamıştık verici çalıştığı sürece lamba yanıyordu. Verici 300 KW ve yurda birkaç yüz metre ötede tepenin üstündeydi.
73 ler...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git