Sevgili dostum TB3CPM;
Öncelikle hoparlörden hışırtının geldiğini varsayarak şunlara dikkat etmeni öneririm:
1.Anteni taktığın zaman hışırtının arttığını duyabiliyor musun?
(Anten bağlantısını yaptığında hışırtının belirgin bir biçimde artması gerekiyor.)
2.Hışırtıyı L4 ve L5 muayyen bobinlerde en yüksek duyulacak şekilde ayarla.. (Bu arada L4 ve L5 muayyenleri takmadan önce alt kısmında bulunan küçük kondansatörleri kırarak iptal etmiş olmanız gerekiyor. )
3.Yine L4 ve L5 muayyen bobinlerin yanındaki C4 ve C6 orjinal şemada 150 pf verilmiş. Onları 100 pf ile değiştirin..
4.Bir istasyon yakalayınca CA1 trimerinden anten kazancını en iyi duyduğunuz şekle ayarlayın.
5.Anten de önemli. Ne tür bir anten kullandığınızı bilemiyorum ama 20 m dipol germiş iseniz bu söylediklerimi gözden geçirdiğiniz taktirde band boyunca gezindiğinizde büyük olasılıkla bir istasyona denk gelirsiniz.. Özellikle ruslara genellikle frekanstadırlar.... 7.040 Mhz altına inin. Orda da CW leri duymanız gerekir.
Bunun dışında bi çok sebeb olabilir . Ters bir akımda NE612 entegreler çok çabuk yanıyor.. Sorun olmuş olabilir, NE612 leri değiştirip deneyin..
x2, x3, x4, x5 Kristallerinin sağlamlığı da önemli. lehim yaparken çok ısıtmış iseniz aradan bir tanesi hasar görmüşse o da sorun çıkarabiliyor. vs vs..
Bunları bir deneyin.. Hala bir sonuç elde edemezseniz bana telden ulaşın elimden geleni yapmaya çalışırım..
73 ler kolay gelsin...