Gönderen Konu: forty QRP TX mikrofonun cinsi nedir.  (Okunma sayısı 203 defa)

Çevrimdışı TA3IHD

forty QRP TX mikrofonun cinsi nedir.
« : 12 Şubat 2011, 15:13:40 »
Değerli arkadaşlar,

Yaptığım FORTY QRP nin RX katını mükemmel çalıştırdım. TX katınıda bugün çalıştırdım. Güzel çalışıyor.

Ancak BC 108' e bağlı mikrofonu çalıştıramadım. Elektret mic. taktım çalışmıyor, dinamik mic. çalışmıyor. electret için bir besleme gerekiyor. Mic. bağlantısını ölçüyorum enerji göremiyorum. hatam ne olabilir nasıl bir mic. kullanmalıyım. devre ve elemanlarda bir kusur yok.  Teşekkürler.

Çevrimdışı TA3EN

Ynt: forty QRP TX mikrofonun cinsi nedir.
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2011, 23:14:51 »
    Merhabalar, Ben TA3EN Hüseyin KARAGÖZ   < Sınıf Öğretmeni>Turgutlu-Manisa
    Forty qrp de 500-600 Ohm dinamik mikrofon kullanılır. Kondanser mikrofon istenirse uyarlanabilecek şekilde dizayn etmişler. Böyle bir mikrofonu devreye takın. C36 -220n- seramik kondansatörün çıkış ayağını sökün ve bir amfide deneyin mikrofonunuz ses veriyor mu diye. Ama bu arada tx deki AN602 leri çıkarmayı unutmayın. Amfiden sesiniz güzel çıkıyorsa  bu preanfi katı normal demektir.
    QRP ve de özellikle de Forty lerle ilgili her türlü yardımı yapabilirim size. Ama benim sitemi   www.ta3en.com. inceleyin. Orada bir çok sorunuzun cevabını bulacaksınız. Ayrıca telefon ile de ulaşabilirsiniz. Mesai günleri öğleden sonraları genelde müsait oluyorum. GSM:0.505.8274246   
     73'LER Kolay gelsin.