Ana Sayfa > Cicilerimiz......... ***
Nostaljik İstasyonum
TA1W:
Sanırım yarı iletken teknolojisine geçiş yapamayacağım ben. Hiç unutmuyorum bundan 15 sene önce ilk Collins KWM-2 yi aldığımda akşam yatağın yanındaki koltuğun üzerine koymuş ona bakarak uyumuş ve ona bakarak uyanmıştım, her akşam karanlıkta üst kapağını açıp lambaların ışıltılarını izlemek büyük zevkti benim için, hala da öyle.
Sevgi ve Saygılarımla
Aykut Arlı TA0D
1- Collins KWM-2A
2- Collins 312B-4
3- Anten Tuner MFJ945E
4- 2 mt Yaesu FT-23R
5- Anten Diamond BB6W
6- Maniple Junker
TA1W:
Gökhan bey merhaba,
Anten aynen dediğiniz gibi, maalesef 9 katlı bir binanın 2. katındayım ve çevremde 9 katlı bloklarla dolu, dolayısıyla antenin gördüğü tek yer gökyüzü. Pencereden ağaca doğru uzatmak zorunda kaldım çünkü başka hiç bir yer yok anten kurabilecek. Tabi rüzgarlı havalarda, fırtınalarda ağacın savrulup teli koparmaması için yay aradım, yarım gün perşembe pazarında gezdim o yay için ve sonunda özel yaptırdım.
Anten kurarken başka maceralar da yaşadım tabi, ama o kadar da olsun artık diyorum :)
73 de TA0D
Aykut Arlı
TA1W:
Gökhan bey ilginiz ve yazdıklarınız için teşekkür ederim,
Anten el yapımı değil, Diamond BB6W modeli toplam uzunluğu 6.4 metre. Tabi ki performansı da sınırlı, siz ve diğer amatör arkadaşların el yapımı sergilerini beğenerek takip etmekteyim, bu konuda benim de sizlerden öğreneceğim çok şey olacağına inanıyorum. En kısa zamanda karadan tanışıp sohbet etmek dileğiyle,
73 de TA0D
Aykut Arlı
TA1W:
Her akşam seyrettiğim manzara... Işıl ışıl ve sımsıcak...
Alt katta ise PM-2 var.
TA1W:
Yıl 1989. istasyonumda bugün gibi lambalı cihazlar var.
Büyük olanı Hammarlund SP-600-JX alıcı cihazı
1950 li yıllara ait, 22 lambalı, 0.54-54 Mhz arası ve tam 29.5 kilo
Verici Qrp, SST-1E modeli, tek lambalı (6L6) sadece mors.
73 de TA0D
Aykut Arlı
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git