Gönderen Konu: Lambalı radyolar  (Okunma sayısı 1459 defa)

Çevrimdışı TB5X_SK

Ynt: Lambalı radyolar
« Yanıtla #20 : 31 Aralık 2010, 22:18:50 »
Mükemmel bir paylaşım.. Çok çok değerli bir hazine.. Bende naçizane gözüm gibi baktığım SABA JUWEL LAMBALI RADYOMUN resimlerini eklemek istedim.. Hala tıkır tıkır çalışıyor..

TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA1W

« Yanıtla #21 : 02 Ocak 2011, 16:04:03 »
Mehmet bey paylaşım için çok teşekkürler, gerçekten fabrikadan çıktığı gibi tertemiz. Siz ve sizin gibi bu ihtiyar delikanlılara sahip çıkıp koruyan değerli insanlara rastladığımda çok mutlu oluyorum. Umarım bu yazı dizisi tanıdık tanımadık tüm radyo severleri bir araya getirir.
73 de TA0D
Aykut Arlı

PK. 1
34711 Kadıköy/İst.
aykutarli@hotmail.com
0532-2002377

Çevrimdışı TA5JA

« Yanıtla #22 : 08 Ocak 2011, 21:08:27 »
ELLERİNİZE SAGLIK GÖZLERİMİZ BAYRAM ETTİ SAYENİZDE...
www.amatortelsizciler.com
Kemal DOĞAN
GSM: 0 532 221 82 82

Çevrimdışı TB5CRE

« Yanıtla #23 : 11 Ocak 2011, 00:37:09 »
TB5CRE BEN
NASILSINIZ IYIMISINIZ , BUNE MUTHIS BIR MUZE NE KADAR ZAMAN HARCADINIZ BU KIYMETLI SEYLERI NEREDEN NASIL ELDE ETTINIZ BILMIYORUM AMA HARIKA SEYLER VAR ELINIZDE TEBRIK EDIYORUM.COK DIKKATLI KORUMAK KOLLAMAK LAZIM BUNLARI...
TB5CRE
NEW YORK
KALINSAGLICAKLA
73...

Çevrimdışı TA1W

« Yanıtla #24 : 11 Ocak 2011, 08:57:50 »
Övgüleriniz için teşekkür ederim, yapmak istediğimiz bu değerleri muhafaza altına alıp yeni nesile aktarmak, yoksa sadece yazılı ve görsel yayınlarda görebilecekler.
73 de TA0D
Aykut Arlı
PK. 1
34711 Kadıköy/İst.
aykutarli@hotmail.com
0532-2002377

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #25 : 11 Ocak 2011, 19:09:39 »
Merhaba Aykut bey,

Geçmişe ve geçmişin günümüzdeki nadide emanetlerine göstermiş olduğunuz değerden, ayrıca bizlerle paylaşarak bu güzelliklere daha da bir değer kattığınız için çok teşekkür ederim.

Özellikle günümüz gençlerini bu tip ortamları gezdirip, o yıllarda ülkemizin durumunu anlatmak gerektiğini düşünüyorum. Günümüzdeki gençlik ne yazık ki sahip olduklarının değeri bilmiyorlar.
Zamanında bir radyonun başında kocaman bir mahalle ajansı dinlemek ve dünyadan haberdar olmak için kulak kesilirken, günümüzde neredeyse her genç odasında bir bilgisayar yer almakta ama ne yazık ki gençlerimiz dünyadan bihaber yaşamaktalar.

Sevgiyle ve saygıyla,
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA1W

« Yanıtla #26 : 11 Ocak 2011, 20:26:14 »
Korhan bey merhaba,
İlginiz için sağolun, siz ve sizin gibi bu değerlere sahip çıkan kişileri tanımak gerçekten mutluluk verici.
Lambalı radyolar bilirsiniz bir zamanlar evlerin en kıymetlisiydiler. Yüksek bir rafa konulur ve genelde aile reisi ya da aile büyüklerinden başkası dokunamazdı, zaten yüksek yerde durmasının sebebi küçüklerin ulaşmasını önlemekti. Tabi üzerinde el işi güzel bir dantel örtü bulunurdu. Arkası yarınları, radyo tiyatrolarını zevkle dinlerdik, güzel günlerdi.
Sonrasında yarı iletkenlerin icadıyla yaprak dökümü başladı, birkaç plastik ve mandal karşılığı eskicilere verildiler, hatta çöpe atıldılar, yıllarca bu kıyım devam etti, ama artık koruma altındalar.
İşyerimizdeki bu sanatsal radyolara bakmaya gelen gençten bir arkadaş sormuştu, nedir bu radyoları günümüz radyolarından ayıran diye, anılar demiştim, bu radyolar kimbilir nelere şahit oldu... hepsi bin bir anı yüklü.
Sevgi ve saygılarımla,
Aykut Arlı TA0D

PK. 1
34711 Kadıköy/İst.
aykutarli@hotmail.com
0532-2002377

Çevrimdışı TA4C

« Yanıtla #27 : 23 Ocak 2011, 21:04:05 »
Gerçekten tebrik ederim hepsi harikalar.
TA4C Uğur 73's