Öncelikle tüm arkadaşların iyi dilekleri için teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalar Amatör ruh ve imece usulu ile haraket etmenin sonuçlarıdır.
Her Amatörün mutlaka bir kabiliyeti vardır. Kimisi Mekanikten çok iyi anlar, kimisi elektronikten çok iyi anlar kimisi de mikrofonu eline aldımı susmaz. Bütün bu çeşitliliği koordine edebilirseniz yapamayacağınız hiçbirşey yoktur.
Bu çalışmanyı anlatırken kullandığım mizahi dil aslında orada yaşanan gerçeklerdir. Bizleri de birçok çalışmada bir arada tutan da bu kollektif çalışmalar ve alınan hazdır.
TA5CT/1 Taşkın beyin sorusuna gelince; Öncelikle antenimizde trap veya bobin yoktur bu doğru, zaten bandın geniş olması da bu iki kısaltma yöntemini kullanmayışımdır. Kullandığım faz kaydırma tekniği hem elemanları havada tutmaya hem de bobin ve trapın yapacağı kısaltmayı yapma görevini yapmaktadır. En önemlisi de tüm bu nedenler ile empedans 25-30 ohm civarına denk gelmektedir. Ben de Hairpin Match yöntemi kullanarak empedansı önce 50 ohm a yaklaştırdım ve 1:1 Balun ile de dengeledim. Bu anten de ölçülen swr değerleri: Band ortsı olarak 7.110 Mhz (+) (-) 95khz dir. Ayrıca bu band genişliği olarak swr üst değeri 1,5 olarak baz alınmıştır.
Herkese TRAC TRABZON ŞUBESİ adına sonsuz teşekkürler!