Gönderen Konu: SINAV SONUNÇLARININ UMUMA AÇIK OLUP OLMAMASI KONUSU  (Okunma sayısı 284 defa)

Çevrimdışı TB1BTJ

SINAV SONUNÇLARININ UMUMA AÇIK OLUP OLMAMASI KONUSU
« : 07 Aralık 2010, 10:41:49 »
bu liste açıklanmaması işini kegm ye mail le sordum niçin açıklamıyorsunuz hukuki dayanağını açıklayın yada listeleri btk zamanındaki gibi sitenizde yayımlayın dedim bakalım ne cevap gelecek merak ediyorum bu sadece tckno ile sorgulama işi diğer amatörlerin bilgilenmesini engelliyor tk ve btk zamanındaki uygulama niye terkedildi merakıma mucip oldu kegm ye sordum umarım cevap gelir bende sizlerle paylaşacağım
73 TB1CTJ

demiştim daha önceki mesajımda

sorum ve verilen cevabı sizinle paylaşıyorum

JAN ACEMOĞLU TB1CTJ

26 Kasım 2010 tarihli başvurunuzda; 24 Kasım 2010 tarihinde İstanbul’da yapılan Amatör Telsizcilik sınavını kazanan katılımcıların belge sınıflarıyla birlikte isimlerinin tarafınıza bildirilmesi diye istemektesiniz.

İlgi talebiniz incelenmiş olup, Sınav Sonuçları web sitemizden sınava giren aday tarafından TC kimlik numarası ile sorgulanarak öğrenilmekte olup, Kuruluşumuzun bu şekildeki talepleri meri mevzuat kapsamında karşılayamayacağı hususunu;

Bilginize rica ederim.

Mehmet ÇOLAK

Ünite Müdürü

Kimden: jan acemoglu [tb1ctj@hotmail.com]
Tarih: 29 Kasım 2010 Pazartesi 09:48
Kime: info; Abdullah Aslan
Konu: amatör telsiz sınav sonuçları hakkında

Sayın yetkili,
amatör telsizcilik sınavları kıyı emniyeti'ne devredilmeden önce yani sınav yapma ve sonunçlarını açıklama yetkisi BTK da iken sınav sonuncları ilgili kurumun WEB sayfasında katılan kazanan kazanmayan ve her konu başlığında(teknik,kanun işletme) aldıgı puan olarak görebiliyorduk ancak sınav yapma ve belgelendirme yetkisi kurumunuza devredildikten sonra maalesef sadece imtihana girenler TCK NO ları ile sonuncu ögrenebiliyor ancak bunun biz amatörler için şöyle bir mahzuru var telsizle muhabere yaparken muhatabımızın gerçekten telaffuz ettiği kişi olup olmadığını bilemiyoruz mahsuru yok ise kurumunuzca yapılan imtihan neticelerini açık bir liste olarak kurumunuz web sayfasında yayınlanmasını veya yayınlanamazsa bunun gerekçesini(amatör telsizci arkadaşlarımızı bilgilendirmek adına)ve şahsi yasal bilgi edinme hakkım çerçevesinde ögrenmek isterim.
saygılarımla,

jan ACEMOGLU TB1CTJ

daha önce kurum yetkilisiyle telefonda yaptığım görüşmede muhatabım olan beyefendi  sınav sonunçlarında amatör olan kişilerin kim olduğunun 3.cü şahısları ilgilendirmeyen bir konu oldugunu dolayısıyla beni ve diğer amatörleri de ilgilendiren bir husus olmadığını beyan etti daha evvel TK  ve BTK  zamanında böyle bir uygulama olmadığını malum oldugu üzere amatör telsizciliğin tek başına icra edilen bir hobi olmadığını muhatabımızı bilmek açısından en azından kim amatör kim değil bilmemiz açısından eski uygulamanın faydasını dile getirdiysem de "siz kimden süphe ediyorsanız yazılı olarak kuruma sorun cevabını alırsınız gercek amatör degilse gerekeni biz yaparız" denildi.bilgilerinize sunarım 73.TB1CTJ

TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA1MA

Ynt: SINAV SONUNÇLARININ UMUMA AÇIK OLUP OLMAMASI KONUSU
« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2010, 23:15:57 »
Abi senin sordugun soruda mantıklı verdikleride cevap bana matıklı geldi kişisel bilgilerin gizliliği kapsamındamı açıklanmıyor yoksa kurum olarak böyle bi karar mı alınmış gerçekten enteresan ayrıyetten sitelerinde şu an ve geçen bi haftadır 2010 mayıs dönemi sınav sonucları linki çalışıyor telefon açıp bunu söyledim ve duyurulara istenilen evrakları açıklamamışlar dedim hepsi yazıyor siz görmüyorusnuz dediler mayıs dönemi değil deil kasım dönemi çalışıyor dediler istenilen evraklar kısmen sitede mevzuat/telsz işletme müdürlüğü belge verilme yönetmeliği içinde yazıyor fln filan yani kısaca bi şaşkınlık var gibi inşallah düzelir 73 TB1I

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2010, 00:12:42 »
Jan kardeşim
Sınavı kazanmak belge almak anlamına gelmiyor. Kişi sınavı kazanır ama belge almaz ki bunun geçmişteki örnekleri mevcut. KEGM nün bu konuda yaptığı uygulamayı destekliyorum.
Esas olarak amatör telsizcilerin çağrı işaretlerine göre listesini yayınlasınlar. Kim belge almış, almamış, yenilemiş-yenilememiş belli olur.
73...
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2010, 14:29:48 »
Yalnız bilgi için:

TA Callbook'taki kayıtları bayramdan önce bir haftalık bir çalışma sonucu düzenledim. Çünkü A sınıfı olup, eski kayıtları duran arkadaşlar vardı. Şu anda TA Callbook'ta çift kayıt kalmadı ve herkesin tek tek kaydı var ve takam 9545 kişi. Yani Türkiye'de en az 9545 Radyo Amatörü bulunmaktadır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2010, 15:30:12 »
Yalnız bilgi için:

TA Callbook'taki kayıtları bayramdan önce bir haftalık bir çalışma sonucu düzenledim. Çünkü A sınıfı olup, eski kayıtları duran arkadaşlar vardı. Şu anda TA Callbook'ta çift kayıt kalmadı ve herkesin tek tek kaydı var ve takam 9545 kişi. Yani Türkiye'de en az 9545 Radyo Amatörü bulunmaktadır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A
jan kardeşim
Sınavı kazanmak belge almak anlamına gelmiyor. Kişi sınavı kazanır ama belge almaz ki bunun geçmişteki örnekleri mevcut. KEGM nün bu konuda yaptığı uygulamayı destekliyorum.
Esas olarak amatör telsizcilerin çağrı işaretlerine göre listesini yayınlasınlar. Kim belge almış, almamış, yenilemiş-yenilememiş belli olur.
73...
Barış
Sevgili Barış kardeşim,

söylediklerine katılıyorum,hatta bu yazılı metin elime geçmeden önce kurum yetkilisiyle telefon görüşmemiz esnasında  ifade ettim kime hangi çağrı işaretinin tahsis edildiğini bilmediğimiz için muhaberede tereddütler hasıl oluyor dedim cevap olarak "siz şüphelendiğinizi kuruma yazılı olarak sorun kurum gerekeni yapıp size cevap verir şayet karşınızdaki gerçek bir amatör degilse gereği yapılır" denildi ben hiç bir yorum  yapamadım pekiyi demekle yetindim. halende kendi kendime düşünüyorum
TA genelinde yaklaşık 9545amatör olduğu söyleniyor(TA8A bilal bey ben 6000 diye  bildiğim bir rakamın dogrusunun 9545 oldugunu yukarıdaki mesaj aracılığıyla söyledi ama tacallbook kayıtlarında özel gün çağrı işaretleri ve sk olmuş kimselerin kayıtlarıda bu rakkama dahilmidir? bunuda göz önünde bulundurmak gerek) bunun  kaçta kaçı faal? kapalı kutu bizler için  tamamen sivil insiyatifle gelişen tacallbook dışında (tüm emek verenlere çabaları için teşekkürler)sorgulama yapabileceğimiz  bir veri tabanı yok.
en azından kurum bir veri tabanı oluştursa çağrı işaretini girdiğimiz kişinin kim olduğunu görebildiğimiz bir sorgulama ekranı olsa faydalı olur düşüncesindeyim .73 TB1CTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2010, 18:37:26 »
TA callbook kayıtlarına göre çanakkaledeki durum
Aramaya "çanakkale" yazdığınızda 43 isim çıkıyor, bir tane mükerrer 42 kişi

Adresinde Çanakkale ibaresi geçen, arama motoruna takılan farklı bölgeden 2 kişi
Klüp ve özel çağrı işareti 4
Kaldı 36 kişi
Callbook kayıtlarında çanakkalede gözükmeyen ve faal 2
Callbook kayıtlarında çanakkalede gözükmeyen, cihazı olup havaya çıkmayan 1
ilavelerle 39 kişi

Bunlardan faal olanlar, 5 kişi (yukarıdan 2 gelince 7 oldu), Ayrıca artık TB2CUD, Barış Üniversitede burada olduğundan listeye onuda ekliyorum oldu size 8...........

Bilinmeyen ve hiç tanınmayan 4 kişi
Cihazı var ama amatörlükle alakası yok, veya havaya çıkmayan 5 kişi
Cihazı yok, beden olarak arada aramıza katılan 2
Cihazı var ama hep dinlemede 1
2003 yılında zorlama ile sınava girmiş, kazanmış, eline telsiz almamış, lisansı ya kağıt olarak geri dönüşüme gitmiş veya etiket olarak saklayan, lisansını bir daha yenilemeyen 19 kişi

Bir arkadaş bir yerde yazmıştı, çağrı işareti çöplüğüne gidiyoruz diye. O çöplük bu çöplük işte. %50 direkt fire. %50 fire ile çalışan bir fabrika kısa zamanda iflas bayrağını çeker.......
Varın siz oranlayın....İsteyen arkadaşlar bu kayıtlardan giderek kendi il ve ilçelerindeki rakamları versinler.........

73
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale