Gönderen Konu: Yeni istasyonum ve yardımcı operatörüm  (Okunma sayısı 1872 defa)

Çevrimdışı TA1DX

Ynt: Yeni istasyonum ve yardımcı operatörüm
« Yanıtla #20 : 04 Şubat 2011, 16:05:00 »
Merhaba Recai Abi, Nasılsın?

Maalesef yardımcı operatörümüzü kaybettik. Erkek sanıyorduk, dişiymiş, yumurtayı içinden çıkartamadı, veterinere götürdük ama onunda yapacağı birşey yokmuş. 

Durum bu, geride 2 tane daha var ama onlar bunun gibi değil,daha minyon yapıda ve çok ürkekler. Bu nedenle onlarla böyle bir ilişki kuramadık, bu çok farklıydı, hemen bizden biri oluvermişti.. Kalanları Biri erkek, biri dişi sanıyorduk, meğer ikisi de erkekmiş, Şunu öğrendim, çoğu kimse muhabbet kuşlarının cinsiyetini belirleyemiyor. Buna kuşu satan esnaf da dahil.. Ve dişi muhabbet kuşları, erkek olmadan da kendi kendilerine yumurtlayabiliyorlarmış.

Görüşmek üzere, seni, sohbetini özledim. Birgün sana sürpriz yapacağım, bilgin olsun..

Atila

Çevrimiçi TA4SO

« Yanıtla #21 : 04 Şubat 2011, 16:41:39 »
Ailla Bey başınız sağolsun, Allah başka acı vermesin. İnşaallah yine böyle ilgili yardımcı oparatörleriniz olur.

Forumdaki bu küçük "silent key"in resimleri de hatıra olarak kalır...

Selamalar, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA1W

« Yanıtla #22 : 04 Şubat 2011, 16:53:38 »
Atila bey bende de bir tane var, aileden biri gibi, kaybetmenin acısını bilirim, başınız sağolsun.
73 de TA0D
Aykut Arlı
PK. 1
34711 Kadıköy/İst.
aykutarli@hotmail.com
0532-2002377

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #23 : 07 Şubat 2011, 16:54:02 »
Aykut Bey nazik mesajınız ve telefonunuz için çok teşekkürler..

TA4ASO mesajınız için çok teşekkürler..

Atila

Çevrimdışı TB2CMA

« Yanıtla #24 : 07 Şubat 2011, 19:59:51 »
:) İstasyonunuz hayırlı olsun,
yardımcınıza üzüldüm. Başınız sağolsun :( Diğer yardımcılarınız için yapabileceğimiz bir şey olursa www.muhabbetkusu.org 'a beklerim (cockpit). 

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
« Yanıtla #25 : 14 Şubat 2011, 10:54:20 »
Ailla ağabey;

Gerçekten üzüldüm. Rahmetli babamında aynı renkte muhabbet kuşları vardı. Ses taklitlerini gerçekten birebir yapıyordu diyebilirim. Çok sevimliydi. Annem evin havası değişsin diye pencereyi açık unutmuş, bizimki bu fırsattan dışarı çıkmış, çıkış o çıkış. Onun arkasından bir çok muhabbet aldılar ama bizim gevezeye benzemediğinden tekrar aldıkları yere iade ettiler.
Eskiler anılarda kalıyor.
Bir evin ferdi gibi oluyor bu canlı varlıklar, kişisi gibi biri kayıp oluyarsa bir yerin eksikliği oluyur insan hakikaten duygulanıyor. Varlık çok önemli ...
Kal sağlıcakla...

73's
TA8EF
Türker Ali BAŞLAYICI
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #26 : 15 Şubat 2011, 09:52:55 »
Türker Bey, çok iyi anlattınız, gerçekten öyle, Hani derler ya, "Hızlı yaşa genç öl" diye, aynen öyle oldu,  iz bıraktı giderken..   Kendinize iyi bakın, Gaziantep'e selamlar..

TB2CMA, Erhan Bey, çok teşekkür ederim alakanıza, çok ilginç, güzel bir siteymiş, inceleyeceğim. İnanın, çok yakınımızdakilere ait  bilmediğimiz o kadar çok şey varmış, yeni anlıyorum.. Sağolun. 73!

Atila

Çevrimdışı TA1W

« Yanıtla #27 : 04 Mayıs 2011, 16:37:21 »
Atila bey merhaba,
Benim muhabbet kuşumda keyifsizdi son zamanlarda, pazar aniden öldü ve dediğiniz gibi iz bıraktı...
73 de TA0D
Aykut Arlı

PK. 1
34711 Kadıköy/İst.
aykutarli@hotmail.com
0532-2002377

Çevrimiçi TA4SO

« Yanıtla #28 : 04 Mayıs 2011, 16:40:43 »
Aykut Bey minik SK için sizinde başınız sağolsun, Allah sizlere sağlıklı uzun ömürler versin inşaallah...

Saygılar, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA1W

« Yanıtla #29 : 04 Mayıs 2011, 16:53:23 »
Şadan bey mesajınız için çok teşekkür ederim, menşei Afrika aslında muhabbetlerin, İstanbul' un ani hava değişimlerine göre tasarlanmamışlar, kalorifeler gece gündüz yansa da bir yerden kapıyorlar soğugu, ve böyle aniden veda ediyorlar.
73 de TA0D
Aykut Arlı

PK. 1
34711 Kadıköy/İst.
aykutarli@hotmail.com
0532-2002377

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #30 : 04 Mayıs 2011, 23:42:39 »
Aykut Bey çok üzüldüm. Bizimkine erkek demişlerdi, maalesef içerisindeki yumurtayı çıkartamadığı için öldü.. şimdi iki tane daha var, bunların ikisi de erkekmiş, ama ölen dişi kadar yürekleri yok.. Çok korkaklar, bir türlü alışamadılar bize. Yeni bir tane almak için de kararsızım..

Saygılarımla,
Atila

Çevrimdışı TA5MT

TA Callbook kaydı

Ümit Duran Geçili
    ADANA
  • OM/YL
  • BİN BİLSENDE BİR BİLENE DANIŞ.
« Yanıtla #31 : 08 Temmuz 2011, 14:53:49 »
bu kuş A sınıfımı B sınıfımı C cınıfımı hangisi hocam

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #32 : 08 Temmuz 2011, 15:21:59 »
Amatör namzetiydi ama  belge almaya ömrü vefa etmedi maalesef..