Gönderen Konu: 28 Kasım 2010 Haydarpaşa Garı Yangını  (Okunma sayısı 1562 defa)

Çevrimdışı TA1DX

Ynt: 28 Kasım 2010 Haydarpaşa Garı Yangını
« Yanıtla #20 : 01 Aralık 2010, 08:32:39 »
Merhaba Murat Bey,

Verdiğiniz linkler ve ilgili kişinin sayfası artık çalışmıyor,

http://istanbultelsizmerkezi.com/

Çevrimdışı TB2CMA

« Yanıtla #21 : 01 Aralık 2010, 11:50:31 »
www.istanbultelsizmerkezi.com olarak deneyiniz.

İlgilinin WEB sitesinde yayınladığı sözde beyanını yazıya döküp resmileştirerek ve KEGM'ne başvurarak belgesini iade etmesi dileğimizle. Tabii başkaları melek değil, herkes birşeyler yapmalı, bir dahaki acil durumdan önce yani hemen.

Saygılarımla.

Sayfada şöyle der şahıs:

"İstanbul Telsiz Merkezi
Türkiye PMR
Türkiye Radio Operatörleri
Web siteleri

Bazı kendini bilmez ve cahil Radyo Amatörlerinin İnsan hayatından daha önemli şey olmadığını Yapılanların ve yaşananların sonucunun 
İnsan hayatının devamını sağlamak için yapıldığını anlayamadıklarından Son 3 günde tarafıma yapılan Yıpratmalar ,
Hakaretler ve Tehditler sonucu bu süregelen Savaş'ın bitmesi için ve ..
Radyo Amatörlüğünün Türkiye'de bu hale gelmesinin , bu şekilde devam etmesinin sebebi olan Kişilerin ve Kurumların  bu durumu değiştirmek için ciddi bir çaba  göstermemeleri sonucunda ...
ben yıllarımı verdiğim bu mesleği yapmaktan ve ve RADYO AMATÖRÜ' kimliğimden istifa ediyorum
1 Aralık 2010 / 03:15
A.Tevfik Atabey "

Çevrimdışı TA1XX

« Yanıtla #22 : 01 Aralık 2010, 19:02:50 »
sayın radyo amatörleri yanılmayın yüzlerce radyo amatörü bilmiyor bir tek o biliyor  73
QTH LOCATOR
   KN41LA
İSMAİL ÇAKIR

Çevrimdışı TA1IG

« Yanıtla #23 : 01 Aralık 2010, 19:55:20 »
   Değerli radyo amatörleri;
Olanlarla ilgili bilgiler toplanmış olup, gereği için girişimlerde bulunuyoruz.Konu ile alakalı kanun ve yönetmelik gayet açık bir biçimde yazmaktadır.Bu yüzden konuyu sükunetle takip edip kişisel girişimlerde bulunulmamasını rica ediyorum.Bu şahıs ayrıca bu forumda
yazı yazanları da tehdit ettiğinide tesbit ettik.Eğer devam ederse toplu halde savcığa suç duyurusunda bulunmak zorunda kalacağız.
Misyonumuzu ve vizyonumuzdan haberi olmayan kişilerin kaş yaparken göz çıkarma girimlerine karşı itfaiyeden gelen açıklama sizden
olduğunu düşündüğümüz için sert bir uyarıda bulunmadık şeklinde.İşte bu ifade kurumların bize karşı bakış açısı ve iyi niyetli yaklaşım-
larının bir örneğidir.73's TA1IG İlker Gönültaş.TRAC İstanbul Şube Başkanı.

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #24 : 03 Aralık 2010, 14:28:28 »
Sayın Başkan, gelişmeleri bekliyoruz.

Saygılarımla,
Atila

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #25 : 03 Aralık 2010, 18:35:41 »
Bu kişi önceleri adini hatirlamadiğim bir forumda hüküm süren daha sonra destekçileriyle birlikte sanalcopy adresinide satin alip yandaşlarini etrafinda toplayip kendi aklindan kanunlar üreten, bunlara dayanarak kişileri itham eden, kendisine iyi niyetlede olsa bişey söyleyenede ukala, sen bişey bilmezsin benzeri ve hatta hakarete varan sözler sarfedip sinir bozan kişi değil mi? Birkaç yil önce kendisiyle olan bir tartişmamda, kendisinin bu konuda türkiyenin en iyisi olduğunu, okullarda öğretilen elektronik ve haberleşme derslerinin 5 para etmez olduğunu, türkiyedeki öğretim görevlilerinin dahi hiç birşey bilmediğini ve bunlara benzer, hem elektronik hem radyo amatörlüğü konusunda faaliyet gösteren herkesi yeren bir beyanda bulunmuştu. Eğer bu kişi o kişi ise, bence bundan sonra birakin pmr-vhf-uhf telsizi bence en ufak bir elektronik devre elemanina dahi el sürmesi yasaklanmali.

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #26 : 03 Aralık 2010, 19:26:35 »
Konu hakkında takipçi olup, çekinmeden gereğini yapan sorumluluk sahibi radyo amatörlerine ve dernek yöneticilerimize teşekkür ediyor, gelişmeler hakkında bilgi rica ediyorum.

Umarım bu yaşananlar örnek olur ve bölgelerde yaşanan can sıkıcı durumlar değerlendirildikten sonra sorumsuz, kural tanımayan, cahil densiz kişilerin üzerine gidilerek radyo amatörlüğü dünyasında kendi oto kontrolümüzü kurabilir, olması gereken saygın, nezih, kanuni, aktif bir radyo amatörleri camiasını oluşmasına katkı sağlar.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2DX

« Yanıtla #27 : 04 Aralık 2010, 18:24:34 »
Bu kişi sanalcopy'i satın aldığında forumda yazdığı yazıları kopyalamıştım, sizler ile paylaşmak istiyorum ki, nasıl bir kişi olduğu bilinsin.
Bu yazıların kopyalarını saklıyordum bir gün bir yerde lazım olur diye. Gün bugündür diye düşünüp tüm amatör arkadaşların okumasını rica ediyorum..
Kendisinin yazdığı şekilde aşağıya kopyalıyorum...

BAYİLER ve ÇEŞİTLİ CİHAZ SATANLAR veya SATMAK İSTEYENLER

Her cihaz için Aylık 10 TL reklam ücreti ödeyeceklerdir.

Böylece herkesi takip etme gibi bir sorunumuz olmayacaktır.

Herkes kendi cihazını borsada takip edip , ( KAPAT ) bilgisini verebilecek

veya 30 gün sonra Aylık Reklam ücretini ödemediği takdirde Cihaz İlanı silinecektir.

Reklam ücretleri Her ayın 1-5 arası ödenir

Radyo Amatörleri , Her ay için ÜCRETSİZ Tek cihaz satma hakkına sahiptirler.

Bunun dışındaki cihazlar , Kişisel ticaret amaçlı olduğundan ,

MAALESEF ki işgal ettiği yer kadar , İşgaliye ( Reklam Ücreti ) Ödeyecektir.

Bunun dışındaki her eski veya yeni ürün Test süresince Ücretsiz Sadece Lanse edilebilir

AMA... web sitesine yönlendirme yapılmadan...

Web sitesine Yönlendirme ve Satış üzerine çalışan bir SATIŞ SİTESİNE yönlendirmek

Sadece SANALCOPY web sitesinin hitinden kazanç sağlamaktır...

Bu Kazanç size para olarak gelebilir ama , bize ise hamallık olarak geri döndüğünden ,

Bizde hamallıklar Ücretlidir.

Kimse sırtında Küfeyi Bedava taşımaz....!!

Eğer taşıyan var ise .. Kapı orada

NOT :

Bu yazı Örnek olsun diye yazılmıştır

Gerçek Radyo amatörleri ile ( Cihaz alıp satanlar dahil , Kullananlar hariç ) ,

Fahiş fiyatlar ile Cihaz ithali ( 409shop , Ebay , Amazon, 88shop gibi BAVUL ticareti )

yapan arkadaşların YA MAKUL FİYATA cihaz satmasını veya

kendilerine bir web sitesi açmalarını tavsiye niteliğindedir.

BU YAZI :
Bu yazı Kesinlikle kişisel bir ikaz değildir ,
Sadece Rant için bu sayfalarda olanları düzeltmek için hazırlanmış bir operasyonun ilk adımıdır...

Çevrimdışı TA2DX

« Yanıtla #28 : 04 Aralık 2010, 18:26:03 »
Başka bir yazısıda aynen aşağıdaki gibidir, onuda kopyalıyorum..

Sağolun
Ben zaten iş yapsın diye almadım
ADAM gibi ADAMLAR bu sayfalardan faydalansın diye aldım
ASALAKLAR ve HORTUMCULAR burada olmasınlar diye de Kurallar koydum
Bazı kendiniz bilmezlerin Lakapları " Radyo Amatörü "olsada İstisnalar Kaideyi Bozmaz

İsteyen kalır , İsteyen gider , sizin sitenizden gelen link ile ben zengin olmam ,
onun içinde kimseye link vermem ,
sizler ve sizin gibiler böyle düşündüğünüz için bu web sitesi böyle oldu

işte dün akşamdan beri ilanları çekilen kişileri görüyorsunuz
benimde istediğim bu , bu sayfaları Dükkan olarak görenleri ELEMEK...!!!

Bunlar Radyo Amatörü değilmi ... eğer amatörlük bu ise ben almayayım dokunuyor
Doktor yeme dedi...

Peki bunlar dün akşam VHF de çağrı yapılırken neredeydi ( Heybeliada yangınında neredeydiniz )

TA2SO ( maltepe istasyonu ) 22:52 de çağrı yaparken nerede idiler....
Çıkarma gemileri Araç ve Eleman sevkederken hiç muhabereyi dinledilermi

İtfaiye Başkanı Yenikapıdan Heybeliye giderken siz nerede idiniz
İtfaiye gurupları heybelida arkasında "buradan çıkış yapamıyoruz" derken neredeydiniz
İlle sizi yerinizden kaldırmak için DEPREM mi yaratmak gerekecek...

Konuşmaya gelince konuşanların hepsini görüyorum ... neler yaptıklarınıda
daha fazla burada konuşmak istemiyorum

İki senedir bu web sitesini takip ediyorum ve gidişatını görüyorum
Web sitesi nasıl kurulur kimler ne yapar bunları sizden öğrenecek değilim...

Beni bu güne kadar siz getirmediniz , beni siz yetiştirmediniz , bana diplomalarımı siz vermediniz
herhalde , bundan sonrada siz ve sizin gibi kişilerden akıl öğrenecek değilim

İsterse 10 kişi kalsın sorun değil , konuyu değiştirir devam ederim...
siz kendi sitenizle ve satışlarınızla ilgilenin ... bende bildiklerimle

Burada yazılanlar size yazılmış kişisel bir yazı değildir
Siz kafanızdan geçenleri yazmışsınız , bende aklımdan geçenleri yazdım

Herkesi memnun etme çabasına hiç girmedim , girme gibi bir derdim de yok
Ayrıldığınız için memnun oldum diyemem , ama isteğinizi yerine getireceğim.

Feyzullah bey
Size iyi günler dilerim

Saygılarımla
ADMİN

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #29 : 10 Aralık 2010, 11:57:16 »
Selamlar,
Bende kendimden şüphe ettim. Ama hakikaten link daha önce açılmamıştı. Ayrıca sayfa içeriğide değişmiş arkadaş kendisini anlatır hale gelmiş. konu tarihleri hep yeni anlatılanlar ise hikaye.
Anlaşılan o cesur arkadaş korkmuş ve sayfanın tüm içeriğini değiştirmiş.
Selamlar
Emin
TA2FE
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA1API

« Yanıtla #30 : 10 Aralık 2010, 16:42:49 »
Adı son günlerde yaptığı saçmalıklarla gündeme gelen maalesef amatör belgesine sahip bu kişinin,SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR SİTESİNDE şahsımla ilgili anlattığı senoryalar sonucunda maalesef cevap verme durumunda kaldım .Aslında ilk günlerde kendi yazıp kendi okuduğu SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR sitesinde son olarak kural dışı olmasına rağmen yaptığı ve karıştığı olaylar sonucunda kendisinden başkasının okumadığı sitesinin reklamını başarıyla yapmıştır.Bu açıdan kendisini tebrik ederim .Sitede amatörlük adına hiç bir şey olmadığı gibi.kendi hayal dünyasında ürettiği şaçma sapan hikayelerle kendisini anlatmaktadır.Tiyatro oyunlarını andıran .olaylar ve ticaretle uğraşan arkadaşlarımızın yazar kasaları akşam kapatırken alınan Z RAPORLARIDA takdire şayandır.Günün stresini atmak ve bolcana gülmek isteyen tüm amatör arkadaşlarımızında siteyi ziyaret etmesi iyi olur

NOT :SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLARsitesinde yazamadığım için buradan cevap vermek zorunda kaldım Saygılarımla TB1CPİ 73

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #31 : 10 Aralık 2010, 23:18:53 »
Başliklara kisaca göz attim genel olarak palavra ancak aralarinda öyle biri varki gülmekten yerlere yattim. Arkadaş kablolarin sinyali geciktirdiğini yazmiş pratikte 0 kabul etsekde teorik olarak doğru. sonuçta işik hizi bile sonsuz değil ancak verilen değere bakinca iş değişiyor, RG58 kabloda 2.12 Sn gecikme yaşandiğini yazmiş :D elektromanyetik alanlarin boşluktaki hizinin yaklaşik 300.000KM/saniye olduğunu hesaba katarsak ve gecikme faktörü vs hesaplarsak arkadaşin yaklaşik 600.000 KM( altiyüzbin kilometre) rg58 kablo üzerinden sinyal geçirdiği sonucuna variyoruz :D varin gerisini hesap edin :D  Dünyanin çevresi en kalin yerinden ölçüldüğünde yaklaşik 40.000Km olduğuna göre arkadaş antene hat çekmek için dünyanin çevresini 15 kere dolanmiş :D :D

Çevrimdışı TB2EH

TA Callbook kaydı

Volkan Kılıç
    İSTANBUL
  • Hamlet
  • *
  • Farklı olmak için değil, faydalı olmak için yaşa!
« Yanıtla #32 : 11 Aralık 2010, 02:07:40 »
Değerli Radyo Amatörü arkadaşlar,

İbrahim beyin konuyu gündeme getirmesi ile başlayan diyalog sürecinde ki tüm yorumları teker teker okumuş bulunmaktayım.Bakın açık ve şeffaf olmakta yarar görüyorum.Adı geçen zat hakkında olumlu veya olumsuz bir yorum yapmayacagım çünkü herşey net ve açıktır.Ben başka birşeyden bahsedeceğim.Amatör telsizciler olarak neden yarışı ilim ve teknik yerine hep kendimizle yapmaktayız? Yani tarafsız bölgeden baktığım da bu ve buna benzer kişlerin söylem ve eylemleri  bugünde var ve yarında var olacak...Savaşarak, atışarak birbirimizi karalayarak, yüzümüze gülünerek ve arkamızdan dedikomuz yapılarak daha ne kadar götüreceğiz bu güzel hobiyi? (Artık pek güzel bir yanı kalmasada) Cemiyet, dernek oluşum , grup derken nereye varacağız??? Aslında hepimiz bu parçalanmışlığa bu dengesiz tutuma sitem ederken, özeleştiri yaparak bende dahil olmak üzere daha iyi olması için ne yaptık veya yapıyoruz??? Amatör telsizciliği ne kadar tanıtabildik? Amatör telsizcilere ne kadar imkan sağlayabildik? Bugün Çin'den gelen kaçak telsiz sayısı yasalın 5 katı...Telsizlerde ki vergileri düşürtmek için ne gibi çalışmalar yaptık? vs. vs. Anlayacağınız yanlış yapan kadar, doğruyu yapmayanlar olarak bizlerde suçlu sayılırız.Çünkü bizler her ne kadar antenlerimizi güçlendirsekte, cihazlarımızı yenilesekte ve yedek haberleşme sistemleri kursakta aslında dag başında ki röleler kadar yalnız ve bilinmiyoruz.Artık bilinçlenmeli gözardı ettiğimiz gerçeğin farkına varmalıyız...Belki yasal olarak frekanslarımız özel firma ve organizasyonlara tahsis edilmedi ancak illegal olarak firmalarca kullanıldığı (özellikle 70 cm) biliyoruz...Bu konuda BTK ile ne gibi görüşmeler yaptık? Herkes amatörlere atıp tutarken hangimiz bu adamların karşısına çıktık?

Dün bu kişi veya kişilere alkış tutan, yorumlarını begenenlerek teşekkür eden amatörleri  bugün onu kınar vaziyette görmek beni şaşırtıyor açıkcası (x site). Tavsiyem kendimizle barışık, komplekslerimizden arınıp şayet amacımız gerçekten telsizciliği icra etmek ve tanıtmak ise kimliklere ve tanımlara takılmadan hep beraber ne yapabilirize bakmaktır.Bu konuda her türlü görüş ve yorumlarınızı beklerim.Aksi takdirde açık ve net olan amatör telsizciliğin halen ölmemiş ama can çekişen bir hasta gibi son demlerini yaşadığını bilgi ve önsezilerimle sizlerle üzülerek paylaşmak isterim.Bölünmek bizi güçlendirmek, su damlaları bir aradayken güçlüdür.Şahsi görüşlerim olup takdir sizindir.

Saygılarımla
TB2EH

TB2EH  73's   www.telsizforum.com

Çevrimdışı TB2EH

TA Callbook kaydı

Volkan Kılıç
    İSTANBUL
  • Hamlet
  • *
  • Farklı olmak için değil, faydalı olmak için yaşa!
« Yanıtla #33 : 11 Aralık 2010, 02:13:00 »
Bölünmek bizi güçlendirmek, su damlaları bir aradayken güçlüdür... cümlesinde güçlendirmek yerine güçlendirmez olacaktı harf hatası yapmışım bilginize sunarım.

73's

TB2EH  73's   www.telsizforum.com

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #34 : 29 Nisan 2011, 11:37:59 »
Merhaba Atila bey,

" ...kuruluşunca yapılan Amatör Telsiz sınavını kazanan amatöre, sertifikası üyesi bulunduğu dernek tarafından iletilir, amatörler ile ilgili tüm işlemler, kamu yararına çalışan dernek statüsü kazanmış dernekler vasıtasıyla yürütülür, hiç bir konuda bireysel başvuru kabul edilmez"

Size saygım sonsuz,
 Bitliğe eskisi gibi fazla detaylı bakamıyorum bugün biraz daha detaylı bakayım dedim ve yukarıda belirttiğin  amatörün bağımsızlığını kısıtlayan önerini okudum ve kesinlikle kabul edilemez buluyorum.
Frekanslar takip edilmeyince, hukuk uygulanmayınca önerinizdeki kısıtlamayı dayatamazsınız.
TA2JU
Hasan TURGUT
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E