bu liste açıklanmaması işini kegm ye mail le sordum niçin açıklamıyorsunuz hukuki dayanağını açıklayın yada listeleri btk zamanındaki gibi sitenizde yayımlayın dedim bakalım ne cevap gelecek merak ediyorum bu sadece tckno ile sorgulama işi diğer amatörlerin bilgilenmesini engelliyor tk ve btk zamanındaki uygulama niye terkedildi merakıma mucip oldu kegm ye sordum umarım cevap gelir bende sizlerle paylaşacağım
73 TB1CTJ
demiştim daha önceki mesajımda
sorum ve verilen cevabı sizinle paylaşıyorum
JAN ACEMOĞLU TB1CTJ
26 Kasım 2010 tarihli başvurunuzda; 24 Kasım 2010 tarihinde İstanbul’da yapılan Amatör Telsizcilik sınavını kazanan katılımcıların belge sınıflarıyla birlikte isimlerinin tarafınıza bildirilmesi diye istemektesiniz.
İlgi talebiniz incelenmiş olup, Sınav Sonuçları web sitemizden sınava giren aday tarafından TC kimlik numarası ile sorgulanarak öğrenilmekte olup, Kuruluşumuzun bu şekildeki talepleri meri mevzuat kapsamında karşılayamayacağı hususunu;
Bilginize rica ederim.
Mehmet ÇOLAK
Ünite Müdürü
Kimden: jan acemoglu [
tb1ctj@hotmail.com]
Tarih: 29 Kasım 2010 Pazartesi 09:48
Kime: info; Abdullah Aslan
Konu: amatör telsiz sınav sonuçları hakkında
Sayın yetkili,
amatör telsizcilik sınavları kıyı emniyeti'ne devredilmeden önce yani sınav yapma ve sonunçlarını açıklama yetkisi BTK da iken sınav sonuncları ilgili kurumun WEB sayfasında katılan kazanan kazanmayan ve her konu başlığında(teknik,kanun işletme) aldıgı puan olarak görebiliyorduk ancak sınav yapma ve belgelendirme yetkisi kurumunuza devredildikten sonra maalesef sadece imtihana girenler TCK NO ları ile sonuncu ögrenebiliyor ancak bunun biz amatörler için şöyle bir mahzuru var telsizle muhabere yaparken muhatabımızın gerçekten telaffuz ettiği kişi olup olmadığını bilemiyoruz mahsuru yok ise kurumunuzca yapılan imtihan neticelerini açık bir liste olarak kurumunuz web sayfasında yayınlanmasını veya yayınlanamazsa bunun gerekçesini(amatör telsizci arkadaşlarımızı bilgilendirmek adına)ve şahsi yasal bilgi edinme hakkım çerçevesinde ögrenmek isterim.
saygılarımla,
jan ACEMOGLU TB1CTJ
daha önce kurum yetkilisiyle telefonda yaptığım görüşmede muhatabım olan beyefendi sınav sonunçlarında amatör olan kişilerin kim olduğunun 3.cü şahısları ilgilendirmeyen bir konu oldugunu dolayısıyla beni ve diğer amatörleri de ilgilendiren bir husus olmadığını beyan etti daha evvel TK ve BTK zamanında böyle bir uygulama olmadığını malum oldugu üzere amatör telsizciliğin tek başına icra edilen bir hobi olmadığını muhatabımızı bilmek açısından en azından kim amatör kim değil bilmemiz açısından eski uygulamanın faydasını dile getirdiysem de "siz kimden süphe ediyorsanız yazılı olarak kuruma sorun cevabını alırsınız gercek amatör degilse gerekeni biz yaparız" denildi.bilgilerinize sunarım 73.TB1CTJ