Gönderen Konu: ICOM-706MKIIG ile RTTY çalışan varmı?  (Okunma sayısı 272 defa)

Çevrimdışı TA1CM

ICOM-706MKIIG ile RTTY çalışan varmı?
« : 06 Kasım 2010, 07:48:39 »
Merhaba arkadaşlaşlar.
ICOM-706MKIIG ile RTTY çalışabilmek için yardıma ihtiyacım var. Rig Cablom mevcut. Mikrofon girişinden bilgisayarın kulaklığına gidecek kablonun bağlantı şemasına ihtiyacım var. Ayrıca başka önerileriniz olacaksa onlara da. Şimdiden teşekkürler. TA1CM  Mehmet ÇEVİK

Çevrimdışı TA2AEO

Ynt: ICOM-706MKIIG ile RTTY çalışan varmı?
« Yanıtla #1 : 06 Kasım 2010, 23:26:06 »
Selamlar..

Ben ICOM706 ile gayet güzel RTTY ve BPSK31 çalışıyorum sizinkine benzer bir kablo kullanıyorum fakat el yapımı değil fabrikasyon. Bu gune kadar hiç bir sorun yaşamadım. Cihazın mikrafon soketini hiç kullanmadan tüm çalışmaları yapabiliyorum. Kullandığım program FLDIGI tavsiye ederim kullanımı gayet basit ve güzel ayrıca bu tür cihazların frekansını bilgisayar ekranında görerek cihazın frekanını bandını değiştirebiliyorsunuz. Her gece en az 2 saat BPSK31 çalışıyorum hiç bir sorun yaşamadım bugune kadar.. 73!! TB2NII
Radyo amatörlüğü bazen bilgisayar başında vakit geçirmektir... :)

Çevrimdışı TA1CM

« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2010, 10:17:58 »
Yanıt için teşekkür ederim.
Orjinal kablo ile çalışmak güzel.FT 857 için orjinal kablom var, sorun yok.857 yi  orjinal kablo dışında mikrofon girişinden el yapımı yöntenle kullanabiliyorum 706MKIIG için başaramazsam orjinal kablo ısmarlıyacağım çaresiz...TA1CM

Çevrimdışı TA5O

« Yanıtla #3 : 15 Kasım 2010, 11:25:49 »
Selamlar,

Orijinal kabloyu tavsiye ederim. Ebay'da zibil gibi kablo var. Ben de orijinal kablo kullanıyorum. Havada tüm modlarda görüşmek dileğiyle.

Sayın TB2NII,

FLDIGI proramını download edebileceğim bir link verebilir misiniz acaba?

Teşekkürler
TA5CO
Orçun YETER

Çevrimdışı TA8C

« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2010, 00:46:36 »
 Fldigi güncel sürümü   http://www.w1hkj.com/
bu siteden indirebilirsiniz
bol QSO lar
TA8AL
www.gazitrac.org
TA8AL
Mehmet hanifi küçükoğlu
ta8al@hotmail.com
05334605192
http://www.gazianteptrac.org.tr/
Yalnızca kültürlü insanlar öğrenmeyi sever, cahiller ders vermeyi tercih eder.
Edouard Le Berquier