Gönderen Konu: İZMİR KONAK TRAC ŞUBESİNİN ÇAĞRI İŞARETİ DEĞİŞMİŞTİR  (Okunma sayısı 211 defa)

Çevrimdışı TA3ATA

3 Şubat 2010 tarihinde yürürlüğe giren "Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği" gereği  TRAC İZMİR KONAK ŞUBESİ'ne ait TA3KM çağrı işareti iptal edilmiştir.

Sözkonusu yönetmeliğin ilgili hükümleri çerçevesinde TRAC İZMİR KONAK ŞUBESİne tahsis edilen çağrı işareti ve olağanüstü durumlarda afet haberleşmesinde kullanacak  çağrı işareti aşağıda olduğu gibidir.Bilgilerinize...

Çağrı İşareti : YM3KM
Afet Çağrı İşareti : YM3EKM

www.ta3km.org

TB3JJ...M.TURGAY...73
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA3D_SK

Degerli amator arkadaslarim,

Bagislayin, isterseniz yasliligima verin ama ben dogrusu anlayamadim.

Yonetmeligin hangi maddesinde yaziyor derneklerin cagri isareti, On Takisi YM ile baslar diye,
anlayamadim gitti....
Sadece analog ve dijital role aktaricilarin cagri isaretleri YM ilre basladigini bilyordum....
selam ve sevgilerimle.
yasar GOCET
TA3D/VU

Çevrimdışı TB1BTJ

kesinlikle doğru hiç böyle bir madde yok yönetmelikte
aynen şunu diyor yönetmelik

İKİNCİ BÖLÜM
Amatör Telsiz Çağrı İşaretleri

Çağrı işareti verilmesi
MADDE 5- (1) Amatör telsizcilik belgesine sahip olan gerçek kişiler ile amatör organizasyonlara çağrı işareti tahsis edilir. Kurulan her istasyon için ayrı çağrı işareti verilir.
Çağrı işaretlerinin yapısı
MADDE 6- (1) Çağrı işaretleri; ön ek, bölge numarası ve son ek olmak üzere üç bölümden meydana gelir.

(2) Ön ek; TA, TB, TC veya YM harf grubundan;
a) A sınıfı amatör telsizcilik belgesine sahip olan gerçek kişilere TA,
b) B ve C sınıfı amatör telsizcilik belgesine sahip olan gerçek kişilere TB,
c) Amatör telsizciler veya organizasyonlar tarafından; yarışma, özel günler, kutlama ve anma günleri için geçici olarak kurulan istasyonlara TC,
ç) Organizasyonlar tarafından kurulan analog veya dijital aktarıcı veya röle istasyonlarına YM,
ön eki ile başlayan çağrı işareti tahsis edilir.

yoruma mahal vermeyecek kadar açık ve net  maddenin ç bendi .73 TB1CTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA3ATA

DEĞİŞEN DERNEK ÇAĞRI İŞARETLERİ İLE KÜÇÜK BİR İZAHAT:

a) A sınıfı amatör telsizcilik belgesine sahip olan gerçek kişilere TA,
 b) B ve C sınıfı amatör telsizcilik belgesine sahip olan gerçek kişilere TB,
*GERCEK KİSİLERE TA VE TB
*ORGANİZASYONLARA YM verilir  dernek gercek kişimi ?Elbette hayır..
 c) Amatör telsizciler veya organizasyonlar tarafından; yarışma, özel günler, kutlama ve anma günleri için geçici olarak kurulan istasyonlara TC,
ç) Organizasyonlar tarafından kurulan analog veya dijital aktarıcı veya röle istasyonlarına YM,ön eki ile başlayan çağrı işareti tahsis edilir.
 DERNEKTE GERCEK DEGİL TUZEL KİSİLİK VE BİR ORGANİSASYONU dur

KEGM bu gorusten yola cıkarak degisiklik yapıyor....

SAYGILARIMLA
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA3BH

3 Şubat 2010 tarih ve 27482 sayılı resmi gazetede yayınlanan, “Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği”nin 1 nci Bölüm Tanımlar Kısmında; 

“Organizasyon: A sınıfı amatör telsizcilik belgesine sahip sorumlu operatörü bulunmak kaydıyla amatör telsiz istasyonu kuracak olan amatör telsiz dernekleri, eğitim ve öğretim kurumları, afet ve acil durum haberleşmesinde görev alan kuruluşlar, izcilik kuruluşları, araştırma kurumları ve benzerlerini, ifade etmektedir.”

Söz konusu yönetmeliğin, Çağrı İşaretinin verilmesin açıklayan, 2 nci Bölüm 5 nci Maddesi “Amatör telsizcilik belgesine sahip olan gerçek kişiler ile organizasyonlara çağrı işareti tahsis edilir. Kurulan her istasyon için ayrı çağrı işareti verilir. “,

Aynı yönetmeliğin, Amatör Telsiz Çağrı işaretlerinin yapısını düzenleyen 2 nci Bölüm 6 ncı Madde 2 nci fıkra a) bendi;  A sınıfı amatör telsizcilik belgesine sahip gerçek kişilere TA,  ile başlayan çağrı işaretinin tahsis edileceği hükmüne amirdir.

Yönetmeliğin Çeşitli ve Son Hükümlerini açıklayan 7 nci Bölüm Geçici 2 nci Maddesi; “Bu Yönetmeliğin yayım tarihinden önce tahsis edilmiş ve Yönetmelik kapsamındaki düzenlemelere uygun olmayan çağrı işaretlerinin altı ay içerisinde KEGM’ne müracaat ile Yönetmeliğe uygun hale getirilmesi zorunludur.” Demektedir.

İlgili maddeler değerlendirildiğinde;

Hukuki bakımdan ; Birçok kişinin veya malın topluluğundan doğan ve tek bir kişi sayılan varlıklara Tüzel Kişilik denildiğinden, Şubemizde bu kapsamda (Tüzel Kişi) değerlendirildiğinden TA ön eki ile başlayan çağrı işaretini kullanamayacağından yasal prosedür gereği değişiklik yapılmıştır.

Çevrimdışı TA8AT

HAYIRLI UĞURLU OLSUN
BERGAMA'DAN 73..
ONUR UYANIK
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3D_SK

Bosuna dememisler hukukda mantik degil kurallar isler.
Hayirli ugurlu olsun, cok guzel.
TA3D/VU

Çevrimdışı TB1BTJ

Amatör telsiz derneklerine ait telsiz istasyonlarına ve bu dernekler tarafından kurulan analog veya dijital aktarıcı veya röle istasyonlarına YM,ön eki ile başlayan çağrı işareti tahsis edilir. gibi sarih bir anlatım olabilecekken
Organizasyonlar tarafından kurulan analog veya dijital aktarıcı veya röle istasyonlarına YM,
ön eki ile başlayan çağrı işareti tahsis edilir.
diyor

kimse kusura bakmasın ama gerçeten yönetmelik anlaşılır bir lisanla yazılmış değil bu vesile ile çağrı işareti yenilenen tüm dernek şubelerinin yeni işaretleri  hayırlı ugurlu olsun 73.TB1CTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA1DX

Bu forumda hergün yeni birşey öğreniyorum.

YM3KM Hayırlı olsun,  YM3EKM 'yi kullanmanıza gerek olmayacak bir dünya temenni ediyorum.

Atila

Çevrimdışı TA2RA

Değerli Arkadaşlar,

Uygulama doğrudur. Her ne kadar yönetmelikte bu durum açık ifade edilmemişse de çağrı işaretlerinin değişip değişmeyeceğine dair sorduğum yazıda da durumu bu şekilde ifade etmişler idi.

Ancak benim dikkatimi çeken diğer husus "afet çağrı işareti "olarak tahsis edilen çağrı işaretidir. Normalde böyle bir çağrı işaretinin bu tarzda çalışıp da çağrı işareti olmayan dernekler veya stk lar için verilmiş olması gerekmez miydi? ( aka, akut, sakut v.b gibi.)

Yönetmelikte
"c) Afet ve acil durum haberleşmesinde görev alan kuruluşlara, ilk harfi E olan ve en az iki en fazla üçlü harf grubundan oluşan son ek tahsis edilir." şeklinde geçiyor. Benim bundan anladığım, bizim frekanslarımızın kullanıldığı düşüncesi ile, bu tip çağrı işaretlerinin yukarıda bahsettiğim tarzdaki kuruluşlara verileceği yönünde idi. Yani bu durumda söz konusu amatör dernek izcilik çalışması yaparsa bir de S ile başlayan subfixli mi çağrı işareti alacak diye aklımdan geçirmiyor değilim hani.

Sanırım ciddi anlamda açık yazılmaması sebebi ile boşluklar yakalanıp aynen uygulanabiliyor.

73 de TA2RA
Mert Canakcılarlı
Mert ÇANAKCILARLI
KN40nx
Ataşehir - Istanbul
GSM : 0538 030 67 11