YM ve TC öneklerinin A sınıfı amatörlerin,istedikleri zaman kullanabilecekleri kendilerine ait özgün bir işaret olması taraftarıyım.şahsen TC8AY,YM8AY gibi bir işaretle kimsenin çalışmasını istemem,hani çağrı işareti kıtlığımı var.karşı çıkanlar için yazıyorum: mesala 10 kişi toplandı herbiri her hafta 1 çağrı işareti için başvurdu sonra global tüm sitelere kaydetti bitlikte yayınladı,çalışma yaptı yada yapmadı kim kontrol ediyor.yılda 520 çağrı işareti.çöplük kelimesi doğru çıkıyor bu konuda.
biraz sivri dillilik edip ekleyeyim B sınıfı arkadaşlar,sınava girip DEĞİŞMEYECEK,KENDİLERİNE HAS,İSİMLERİ GİBİ OLACAK A sınıfı ehliyetlerini alsınlar derim.sınav sorularıda açıklanmışken bilginize
bol qso lu günler
ben de size nezaketle cevap vereyim fatih bey,ben devletimin kurumlarının bana verdiği çağrı işaretini hakkımla imtihan neticesinde aldım btk zamanında A SINIFI MORS İKMAL kaydıyla b sınıfı olarak TB1CTJ çağrı işaretimle kendime ait benzersiz ve tek olan işaretimle gurur duyuyorum yasa ve yönetmeliğin bana tanıdığı hakları sonuna kadar kullanabilirim.
şöyle ki yönetmeliğimizin ilgili maddesi
Amatör telsizcilik belge sınıfları
MADDE 18 – (1) A sınıfı belgesi: Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliğinin ekinde yer alan EK-4 Amatör Telsiz İstasyonları’nın Tablo-1’inde belirtilen tüm frekans bantlarında, belirlenen güç sınırlarında, izin verilen emisyonları kullanabilme olanağı sağlar.
(2) B sınıfı belgesi: Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliğinin ekinde yer alan EK-4 Amatör Telsiz İstasyonları’nın Tablo-1’inde B sınıfı için belirtilen frekans bantların, belirlenen güç sınırlarında, izin verilen emisyonları kullanabilme olanağı sağlar.
(3) C sınıfı belgesi: Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliğinin ekinde yer alan EK-4 Amatör Telsiz İstasyonları’nın Tablo-1’inde B sınıfı için belirlenen Spektrumun bir bölümüne düşük güç seviyelerinde kısıtlı erişimi sağlar.
öte yandan özel telsiz sistemleri yönetmeliğine de baktığımız zaman
(12) B ve C sınıfı amatör telsizcilik belgesi sahipleri; amatör telsiz dernekleri, eğitim ve öğretim kurumları, acil durum ve afet haberleşmesinde görev alan kuruluşlar, izcilik kuruluşları ve araştırma kurumlarında kurulu istasyonlarda veya bir A sınıfı amatör telsizciye ait istasyonda, istasyonun sorumlu operatörü gözetiminde ve sorumluluğunda, Tablo-1de belirtilen bütün amatör frekans bandlarını ve emisyon tiplerini kullanabilirler. İstasyondan sorumlu amatör telsizcinin gözetimi dışında veya kendi adlarına kayıtlı istasyonlarda ise ancak belge sınıflarının müsaade ettiği frekanslarda faaliyetlerde bulunabilirler.
yasa ve yönetmelikler kullanabilecegim frekansları gayet açık belirtmiş kanunun bana teslim ettiği haklar anamın ak sütü kadar helaldir
kaldıki benim A sınıfı olmak gibi bir kompleksim yok hakkımla B sınıfı amatörüm .
özel çağrı işaretleri konusuna gelince YM ve TC ön eklerinin sadece A sınıfı amatörlerin değil kurumdan talep eden tüm amatörlerin kullanabileceği
yönetmeliğin 6.madde c fıkrasında
c) Amatör telsizciler veya organizasyonlar tarafından; yarışma, özel günler, kutlama ve anma günleri için geçici olarak kurulan istasyonlara TC,
ç) Organizasyonlar tarafından kurulan analog veya digital aktarıcı veya röle istasyonlarına YM,ön eki ile başlayan çağrı işareti tahsis edilir.
diyor.
bakın yine diyorum ben demiyorum yönetmelik böyle diyor.şayet yaptığımız hobide hukuk içinde kalacaksak geçerli kanun ve yönetmelik bizim hududumuzu çizmiştir .ha begenirsiniz begenmezsiniz o ayrı konu .bizler beğensek de beğenmesek de yasalara ve yönetmeliğe uymalıyız.
sevgiyle kalın 73. B SINIFI AMATÖR TB1CTJ JAN ACEMOĞLU
KONUYLA İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİK LİNKLERİ AŞAĞIDIR
http://www.gazitrac.org/index.php?option=com_content&view=article&id=69:yen-amatoer-telszclk-yoenetmel&catid=1:son-haberlerhttp://www.alomaliye.com/2009/ozel_telsiz_sistemleri_yonetmeligi.htmbu linklerden gerekli bilgiler mevcuttur.