Merhabalar , uzun süredir yeni bir yagi yapma düşünçem mevcut . Bir çok sitede araştırma yaptım (dk7zb , yu7ef , g0ksc ve daha fazlası ) , aslında bir çok amatör uzun yagi ama olabildiğince az eleman kullanıyor , bazı amatör arkadaşlar ise boomu elemanlarla doldurmayı tercih ediyor . En ilginç olanı ise G0KSC nin yaptığı tasarım ama şu an için almış olduğum eleman tutucular booma kısa devre durumunda bu arkadaş ise elemanları tamamen boomdan yalıtmış o yüzden bu fikrimden vaz geçtim . DK7ZB nin tasarımları ise oldukça popüler görünüyorlar ( daha önçe bu amatör ustanın yapmış olduğu yagiyi denemiş ama sayfada tam okumadığım boom kalınlığına göre elemanlara ekleme yapmam gereken kısmı yapmadığım için başarılı olamamıştım ) . Beni rahatsız eden kısım ise antenlerinin 28 ohm şeklinde acık dipol özellikli olması , bazı ustalar ise aynı yagiyi yapıp sürücü elemanı kapalı dipol şeklinde değiştirmişler . Merak ettiğim aceba tüm elemanlar aynı uzunlukta ve aynı notada kaldı sadece uygun ölçüde kapalı dipol swr nin en düşük olduğu noktayamı yerleştirildi ?
Aşağıdaki reimlerde aynı projeye ayit antenda biri 28 0hm seklinde diğeri ise 200 ohm şeklinde tasrımlar mevcut .
İlgeleneçek ve çevap vereçek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim , saygılarımla