Gönderen Konu: Motorola CM140 ile ilgili teknik soru?  (Okunma sayısı 142 defa)

Çevrimdışı TA3D

Motorola CM140 ile ilgili teknik soru?
« : 27 Eylül 2010, 16:37:50 »
Motorola CM140 VHF nin 2 modeli var.
Model Numarası: M50KNC..... olanı 1-28 Watt
Model Numarası: M50KQC..... olanı 25-50 Watt

KN olan modeldeki N harfini Q olarak değiştirdiğimde cihaz 25-50 watt aralığına ayarlanabilir hale geliyor.

önemli olan soru şu, acaba her 2 cihaz da aynı güç ve özelliklerde üretilmiş olup model numarasına göre sen 28 watt a kadar çalış sen 50 watta kadar çalış şeklinde programlanma ihtimali olabilirmi.
yada içindeki devresi 28 waat olanın kendine göre 50 watt olanın kendine göre midir mekanik olarak?

bunu yüklemeyi dahi denemedim cihazımızı omuzlamayalım sonra...?  fikri olan yazabilirmi lütfen

Çevrimdışı TA3AAA

Ynt: Motorola CM140 ile ilgili teknik soru?
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2010, 19:22:43 »
sadece programda gözterir cihaz o cıkışı vermez. Birde o cıkışı vermek icin zorlarsa cihaza zarar verir diye düşünüyorum. Kullanılan program cihaz degil cihaz icindeki kodlara bakarak ekranda bilgi gözterir siz programı aldatıyorsunuz ama cihaz mekanik oldugu icin aldan maz ! 73

Çevrimdışı TA3D

« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2010, 08:28:14 »
PM göndererek yada burdan cevap yazaarark katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2010, 18:55:21 »
Bahsettiğiniz yöntem aslinda birçok cihazin üretiminde kullanilmakta. Başka alanlarda örneği çok ancak motorola böyle bir yöntem uygularmi bilmiyorum. Mesela 2 cihaz arasinda küçük farklar varsa ve 2. cihaz için yeni bir üretim hatti oluşturmak cihazin maliyetinden daha fazla ise her iki cihazada ayni kart ve elemanlar takiliyor ancak alt model yazilimsal olarak sinirlandiriliyor. Risk size ait, deneyebilirsiniz, cihazin yüksek güçte çalişma olasiliğida var ariza yapma olasiliğida var.