Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Teleskobik Dipol Anten Çalışmam :)

<< < (2/2)

TA2NT:
Paranızı mümkün olduğunca test ve ölçüm cihazlarına yatırın, tabiki evdekine 5e aldığınızı 1e aldım diyerek :)
---------------------------------
Doğru bir teori, katılmamak mümkün değil. Selamlar.73.
Nurhan Yıldırım
Sakarya/GEyve

TA4SO:
Sevgili Şua Abi öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkürler.

Allah başka hastalık vermesinde tek uğraşımız bunlar olsun inşaallah :)

Teoriyi kesinlikle çok önemsiyorum, sevgili Gökhana'da tavsiye edip göndemiştim; ARRLnin ayrıntılı bir antenna handbook'u var, zaman buldukça okuyorum. Özellikle başlardaki bilgiler (gerçek ve ideal toprak etkileşimi, anten patterninin oluşumu v.s.) çok yararlı oldu bana. Ama herşeyde olduğu gibi bir teoriye bütün güzelliği katan ve ilgi uyandıran uygulamalar.

Eşim konusuna gelirsek ise, sağolsun bana çok karşı bu konuda analyışlı. Bende onu ilgisini bu konuya çekmeye çalışıyorum. Hatta inşaallah nasip olursa bu kasımdaki sınava beraber gireceğiz. O da fizikçi olduğu için teknik sınavlardan zaten muafız ama üniversitede elektronik dersi uygulamasını yaptırıyor, o yüzden teknik pekte sorun değil :) Geriye işletme ve kanun yönetmelik kalıyor onlarada beraber bakıyoruz. 2 yıl önce A alacak puana ulaşmıştım ama mors uygulamasını geçememiştim.  Şimdi mors kalktı ama ben mors çalışmayı bırakmadım, ilerde inşaallah CW ve dijital modlarıda kullanmaya çalışacağım. Cihaz alımı için sıraya bir HF cihazı koydum :) Bir degen SSB kısa dalga radyom var 40 ve 20m de QSO ları dinliyorum, yarışmaları izliyorum, çok güzel. HF'nin mesafe gücü tartışılmaz bence...

Tekrar çok teşekkürler, saygılar, 73.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git