Gönderen Konu: Bölge kodları kalktı mı?  (Okunma sayısı 396 defa)

Çevrimdışı TA2MOK

Bölge kodları kalktı mı?
« : 22 Ağustos 2010, 21:55:18 »
merhaba,
benim de KEGM'nin verdiği lisans elime ulaştı. Fakat ben Ankara'dan Gaziantep'e taşınmıştım. Gelen yeni belgede çağrı işaretim değişmemiş. Gaziantep adresli TB2 kodlu bir belgem var.

Dalgınlık veya kurum değişimiyle ilgili mi yoksa cep numarası taşıma gibi çağrı kodu taşıma uygulaması mı başladı?

Çevrimdışı TA3ATA

Ynt: Bölge kodları kalktı mı?
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2010, 23:06:22 »
BAŞVURUNUZDA "BÖLGE DEĞİŞİKLİĞİ"Nİ VE BU NEDENLE "ÇAĞRI İŞARETİ DEĞİŞİKLİĞİ" İSTEĞİNİZİ BELİRTMEDİYSENİZ,YENİLENEN BELGENİZ ESKİ BÖLGE NUMARANIZLA TANZİM EDİLİP YENİ ADRESİNİZE GÖNDERİLMİŞ ..

YENİ BÖLGENİZLE İLGİLİ ÇAĞRI İŞARETİ ALMAK İÇİN,BU HUSUSU BELİRTİR BİR DİLEKÇE VE YİNE BİR 50.-TL YATIRILDIĞINA DAİR DEKONT İLE  KEGM  BAŞVURMANIZ GEREK BENCE..:=))

TB3JJ..M.TURGAY...73

***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA2MOK

« Yanıtla #2 : 23 Ağustos 2010, 19:00:15 »
merhaba,
değişiklik hususunu belirtmedim. zaten eskiden belirtmek de gerekmiyordu. TGM veya TK otomatik değiştiriyordu. hatta bir çok arkadaşımız çağrı işaretlerini kaybetmemek için adres değişikliğini bildirmiyordu. Ki yönetmeliğe göre de KEGM'nin bunu otomatik değiştirmesi gerekliydi, 8. bölgede olan birine 2. bölge kodunu kullanmasına devam etme izni olmaması gerek... İşin içinden çıkamadım.

Çevrimdışı TA2RA

« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2010, 20:18:38 »

Bu konu yeni yönetmelikle birlikte ortaya çıkan bir konu.
Yeni yönetmeliğe göre bölgesi değişen kişi isterse bölge numarasını değiştirebiliyor, istemezse bölge numarası aynı kalıyor ancak / işareti kullanarak görüşmelerine devam ediyor.
Bunun böye yapılmasının tek sebebi, bir amatörün çağrı işaretinin devamı değişmemesi. Düşünün ki siz aşırı derecede çalışan bir amatörsünüz ve tüm dünya sizi o çağrı işareti ile tanıyor. Ama bölgeniz değişince birden çağrı işaretiniz de değişiyor ve sil baştan...

73 de TA2RA
Mert CANAKCILARLI
Mert ÇANAKCILARLI
KN40nx
Ataşehir - Istanbul
GSM : 0538 030 67 11

Çevrimdışı TA9ABG

« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2010, 12:29:58 »
örneğin, ben seneye istanbula taşınıp orada ikamet etmeye başlayacağım. TA9ABG kodumu kullanacağım. buraya kadar tamam. /1 eklemesek ne olur? herkes bizi tanıdıktan sonra bu eki kullanmadan çağrı yapmasak bir sıkıntı olur mu? çünkü çağrıyı uzatıyoruz kesme kullanarak. yani bu bir fikir, bu hususta her hangi bir engel var mı?

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #5 : 24 Ağustos 2010, 13:12:45 »
Sayın TA9ABG, Yusuf Bey,

Şehir içi röle veya simpleks görüşmelerinizde, kesme işaretini, herkesin sizi tanıdığını varsayarak kullanmayabilirsiniz. Çok da önemli olduğunu zannetmiyorum.

Ama;
1- Kullandığınız frekans Ekolink'e bağlı ise, sizinle konuşanlar, sizi 9. bölgeden çıkış yapıyor sanabilirler,
2- İstanbul, TA1 ve TA2 olarak iki prefiksi de kullanmaktadır, TA1 'e geldiğinizi farzedersek ve kesme kullanmadan Kısa dalgada çalışırsanız, TA1 prefiksi Avrupa, diğer TA prefiksleri ise Asya kıtasında olduğu için, karşınızdaki istasyonun, sizinle ilgili olarak "kıta" hatası yapmasına sebeb olursunuz. Bu hata nedeniyle, özellikle yarışmaya vs katılırsanız ve puanlama sistemi kıta bazlı ise, karşı istasyonların ve sizin kendi puan hesabınız çok şaşacaktır.

Görüşmek üzere, 73
Atila

Çevrimdışı TA9ABG

« Yanıtla #6 : 27 Ağustos 2010, 16:06:05 »
cevaplarınız için teşekkür ederim. ben zaten kullanıyordum istanbula gittiğimde. çok uzun olduğunu düşünüyordum. olmazsa çağrı kodumu değiştireceğim. sanırım en kolayı bu