Gönderen Konu: Bu tip tornavida'nın adı nedir?  (Okunma sayısı 249 defa)

Çevrimdışı TA2ANL

Bu tip tornavida'nın adı nedir?
« : 16 Ağustos 2010, 10:55:10 »
Herkese Merhaba,
Ekte fotoğrafını koyduğum düğmeyi sökebilmek için, ortada bulunan vidayı çıkartmam gerekiyor. Vidanın üzerinde iki delik var ve buraya çatal şeklinde bir tornavida sokmam gerekiyor. Bu tip tornavidaların ismi nedir bilen var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,

Tolga ANIL

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: Bu tip tornavida'nın adı nedir?
« Yanıtla #1 : 16 Ağustos 2010, 11:30:09 »
ismi internette spanner olarak geçiyor ancak türkiyede bu isimle bulunabilirmi bilmiyorum. bikaç ay önce bi seyyar saticidan çevrilerek açilan yuvarlak,sari kutulu bir tornavida seti almiştim, içinde 30-40 küsür uç var. Onda buna benzer bir uç vardi. 8 liraya almiştim. bilginiz olsun gözünüze çarparsa bakarsiniz.

2. alternatif tam bu şekilde değildi ama sanirim ericsson'un bir modelindeydi buna benzer bir vida vardi, sökmek istediğimde uygun tornavidayi bulamamiştim bende. ucuz bi düz tornavida alip dremmel ile ortasina yarik açip daha sonrada kenarlardan incelterek kendi tornavidami yapmiştim.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_screw_drives

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #2 : 16 Ağustos 2010, 11:40:41 »
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Spanner doğru bilgi. Bana pergel gibi ayarlı modeli lazım. Sizden sonra hemen baktım. Artık nerede bulabilirsem. Dediğiniz gibi düz tornavida'dan imal etmek aynen benimde aklıma geldi ama bir defalık saatçiye gidip açtıracağım sonra bir adet edinmem lazım bu aletden.
Tekrar teşekkürler.

Tolga ANIL

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #3 : 16 Ağustos 2010, 13:36:50 »
Çok sağlıklı bir metod olmamakla birlikte Segman takıp çıkarmak maksadıyla kullanılan iç/dış segman penseleride işinizi görebilir.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #4 : 16 Ağustos 2010, 13:48:25 »
Selamlar.

Cep telefonu tamircileri benzer aletler kullanıyorlar. Birde o şekilde sormayı deneyin.

Osman KIRATLI TA2VO
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA1TC

« Yanıtla #5 : 16 Ağustos 2010, 13:56:24 »
Bauhaus ta tornavida ucu olarak satılıyor.
benim tornavida ucu setimde var. u şeklinde bir ucu var.
ama baktın ne segman pensesi nede uç var o halde ucu
sert bir makas ile de söküp takabilirsiniz.

Sıyırmamaya dikkat edin.

73
E. UĞUR BALÇIK
ta1tc@ta1tc.com
www.ta1tc.com
0532-2754691

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #6 : 16 Ağustos 2010, 16:08:01 »
Şimdi aklima geldi, küçük boy victorinox çakilarin makasida işe yariyo, yalniz dikkatli bir şekilde dipten tutmak ve zorlamamak lazim yoksa kirilabilir.

Çevrimdışı TA2RL

« Yanıtla #7 : 17 Ağustos 2010, 21:12:17 »
zenit fotograf makinasi galiba?bended hangi model telsiz diye dusunmustum.
Lütfü BORAZAN
0505.480 28 28
T  A  2  R  L
lutfuborazan@hotmail.com

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #8 : 18 Ağustos 2010, 11:34:10 »
Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Bu vidayı, iki ucu sivri bir pergel vasıtası ile, vidaya hiç zarar vermeden açtım. Ama aslında kullanılacak ekipman, aşağıda fotoğrafını koyduğum ürünmüş. Burada amacım, vidanın üzerinde çizik vs. oluşmadan, vidayı çıkartabilmekti. Tekrar herkese çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,

Tolga ANIL