Değerli arkadaşım,
Amatör radyoya gönül vermiş bir kişi olduğunuzu algılayarak çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Lakin B sınıfı bir amatör olarak eğer iyi bir HF operatörü olmayı hedefliyorsanız bu işi hazım ederek yapmanızı tavsiye ediyorum.
HF 0-30Mhz arasında amatörlere tahsis edilmiş pek çok bandın ve çalışma tipinin olduğu çok geniş derya deniz bir olay.
HF bandlarında QRV olmak ve 8 band üzerinde SSB de mikrofon QSO ları, CW QSO ları, SSTV, RTTY, BPSK ve diğer dijital haberleşme methodlarını kullanmak bilgi, tecrübe, emek, iyi ekipmanlar ve zaman istiyor. Bilgi ve tecrübe ne zaman hangi bandı kullanacağınızdan tutunda, hangi anteni nasıl ve nerede kullanacağınıza kadar pek çok değişkeni iyi teşhislerle kullanmaktan geçiyor.
Uzun lafın kısası bazıları bana sinirlenecek ama bende bu işe CB den başlayan birisi olarak HF radyo kullanmak CB kullanmaya benzemiyor. Her ne kadar benzediğini iddia etselerde, edenlerin ne kadar yetersiz kaldıklarını HF bandlarında yaşıyarak şahit oluyoruz.
O yüzden sindirerek ve hak ederek başarmak en güzelidir. Ve sizin gibi yüreğini verip, elini taşın altına koyan arkadaşlarıma acizane tavsiyem kendinizi yetiştirin, lisansınızı alın ve hazırlıklı bir A sınıfı radyo amatörü olarak HF bandlarında QRV olunuz.
Bunun içinde el yapısı bir QRP ile çalışmaya başlamak işin tekniğini anlamak ve kendi yaptığınız cihazlar QSO yapma zevkine erişmek adına harikadır. Tavsiye ederim.
Şimdiden sınavda başarılar dilerim.