Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Conteste çeyrek kala anten manzaraları
TA2AD:
Malum VHF contest yaklaşıyor , bu sefer evden değilde dağlara çıkıp katılalım istedik ..
Çatıdaki antenleri indirmek contest bitince bir daha kaldırmak işi gözümde büyüyünce yeni anten imal etme fikri daha cazip geldi ..
Güncel malzemelerle bir kaç pratik uygulama örneğini sizlerle paylaşayım istedim ..
eleman tutucu olarak iş makinaları hotumlarını tutan kelepçeler kullanıldı (16 mm delik çaplı)
elemanlar ise piyasa aleminyumcularında kolayca bulunabilen 16 mm çaplı korkuluk borusundandır.
73!
A. Şua TORTU Zonguldak..
TA2AD:
hemen hemen bitmiş hali
TA3TK:
baskanım bu hafta sonunu iple cekıyorum. insallah sartlarda iyi olur güzel bir contest çıkarırız....
TA3TK:
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,14251.0.html
TA5FW:
Merhaba Şua Bey,
Bende yarışmalara meraklanıp Kenwood TR-751 VE TR-851 radyolar aldım.
Geçen TA yarışmasını hevesle bekliyordum ve arkadaşlarımla dağa çıktık ama ne yazık ki arkadaşların ilgisizliği ve o günün propagasyon durumu hayallerimi yıktı.
Sizin çalışmaları görünce içimdeki ateş yinede sönmüyor ve engin tecrüberinizden faydalanmak adına denediğiniz VHF ve UHF mono band SSB de çalışabileceğim anten modeli tavsiye edebilirmisiniz ? Ayrıca başka bir proşe içinde dual band bir yagi projesi arıyorum. Şimdiden teşekkürler ve hafta sonu yarışmada başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
Frekanslarda görüşmek üzere...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git