Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

İŞTE BU DA YERLİ HF ANALİZER ! *** TA3EN***

<< < (3/4) > >>

TA3EN:
       Yorum yazan bütün arkadaşlara zaahmet edip görüşlerini belirttikleri için çok teşekkür ederim.Çalışmanınbütün fotoğraflarını burada yayınlayamadım. Geri kalanyazı ve fotoğrafları  kendi web sitemde bulabilirsiniz.  www.ta3en.com
       Taşkın bey, size de merhaba,
       Ben bu kutuyu İzmir'den HATFON'dan aldım. Aynısını aşağıdaki linke bakarak alabilirsiniz.
Ürün kodu:PR-224. Bir de PR224A var ama;onun kapağında yanlara taşan kulakları var. Aldıklarımdan birisi onlardandı.Kulaklarını keserek PR224'e benzettim.

http://www.altinkaya.com.tr/Yeni_Urunler/PR-224.html

TA'CMC Osman Bey,
       Aslında bu kutuyu kullanmak niyetinde değildim.TA2CMC Osman bey,teveccüh gösterip alttaki likten istediğin kutuyu seç ben hediye edeceğim dedi.Dediği gibi de yaptı.Kutu geldi.
Ama kutuyu kesip delmede kendime güvenemedim.Alüminyum plastiğe göre çok zor işlendiği malum.Gözüm kesmediği için bu plastik kutuyu almak zorunda kaldım. Alüminyum kutuyu başka bir proje için bekletiyorum. Bu konuda Osman Bey'i yanıltmış oldum. Kusura bakmasın lütfen!!!
        Yapmak isteyenlere başarılar dilerim. 73'ler...     
         TA3EN   -    Hüseyin KARAGÖZ

TA8EO:
Ellerinize sağlık el emeği göz nuru dedikleri bu ve benzeri çalışmalar olsa gerek , tabii bunu şununla kıyaslıyorum bir çok profesyonel alet ( spektrum aklıma ilk gelen ) olmadan yapmaktır , sağlıklı çalışır çalışmaz o ayrı ( laboratuar şartlarına göre ) ama ben eminimki oldukça iyi çalışıyordur , saygılarımla .

TA3EN:
       Çalışması konusunda test ettim. Gayet güzel. Zaten MFJ207 MFJ249 gibi aletlerin birebir yapımı sayılır ama ben üçü arasında bir karışım yaptım.swrnin minumum olduğu noktayı çok çabuk buluyor ve aynı anda frekans metrede o noktayı okuyorsunuz. Büyük cihazları swr noktasını bulmada çok yoruyorduk.Artık önce bu aletle  yerini bulup sonra radyolarımız ile test edeceğiz. Beni çok rahatlattı.
       Tavsiye ederim.  Herkese kolay gelsin.  73'ler
       www.ta3en.com

TA2AOG_SK:
Hüseyin Bey
Elinize sağlık. Ayrıca kusurluk birşey yok, o hediye bile sayılmaz. Nedir ki, basit bir kutu. "İstanbul piyasasına uzakta olduğunuz için ben temin edeceğim" demek istedim. Bu tip çalışmaları kolaylaştırmak lazım. Hepimiz istifade ediyoruz. Varsa buralardan ihtiyaç bildirin ki işiniz kolaylaşsın.

Ayrıca önceden söylediğim şeyi yine tekrarlayacağım, yerli bir AUTO AT üretelim.

TA3EN:
      Arkadaşlar tekrar merhaba,
      Geçen hafta 5-6 günlüğüne memlekete gitmiştim. Orada antenleri ve analizeri test etme imkanı buldum. Örneğin: 7MHz mobil anteni analiz ettim. Ve 7.090, 22.500MHz'lerde swr'sinin 1:1 olduğunu gördüm. Acaba bu noktalarda gerçekten swr 1:1 mi diye kesinleştirmek için icom 706 ile bu frekansları bularak swr'nin kaç olduğunu öğrenmek istedim. Hemen denedim ve aynı frekanslarda swr'nin analizerde olduğu gibi 1:1 olduğunu gördüm. Bu da gösteriyor ki analizer antenlerin çalışma frekanlarını doğru olarak buluyor. Böylece analizerin güvenilirliği kesinleşmiş oldu. Anacak henüz analizerin anten omajını tam doğru ölçüp ölçmediğini kesin kez test edemedim. Zamanla o da olacaktır sanıyorum.
     BU HF ANTEN ANALİZERİNİ HERKESİN YAPMASINI HARARETLE TAVSİYE EDERİM.
     73'LER  TA3EN          www.ta3en.com   

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git