Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Bir Long Yagi Macerası
TA2AD:
bir hafta boyunca MFJ 269 elimde anteni yüzlerce kez indir kaldır yaptık lakin sonuç yok, kutunun yeri sabit olduğu için yerini değiştiremiyorum zaten değiştirmekte istemiyorum , öyle adamlar bir dünya hesap kitap yapmış, simulasyon programları yazmışlar, sen gel pratik aklınla teoriyi al yerden yere vur !..
TA2AD:
Bir yandan interneti araştırıyorum bir yandan danışıyorum haftalar geçiyor , Meteor Scanner chat odasındada havayı basmışız 2x10El DJ9DV antenler pek yakında bu sinemada , siz beni asıl o zaman görün diye :) , araştırırken bir şey dikkatimi çekti tüm planlar 4 ve 5 mm çapında Direktör için hesaplanmıştı, elemanların çapı her 1mm arttığında direktörlerin ve reflektörün boyu 2 mm kısalıyordu buradan yola çıkarak 9 elemanında boyunu deneye deneye 4milim kısalttım , takdir edersinizki 9 elemanın boyunu 1er milim 1er milim söke taka test etmek pek eylenceli olmuyor, bu arada her eleman boom a izole olarak plastik parçalar ile bağlanıyor ve rüzgarda oynamasın diye bu plastik aparatlar oldukça sıkı yapıldı bu sepepden sağ omuz kaslarım üç gün devre dışı kaldı , sonunda olumlu bir şeyler olmuş Antenin SWR si 2 nin altına düşmüş ve empedansı delirmiş gibi bir aşağı bir yukarı oynamıyordu , her ne kadar 1:1 olmasada iyiye doğru bir gidiş vardı nihayet ..
TA2AD:
Bir yandan TA1D nin ısrarları bir yandanda 9H1PA nı internetteki bir yazısı sonucu kapalı dipolün ve birinci direktörün boom üzerindeki yerini değiştirmeye karar verdim, ama bu sefer işi şansa bırakamazdım , bende aşağıda fotoları gözüken ayarlanabilir kapalı dipolü ve boom üzerindeki yeri kayarak ayarlanabilir bağlantı kutusunu icat etmek zorunda kaldım :)
TA2AD:
Nihayet bu yöntemle SWR ye hükmetmek mümkün olmuştu
TA2AD:
Ve mutlu son ,
Sevgili antenlerim şu sıralar bir başka hikayem olan Anten kulemin tamamlanmasını beklemekteler ,
ama ondan önce CQ World Wide VHF Contest e görev alabilirler ,
tabi 6.30 metre boyunda iki anteni yükleyip dağlara çıkaracak bir araç bulabilirsek :)
Kalın sağlıcakla
73 A. Şua TORTU Zonguldak
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git