Gönderen Konu: ne denmek istenmiş.  (Okunma sayısı 442 defa)

Çevrimdışı TA7BB

ne denmek istenmiş.
« : 15 Haziran 2010, 17:31:54 »
merhaba.
türkiyedeki paket bbs sistemleri hakkında bir yazı.
acaba ne denmek istenmiş.
dikkatini çeken arkadaş varmıdır acaba.
http://www.radioamator.ro/forum/board_entry.php?id=3159&page=9&order=last_answer&category=all
73

Çevrimdışı TA4SO

Ynt: ne denmek istenmiş.
« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2010, 19:47:14 »
Tercümesi yaklaşık şöyle:

Merhabalar

Ankara'daki TA2BBS ve Giresun'daki TA7BB paket HF BBSler son bant planı değişimden sonra 40m standby frekanslarını değiştirdiler.

Onlar frekans spektrumunda  7047.0 kHz mark at 200hz shift  FSK @ 300bds de bulunabilirler.
TA2BBS her yarım dakikada bir yeni frekansı tararken TA7BB is sürekli beklemededir (qrv).

SSB modda VFO'nuzu şu yolla ayarlamlısınız:

USB DIAL FREQUENCY = MARK QRG -  FSK MODEM'in yüksek tonu
LSB DIAL FREQUENCY = MARK QRG + FSK MODEM'in alçak notu

Modeminizin tonlarını kullanma klavuzunda bulabilirsiniz.

Örnekler:

KAM, FSK tonlarıyla at 1800 Hz ve 1600 Hz de.

USB DIAL FREQUENCY = 7047.000 kHz - 1.800 kHz = 7045.200 kHz
LSB DIAL FREQUENCY = 7047.000 kHz + 1.600 kHz = 7048.600 kHz

PK232, FSK tonlarıyla 2310 Hz ve 2110 Hz de (US yüksek tonlar)

USB DIAL FREQUENCY = 7047.000 kHz - 2.310 kHz = 7044.690 kHz
LSB DIAL FREQUENCY = 7047.000 kHz + 2.110 kHz = 7049.110 kHz

PK232, FSK tonlarıyla ve PK232, FSK tonlarıyla 1460 Hz ve 1260 Hz de (EU alçak tonları)

USB DIAL FREQUENCY = 7047.000 kHz - 1.460 kHz = 7045.540 kHz
LSB DIAL FREQUENCY = 7047.000 kHz + 1.260 kHz = 7048.260 kHz

Diğer modemlerde kendilerine göre ayarlanır..

Oparatörler Ömer, TA7BB ve Fatih, TA2FQ her ikiside sizleri BBSlerde görmekten memnun olur.

Thomas, DM3TT

Saygılar, 73.
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2010, 21:46:04 »
merhaba.
güzel cevaplarınız için teşekkür ederim.
bu sistemler türkiyede çalışıyorlar ve duyan arkadaşların baglanmalarını bekliyorlar.
amatörlügün bu yönü de var degerlendirmek isteyen arkadaşlara duyurulur.
sistem listesine TA4BC sami beyde dahil olmuştur.
böylece arzu ettigimiz nostalji paket radyo çalışmasınıda yapmış oluruz.
herkese çok teşekkür ederim
de ta7bb
ömer yenigün

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2010, 22:28:50 »
Ben şuan baycom modem yaparak vhf üzerinden bu sistemlere ulaşmayı planlıyorum ancak konu ile ilgili internette çok fazla birşey bulamıyorum. Bulduğum linkler genellikle çökmüş, bulduğum programlar ise yeni işletim sistemlerinde çalışmıyor. Ayrıca bu ampr sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgi bulabileceğim (OSI layer filan bulursam anlamam açısından iyi olur) bir link elinde olan arkadaşlar paylaşabilirse mutlu olurum.

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #4 : 16 Haziran 2010, 14:09:15 »
Merhaba,

Geçmişte yapılan çalışmalar bir hevesle yapılıp, sonrasında boş veriliyor. Zamanında ne zorluklarla kurulan alt yapılar biranda yaşanan sıkıntılar neticesinde sonlandırıldı. 90'lı yıllarda benim bilgisayara giriş bilgilerimin oluşmasını sağlayan ve sağlam bir MS-DOS kullanıcısı olmama neden olan Amatör Radyo Paket Radyo çalışmalarıydı.

O günlerde ama digiler üzerinden ama gatewayler üzerinden dala çıka yaptığımız bağlantılar şahaneydi. Bir gece kopmadan toplam 68 digi üzerinden geçerek neredeyse Avrupa nın tamamını gezmiştim. 1200 baud hızında oldukça zahmetli oluyordu ama o zaman ki heves ve gençliğin verdiği sabırla demek saatlerce bekleyebilmişim.

Şuan o zaman ki sistemler tozlu raflarda yada kutuların içinde atıl duruyordur. Eskiden cihaz bulmak çok zor oluyor ve bu tip işlere cihaz ayırmak pahalı oluyordu. Bence bu tozlu raflar ve kutularda duran sistemleri yeniden kuralım ve faal hale getirelim.
Adana' da TA5A İlhan beyin elinde epey bir alt yapı var. Bazı acı kayıplar neticesinde her ne kadar inzivaya çekilmiş olsa da PR olan sevgisi yeniden aramıza dönmesine neden olabilir. Bu yüzden bu çalışmaları APRS haricinde yeniden hayata geçirmek hem amatör radyoculuğun dijital mod larından birisini yeniden canlandırmamıza neden olur, hemde eski amatörlerimizi yeniden kazanmamıza destek olur.

Bu teklifim tüm eski PR cılara ve yeni PR çalışması yapmak isteyenlere....

Selamlar.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #5 : 16 Haziran 2010, 14:35:48 »
merhaba.
ilgi duyan arkadaşlara teşekkür ederim.
türkiyede paket radyoyu yeniden hayata geçirmek açısından iyi olacak kanaatindeyim.
ben halen pk232 modemle 40m de devam ediyorum.
daha önceler. paycom modem yapıp 2m de kullanmıştım ama 2m kullanıcısı kalmadıgından 2m kısmını iptal ettim.
bbs olarak çalışıyorum partnerlerimiz ta2bb ve ta4bc .bu sıralarda şartların iyi olmaması bakımından pek randımanlı çalışamazsakta sistemlerimiz faaldir.
türkiyede digital sistem kullanan çok arkadaşlar var ama çogu rtty psk gibi sistemleri kullanıyorlar.
gerek programlarının xp gibi işletim sistemleriyle çalışması bakımından olacak sanıyorum.
verecegim linkteki programla yeni işletim sistemleriylede çalışan digital modlarla çalışmak kolay olacak.
bu programı kullanıp işleten arkadaşlardan ayrıca yardım rica ediyorum.
digital modlarda da görüşmek üzere 73
de ta7bb
ömer yenigün
http://id3431.securedata.net/siriuscyber/

Çevrimdışı TA7EB

« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2010, 13:37:37 »
    Merhabalar Ömer bey....
    Tercümeden anladım diyemem;yalnız ben bu sistemlede sizlerin sayesinde tanışmış ve yaklaşık 4-5 yıl faal yani aktif olarak çalışmıştı..Evet bende diyorum şimdi nerde o nostaljiii
TA7EB TA7BB TA7EA TA7EL TA7KG TA7BC TA7GRS TA7ESP TA2FQ TA2EH TA4BC TA5A TA7A TA9EA  gibi istasyonlarr.Bir zamanlar size yapmış olduğum bağlantı ve ABD istasyonun yazısını print edip bu nedir üstat dediğim gün siz bana gülmüştünüz;çünki adam vay be sizde bu sistemleri yani digital modlarda çalışıyormuydunuz gibi bir metin yazmıştı..Sizleri fazla sıkmadan bu anıma bir tane daha katacağımm.
TA7EB Bağlantı yolu örnek TA7GRS ORADAN TA7ESP VE ORADAN TA7BB CONNECT OLUNUR VE ORADAN YA HAVAYA DİĞER ÜLKELERE VE TA2BBS TA2BOL  TA4BBS TA5BBS  vs   aracılığı ile diğer ülkelerdeki bbs lere oradanda amatörlere canlı bağlantı yapardım..Hatta TA2BBS VE TA2BOL üzerinden telnetten Almanya ve giğer ülkeler yaz yaz bitmez..Bu QSO lardan QSL kartlarm da olmuştu...
İnşaalah tekrar hayata geçirmek ve bu modda buluş mak umuduyla..
sevgi selamlar tüm amatör dostlara...
TA7EB

Çevrimdışı TB5CIV

« Yanıtla #7 : 25 Haziran 2010, 23:42:12 »
Eveet Güzel Nostaljili Yıllar, İnternet çıktı.
Delikli demir icat olundu der atalar.:=)
İlk bilgisayarımı almıştım uzunluk 1metre kadar yatık kasa 386dx-25
Sağolsun ta5a içerisine (SP Süper Paket, ve FLEXNET) digi programını kurmuştu.Ve Epey Bir Sabır Gösterip Bana Uygulamalı Kurs Vermişti Evinin Altındaki Rahmetli Abisinin Bürosuna Kurduğu sistemle. Bende Eve Gelir gelmez Hemen Uygulamaya Geçiyordum Öğrendiğim Bilgileri.benim ev şehir seviyesinden Epey yüksekte olduğu için vede tepemde güney digilerine bakan 10eleman yagi. sistemi hiç kapatmıyordum.isteyen benim bilgisayardaki digi sistemi üzerinden güney istasyonlarına ulaşabiliyordu (Uygun Propagasyon Şartlarında).telnetten gelip sisteme bağlanıp havaya çıkıpta radyo kısmından bir çok Kıbrıs lübnan israil digilerine CONNECT oluyordu tabiki çook uykusuz kaldığım zamanlar oldu.:=)
 sanırım memlekette  Sinyalimin değmediği Flexnet Digi Kalmadı.:=)
Şu an için yurtiçinde çalışan Digi kaldımı Bir Bilgisi Olan arkadaş Varmıdır Acaba.?
73s de ta5civ.

Çevrimdışı TA7EB

« Yanıtla #8 : 26 Haziran 2010, 09:25:26 »
merhabalr dostlar.
ne güzel ifade etmişsiniz;güzel bir nostalji olan bu çalışmayı ben yine bu işi bilen ve seven amatör dostlarla azda olsa canlanmsını umut ediyorum...
evet belki digi kalmamıştır ama BBS ler halen çalır durumda olanlar var..
inşaallah bu nostalji yeniden azda olsa faal olmayönünde eylim gösterir..tabiki internetten nasıl uzaklaşırız bakalım,kalın sağlıcakla....
ta7eb

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #9 : 26 Haziran 2010, 12:03:06 »
merhaba.
ta2bbs ta4bbs ve ta7bb halen devam etmekte.
ben sadece 40m de olmama ragmen diger istasyonlar 40m 20m de faaller.
ilgi duyan arkadaşları bekleriz.
bu arada illaki eski dos sistemi olmasıda gerekmiyor.
mixw2 programıyla xp de hertürlü digital mod larda çalışılabiliyor.hemde modeme gerek duymadan ses kartıyla.
kolşay gelsin 73
de ta7bb

Çevrimdışı TA7EB

« Yanıtla #10 : 26 Haziran 2010, 12:08:33 »
merhaba
evet üstat güzel bir şekilde alt yapı ve diğer durumlarla berabe inşaallah digi ve ya bbs olarak çalışmak umuduyla
ta7eb

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #11 : 26 Haziran 2010, 20:47:30 »
Modemlerim paslanmıştı. Ama şimdi cihazların üzerinde var modem neyse yaparız bbs
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA7EB

« Yanıtla #12 : 28 Haziran 2010, 09:02:33 »
HAZIR OLUNCA İNŞAALLAH HAVADAN DUYARIZ..
TA7EB