Gönderen Konu: Biz Nasil Yardimci Olabiliriz?  (Okunma sayısı 241 defa)

Çevrimdışı TA8RM

Biz Nasil Yardimci Olabiliriz?
« : 19 Haziran 2010, 17:36:18 »
Merhaba,

(Asagidakiler belki daha once tartisilmis, defalarca soylenmis olabilir. Ancak, bir kere de ben deginmek istedim.)

BITLIK acildigindan bu yana, uzun bir zamandir girip konulari okuyamamistim. Ancak, 3 gundur hemen heryerini taradigim konularin gercekten amatorlere cok yararli kaynak olabilecegini gordum (Her ne kadar kavgalar, tartismalar, bas agrilari olsa da...). Kendi kendime "Niye boyle birsey daha once yokmus/yapilmamis/yapilamamis" dedim. Veyahut soruyu soyle sormaliyim belki de: "birtakim seyler vardi, ama simdi neredeler?"

Simdilik birikenler bile guzel kaynak olusturacak, bundan sonrakiler de zamanla birikecek, daha guzel olacak.

Peki, bu siteyi koruyabilmek,gelistirmek ve idame ettirmek icin site yonetimi disinda biz diger amatorler ne yapabiliriz? (Maddi, manevi, ahlaki, vb.)

Hergun girip sitedekileri sahsi disklerimize yedeklemekle yetinip, sadece "Belki, ilerde isime yarar" mi demeliyiz?

73! Onur, TA2RM

Çevrimdışı TB2CCC

Ynt: Biz Nasil Yardimci Olabiliriz?
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2010, 18:59:31 »

Sen sen ol aynen öyle yap.Bulaşma sağa sola.  :-)))   Uzaktan takip daha sağlıklı.
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA8RM

« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2010, 08:52:14 »
Fikret Agabey,

Ben saga sola bulasalim demedim ki :)

Allah sana daha bol bol, saglikli omur versin...

73! Onur, TA2RM

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2010, 21:07:53 »
Onur amca,

BİTLİK'in otomatik olarak sistem tarafından her akşam yedeği alınıyor. Ayrıca ben de haftada bir yedek alıyorum.

BİTLİK kullanıcılarının ne yapacaklarına gelince. Benim tek dileğim kurallara uymanızdır. Bu güne kadar kurallara uyduğumuz için fazla bir sıkıntı yaşamadık. BİTLİK'teki can sıkıcı sorunlar ise arkadaşlarımızın kurallara uymama konusundaki ısrarlarından kaynaklanmaktadır.

Zaten bir kısım arkadaşımız bazı bölümlerde kendi ilgi duydukları konularda moderatörlük yaparak yardımcı olmaktadır.

Başka mesajlarımda da var ama bir defa daha tekrarlamakta fayda var diye düşünüyorum. BİTLİK'teki her kural bana sıkıntı yaratmaktadır. Her kuralın kontrolü uzun zamanımı almaktadır. Yani BİTLİK kuralları beni de sıkmaktadır. Ama bu kurallar, sizi kanunlar karşısında zor durumda bırakmamak için Resmi Kurumlarla koordinasyon içerisinde çalışılarak konmaktadır. Her kuralın bir sebebi vardır, her sebebin altında ise sizin korunmanız yatmaktadır. Lütfen bunu unutmayalım.

BİTLİK'in, 2007 Eylül ayından beri devam edebilmesinin sebebi ise, kullanıcılarının haklarını koruma ve kanunlara saygı konusunda gösterdiği hassasiyet yatmaktadır. Ayrıca BİTLİK'te reklam ve para kazandıran google ve sair linkleri yoktur. Yani BİTLİK kullanıcılarını kazanç kapısı olarak görmemektedir.  

Bu vesile ile, her biri el emeği göz nuru olan amatör çalışmalarını bizimle paylaşan, bilgilerini diğer arkadaşlarımızdan esirgemeyerek sorulara yapıcı cevap veren arkadaşlarıma tüm arkadaşlar adına çok teşekkür ederim.

73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2010, 21:13:51 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA8RM

« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2010, 10:25:24 »
Bilal Agebey,

Sizin arsivleme konusundaki hassasiyetinizi ve guzel ornek teskil edecek aliskanliklarinizi senelerden beri takip ediyoruz (TACALLBOOK.ORG, TRAC RADYO-TV, ELEKTRONIK DERGI CILTLERI CD' si guzel orneklerden ikisi). Yeri gelmisken, amatorler adina tekrar tesekkur ederim.

Kurallar konusuna gelince... Biz amatorler olarak aslinda kurallari kendimiz otomatikman bilmemiz ve uygulamamiz gerekir. Cunku, amatorluk ilkeleri dogrultusunda otokontrol yonteminin en iyi uygulanmasi gereken zumresi olmamiz gerekiyor. Sanirim amatorler bazen, bazi nedenlerden otokontrolun "Merkezi Islemci Birimi" nde bazi teknik hatalar yasiyor, bu da bazi yanlis anlamalara sebep oluyor (hi hi...) O zamanlarda sizin sabriniza siginiyoruz.

Sistemlerde basarinin olmasi icin mutlaka ve mutlaka kural/yonetmelik/tuzuk/yasa olmasi gerekir. Bu kurallar ise digerlerinin sectigi kisi/kisiler (BITLIK' de kullanicinin uye oldugu an itibariyle bunlari kabul etmis sayiyoruz) tarafindan koyulur. Zaten, kurallar guzelse ve uygulaniyorsa sistemin basarisini gormek cok da zor olmaz. Bu itibarla, guzel uygulanan sistemde basari varsa kurallarin sebebini tekrar tekrar aramaya hic gerek yoktur. Hele de kullanicilarin maksimum duzeyde korundugu bir sistemde...

Sizin de dediginiz gibi buraya zamanini harcayip, paylasim yapanlara da ayri ayri tesekkur ederiz. Hele de bu ortami bize acanlara... Bilgisayarla, internetle az cok ugrasanlar mutlaka bilirler. Bu sitenin burada durmasi icin, alan adi, sunucu, teknik destek gibi birtakim konularda harcamalarin yapilmasi gerekiyor ve bunlarin bizlere hicbir bedel odetmeden aktarilmasi buyuk bir nimettir. Kullanicilarin bunlari da bildigine ve saygi duyduklarina yurekten inaniyor, ufak tefek yanilgilarin getirdigi hatalarini ise kisa zamanda anlayacaklari dusunuyorum.

Son olarak, boyle dile getirilmesine bile gerek olmayan bir konuyu actigim icin degerli amatorlerin affina siginirim.

Bol RF' li gunler...

73! Onur, TA2RM