Gönderen Konu: 2010 Mayıs Amatör Telsizci Sınavı  (Okunma sayısı 357 defa)

Çevrimdışı TA3E

2010 Mayıs Amatör Telsizci Sınavı
« : 20 Mayıs 2010, 18:48:57 »
Sınav İli           A-B  C   Toplam
İSTANBUL-----112-49-161

ANKARA--------72-32-104

MERSİN--------53-31--84

ERZURUM------54--7--61

İZMİR----------50-8--58

SAMSUN--------43-4--47

ANTALYA-------19-18-37

DİYARBAKIR-----26--5-31
         Toplam 429 154 583

http://www.kegm.gov.tr/default.asp?id=7&sid=74&srt=&recNo=118&lng=

Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA2MOK

Ynt: 2010 Mayıs Amatör Telsizci Sınavı
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2010, 14:32:08 »
Sınav soruları ne zaman yayınlanacak acaba?
(Bilgi ve Belge Edinme Kanunu'na göre yayınlanması zorunlu, ÖSYM'de bu nedenle yayınlıyor)

saygılar

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #2 : 29 Mayıs 2010, 14:49:07 »

Böyle bir uygulama yoktur....
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA8AYM

« Yanıtla #3 : 29 Mayıs 2010, 18:07:31 »
Sınav esnasında sorduk fakat soruları vermeyeceklerini söylediler.
TB8YM,Hilal KILINÇ

Çevrimdışı TA2MOK

« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2010, 15:17:16 »
Bilgi Edinme Dilekçesiyle başvurursanız vermek zorundalar. Aksi yasanın ihlali olur. Sorumlusu idari soruşturmaya uğrar. Koca MİT'e bile bilgi edinme dilekçesiyle başvurduğunuzda cevap veriyor. Kıyı emniyeti'nin vermemek gibi bir bir  seçeneği yok.

Çevrimdışı TA2MOK

« Yanıtla #5 : 01 Haziran 2010, 15:34:33 »
Amatör Telsizcilik Sınavı aşağıdaki şartların tümüne uyuyor. Ayrıca kanunu kısıtladığı konulara uymuyor: özel hayat değil, gizliliği yok, devlet güvenliğini etkilemiyor, ticari sır değil...

Başvurulara da 15 gün içinde yanıt verme zorunluluğu var...

BİLGİ EDİNME HAKKI KANUNU

İstenecek bilgi veya belgenin  niteliği
MADDE 7.- Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya  belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler.
İstenen bilgi veya belge, başvurulan kurum ve kuruluştan başka bir yerde bulunuyorsa, başvuru dilekçesi bu kurum ve kuruluşa gönderilir ve durum ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

Tam metin : http://www.cankaya.edu.tr/bilgiedinme/bkanun.htm

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2010, 18:16:08 »

Seyfi kardeşim 7.maddede yazıldığı gibi verilecek bilginin türüne göre değişir uygulamalar.
            Şimdi sen arkadaşım ...kim hakkında bilgi istiyorum dersen "Sana ne kardeşim ...." derler.Eğer malum konu için bilgi almak istiyorsanız e-devlet esaslarına göre sadece şahsi bilgilerinizi alırsınız.
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #7 : 01 Haziran 2010, 19:33:45 »
TUBİTAK' a bir konu için başvurmuştum. Sonuç değerlendirilmiş ve tarafıma bilgi verilmemişti. Geçenlerde bilgi edinmeye yazdım, tüm belgelerin (soruşturma belgeleri) tarafıma gönderilmesini istedim. Sonucu belirtmişler ama belgeleri gönderemiyoruz demişler.
Gerekçesi ise şu;
BEHK nun 26. maddesinde " kurum ve kuruluşların faaliyetlerini yürütmek üzere, elde ettikleri görüş, bilgi notu, teklif ve tavsiye niteliğindeki bilgi veya belgeler, kurum ve kuruluş tarafından aksi kararlaştırılmadıkça bilgi edinme kanunu kapsamındadır" hükmü belirtilmiş.

yasa bir serbestlik getirmiş, yani kurum kendi içinde bazı kararlar alabiliyor.

bu nedenlede TÜBİTAK 03.06.2006 tarih ve 143 sayılı toplantıda böyle bir karar almış. Bu tip uygulamalar kurumdan kuruma değişebilir.

Belki konu dışı ama herkesin bilgisi olsun.....

73....
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA2MOK

« Yanıtla #8 : 01 Haziran 2010, 21:40:21 »
Merhaba,
İstenen bilginin illaki lişisel bilgi olması zorunlu değil. Bu şekilde BTK'dan (bence en iyi cevap birimine sahip kurum) ve RTÜK'ten kişisel olmayan, hatta bazıları beni doğrudan ilgilendirmeyen bilgi edindim. Aynı şekilde emniyet genel müdürlüğünden de bilgi edinmiştim. (Çocuk Suçluların sayısındaki artış gibi bir konuydu sanırım. bir haber için lazımdı) Özetle ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlarda soruları açıklaması gibi (ki ÖSYM de başta yayınlamak istememiş fakat bilgi edinme komisyonu kararıyla yayınlamak zorunda kalmıştır) bu sınav sorularının da açıklanması zorunludur. Şu anda sınava hazırlanmadığım için uğraşmayacağım ama ben hazırlandığım sırada hala yayınlanmamışsa  dilekçeyi veririm. 15 gün içinde yanıt alamazsam ya da olumsuz yanıt alırsam da bu kez Başbakanlık Bilgi Edinme Komisyonu'na veririm dilekçeyi. ÖSYM yayınladı KEGM mü yayınlamayacak? MİT'e giriş, eleman alma soruları mı sanki...

NOT: Kanunlarla ilgili aramaları http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/kanunlar_sd.sorgu_baslangic adresinden yapabilirsiniz.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #9 : 02 Haziran 2010, 09:42:38 »
Kanun, Yönetmelik, Tüzük gibi bilgilere Başbakanlık'ın yürüttüğü aşağıdaki siteden varsa tüm değişiklikler işlenmiş halde en son şekliyle ulaşabilirsiniz.

www.mevzuat.gov.tr

73

Bilal Ekmekci, TA8A