Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***
RF İletişim Güvenliği
TA2RA:
Seneler önce Istanbulda yapılan Nato toplantısı sırasında haberleşmede ciddi sıkıntılar yaşanmıştı.
Sinyal karıştırıcılar devrede idi. Ancak her frekansta öyle devamlı bir gürültü duymuyordunuz.
Ne zaman konuşmaya başlarsanız hemen o frekansta enteri devreye giriyor ve sizi görüştürmüyordu.
Ancak o zamanın sisteminde, sistem sinyal duyduğu anda devreye giriyor sinyali duymazsa girmiyordu.
Bu durumda sabit cihazın çıkışı yüksek olup sistemi tetikleyebiliyor ama el telsizlerinde bölgesel olarak aynı sorunla karşılaşılmıyordu.
Belki olayı hatırlayan arkadaşlarımız vardır.
73 de TA2RA
MERT
TA1MD:
Birde bu olayı kimin anlattığı önemli. Eğer "Ardından muhabereye el vhf cihazları ile devam ettik" cümlesini kuran kişi gemide çalışanlardan biriyse ki muhtemelen öyledir, sivil denizcilerin hemen hemen hepsi söz konusu cihaz telsiz oldumu bant ayrımı yapmadan vhf derler. Yani kullanılan cihazlar pmrda olsa, cbde olsa, amatör cihazda olsa hepsi onlar için "vhf" dir. Bu olayda da böyle bir yanlış anlama olduğu görüşündeyim. Ayrıca neden deniz bandında jammer kullandıklarıda ayrı bir soru. Bana kalırsa o sırada sabit cihazda veya anteninde bir arıza oluşmuş olması muhtemel.
TA2AOG_SK:
Jammer diye bilinen cihazın varlığı çok eskilere gider, 1982
Muhakkak, zaten kamuoyu haberdar oldu. demiştim.
ancak halk bandı telsizlerler ile gemilerle haberleştik, onu nasıl engellemediler anlamadım
Yanlış duymuş olabilirim ama teknik içeriğini anlamak için teknik bir dikkatle dinledim.
Cihazların uzaktan kilitlenmesi olayına katılmıyorum.
Oysa bu çok kolay yapılabilecek bir işlem. Cihazlar artık mikroişlemciler ile çalışıyor.
sivil denizcilerin hemen hemen hepsi söz konusu cihaz telsiz oldumu bant ayrımı yapmadan vhf derler
Mümkündür, belki o arkadaş denizci bile değildi.
Ayrıca neden deniz bandında jammer kullandıklarıda ayrı bir soru.
Diğer gemiler ile irtibatı kesmek için. Konuşan kişi bahsetmedi ama belki uzak mesafe görüşen HF SSB cihazlar için bile jammer kullanmışlardır.
TA3ALP:
Bizim amatör camiamızda da aslında o denli JAMMER AMATÖR varkı :-)))).
TA3IW:
HAM AMATÖR ne olduğunu az buçuk biliyorum,JAMMER AMATÖR ne olduğunu çok merak ediyorum,bir açıklama yapar iseniz beni ve bilgisi olmayan arkadaşları aydınlatmış olursunuz.73!
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git