Gönderen Konu: Çok eski belge yenileme yapılırmı ??  (Okunma sayısı 477 defa)

Çevrimdışı TA3AAB

Çok eski belge yenileme yapılırmı ??
« : 28 Mart 2010, 11:23:27 »
bir arkadaşım 1996 yılında c sınıfı amatör belge aldı ancak bu zamana kadar belge yenileme yapmadı şimdi bu arkadaşım müracat etse sonuç ne olur hakkı yanmışmıdır yoksa kendisine belge yenileme işlemi yapılırmı birde sanırım ozaman c sınıfı belgeler direk b oldu ama şimde c gene geldi yenileme işlemi yapılırsa c mi olur b mi  arkadaşımızın o zamanki çağrı işareti ta3cfr

Çevrimdışı TA1CFF

Ynt: Çok eski belge yenileme yapılırmı ??
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2010, 17:34:27 »
Arkadaşlar benim belgemde aynı durumda. Belgelerimi KEGM gönderdim. Ayrıca telden görüştüm. bu durumda olan amatörlerin durumlarını hukuk danışmanlarının görüştüklerini ve alacakları karara göre hareket edeceklerini bildirdiler

Çevrimdışı TA1CD

« Yanıtla #2 : 13 Nisan 2010, 12:51:26 »
benim belge 2008 yılında süresi bitmişti. yenilemedim. bu işe tekrar heves etsem lisansımı yenileme şansım var mı? soruyu biraz daha detaylandırırsak, yenileme için bir süre mevcut mu? merak ettim doğrusu.

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2010, 13:19:39 »
Belki 10 yılı geçen yenilemelerle ilgili bir değişiklik sözkonusu olabilir ama hiç zannetmiyorum . En doğru bilgi KEGM den telefonlar alınabilir .

Bununla birlikte, yönetmeliğin yayınından önce alınmış , süresi dolmuş ve yenilenmemiş belgelerin , yayım tarihinden itibaren 3 ay içinde yapılması gerekliliği geçici 2. madde de açık bir şekilde belirtilmiş . 3 aylık değişim süreci dışından belgelerle ilgili bir süre sınırı belirtilmemiş.

İyi çalışmalar ...

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #4 : 13 Nisan 2010, 17:16:15 »
Arkadaşlar Selamlar,

Kıyı emniyetteki arkadaşlar hakikaten yardımcı oluyrlar. Sadece yenileme yapmak istemeniz yeterli.
Hemen baş vurmanızı öneririm.
Selamlar
Emin
TA2FE
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2010, 18:44:05 »
Bende Bugün (14.04.2010)gönderdim evraklarımı bekliyecez....
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2010, 17:37:41 »
Bir arkadaşımızın  belgesi ki,  ilk amatör telsiz belgesi, zannederim 1983 yılında verildi. VE hiç bir yenileme yaptırmamıştı O arkadaşın da belgesini yenilediler 73!

Çevrimdışı TA2MFN

« Yanıtla #7 : 18 Haziran 2010, 23:38:45 »
eski belgeleri yenilemek için 50 tl civarı bir ücret alıyorlardı.yukardaki mesajların hiçbirinde böyle bir bilgiye rastlamadım.kegm yetkilileri 50 tl almaktan vaz mı geçti acaba.