Arkadaşımız TA2CMC Osman bey güzel bir konuya temas etmiş, Amatörlerimizin çok sayıda site ve formlara dağılması. Dağılmak yerine toplanmak önemli olmalı. Ayrıca sitelerin formların kalkması silinmesi de söz konusu.
Saten az sayıda ve hatta az sayıda havya kullanan amatör var. Birçok amatör site tanıyorum, birisi sizin eserinizi yayınlıyor, eserde varsa sadece yazara ait TA TB çağrı işareti geçiyor, yazarın adı sanı dahi ortalıkta yok. Bir eser meydana getirmek kolaymı, ömür harcıyorsunuz, eserinizde sizin adınız dahi bulunmayacak, kim yazdı bu yazıyı, üye (husnu66tr) yazdı. Kim ne bilsin husnu66tr kimdir necidir.
Ayrıca form sitelerinde form şartlarını kabul etme problemi var, siz bir forma girip bir yazı okuyacaksınız, üye olma zorunluluğunuz var, olduğunuz takdirde karşınıza bir imza sunuluyor. şöyle yazarsanız ceza alırsınız..şöyle yaparsanız şöyle olur. Yazı yazmak isteyen kim? ya ben sadece bir okuyucu olmak istemişsem? beni niçin yazar kadrosuna sokmak istiyorsunuz, gibi poblemli çok sayıda birbirinten toplama, quote, alıntı, aktarma yazı ihtiva eden kuruluşlar var. Anlatması ayıp olmasın ben TA2CMC arkadaşımızı gayretli görüyorum, birçok yere girip çıkıyor, yazıları okuyor, ilgileniyor, Siteleri bayağı tanıyor yukardaki yazıda amatörlerin dağilma tehlikesini sezmiş, haklı bir tespit. Belki daha doğrusu bu konuda bitlik te bir eksiklik varmı ?var ise onu giderme yoluna gayret sarfedilmesi lazım. Ayrıca Bitlik içinde bu konulu yazıların bulunması da bitlik yöneticilerinin oldukça geniş bir bakış açılarının var olduğu kanısını uyandırıyor. Çoğu kimse kendi alanında başkalarının reklamını barındırmaz
Eser tanıtmak ve yaptıklarını ortaya koyma konusunda içinde bulunduğumuz bitlik bayağı önem arzediyor. Burada bir eksiklik sezilmişse onun belirtilmesi gerekli.
Amatörlerin birisi havya kullanıyor, diğeri mikrofon başında ise bu ikisi de doğru yolda, herkes bir olamaz, Birileri teknik sahada çalışır, haya kullanır eline plan proje alıp bir eser ortaya koyar, bir diğeri mikrofonla, sizi dış dünyaya bağlar, bunların ikisi de gerekli ikisi, birlikte hatta bir üçüncü ki site inşa edip bu amatörlerin birbirini tanımasını sağlayan site sahipleri , bu üçü ancak bir arada olduğu zaman amatörün sesi çıkabilecek. Belki bunlara ilave olacak daha başka birşeyler dahi olabilir
73...