Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

12 volt akü şarj devresi

<< < (2/11) > >>

TA2MOR:
Banada böyle bir devre lazım. Turgay abinini siparişi iki olsun. 73

TA5FW:
Merhaba
Benimde elimde 100A 12V bir aküm var ve bunu şarj edecek bir düzenek arıyorum.
Bu konuda bu devre nasıl bir performans verir fikirlerinizi rica ediyorum.

Selamlar

TA8AT:
Arkadaşlar Bülent bey den şemasını aldığım bu devreyi yaptım yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum.Devre üzerindeki trimpot ile şarj voltajını 13.5- 14volt gibi ayarlıyorum Akımı devre kendisi ayarlıyor.İlk şarja bağladığınızda akünün durumuna göre 7-8 amper veriyor.Akü voltajı ayarlanan gerilime ulaşınca devre akımı yavaş yavaş kısıyor 0.5 amper 0.2 amper gibi sukunet akımında şarj ediyor yani siz aküyü şarjdan almayı unutsanız bile akünüz arızalanmıyor.Özellikle akımı kendisi ayarlaması çok iyi. Ben birde voltmetre ve ampermetrede bağladım sürekli kontrol ediyorum. Tavsiye ederim.Şu ana kadar kullandığım en iyi şarj devresi.Tristörü soğutucuya bağlayın. Sadece trafo biraz ısınıyor fan koyarsanız onuda hissetmiyorsunuz.

TA8EO:
İlgilenen arkadaşlara kolay gelsin diyorum kesinlikle pişman olmayaçaklar Şükrü hocam sizede ayrıça teşekkür ederim elinize sağlık güzel omuş lakin 5 amper köprü diyot biraz sayıf kalacaktır ayrıca trafo girişi-diyot-tiristör-akü yolları biraz daha kalın olursa harıka olacaktır bence , Turgay ağabeyinki gideli uzun zaman oldu elimde bir adet fazladan vardı ona nasip oldu , 100 amperlik aküyüde sorunsuz ama biraz daha uzun zamanda şarj edecektir bence problem olmayacaktır ben genelde 60 amperlik akü şarj ettiğim için biliyorum  , saygılarımla .

TA5S:
Şükrü Hocam eline sağlık  bunun dosyasınıda eklesen bırebır pcb basabılırsdık  Bülent Hocam kullanılan trafonun özellikleri kaç w oldugu kısa bılgıler verilirse cok daha ıyı olacaktır şükrü hocam gerekli kalınlıkta yolları çizecektır ellerınize saglık

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git