Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

12 volt akü şarj devresi

<< < (8/11) > >>

TA4IFG:
O şekilde değil.13.8 volt değerine ayarlanacak.Ancak devrede kondansatör olmadığı için ölçü aleti ile düşük voltaj ölçülüyor.mesela ölçü aletinde 9 volt yazıyor ama akü şarj esnasında 14 volta yükselebiliyor.Bence akü bağlıyken trimpot ayarlanmalı yada geçici olarak çıkışa kondansatör bağlayıp öyle kalibre etmeli.

TA8L:
BT151 Tristör bağlantı bacaklarının birkaç şemada farklı olması nedeniyle bu devre basit olmasına karşın beni bayağı uğraştırdı.
Ama sonunda hatayı buldum ve çalıştırdım.
Ekte verdiğim açık şema sağlam çalışır bir şema olup,eski şemalar arasında bir fark olup olmadığını bilmiyorum.
Ares baskı devresi çizilmiş ve tarafımdan basılarak kullanılmaktadır.Kutu montaj aşamasındadır.
Montaj yapacak arkadaşlar eski UPS kutularından faydalanabilir.
Yapacak arkadaşlar açık şemadan faydalanabilir.
Zıplı tüm dosya 1.55MB boyutunda olup yükleyecek bir yer olmadığından ancak ekteki bilgiler paylaşılmıştır.

TB6BOZ:
Merhaba arkadaşlar resmini verdiğim tristör bu devrede çalışırmı acaba çalışır ise amper olayı ortadan kalkabilir saygılarla.

TA8L:
Osman bey gerek yok o kadar yüksek akımlı Tristöre.
BT151 takmanız yeterli geliyor.

TB6BOZ:
Merhabalar:
Enver hocam ben güneş enerjisi şarzj kontrolleri yapıyorum 50 Ampere kadar yaptıklerım oluyor ondan dolayı bu parçayı düşündüm eğer bu tristörle çalışır ise benim iş bayağı kolaylaşacak yoksa normal evde 1 adek akü doldurmak için bt151 yeterli olur bana yüksek amper önemli hoşcakal.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git