Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

12 volt akü şarj devresi

<< < (5/11) > >>

TA8AT:
Arkadaşlar arayıp linkin silindiğinden bahsettiler. Şemayı düzenleyip tekrar yayınlıyorum. 73..

TA7R:
Onur bey , 30 sene önce Endüstri mes. lis. kalan bilgiler ne kadar hatırlanırsa !  Ama hatırladığım kadarıyla kurşun oksit akü veya nic şarj devrelerinde hiç kondansatör kullanmamak değil di. Bu tür şarj devreleri "yarım dalga doğrultma" diye tanımlanan sistemle şarj edilmeli . Yani ac sinüsün yarım periyodu doğrultulmalı diğer yarım periyod o haliyle aküye uygulanmalı diye hatırlıyorum . bu durumda köprü diyot değil de trafo uçlarına bir birine ters iki adet diyot bağlayarak ve az kapasitanslı kondansatörler de kullanarak devrenin yapılması lazımdı.
İddealı bir yazı değil , unutmuş olabirim.

TA8EO:
Arkadaşlar geçenler de internette gezerken Adana bölgesinden bir arkadaşın bu devreyi hazır plakete yerleşmiş vaziyette satığını gördüm , ama ismini hatırlamıyorum . İlgilenen olursa bir bakın derim , saygılarımla .

TA2ZX:
 Şemaya dikkat ederseniz katot ve geyt kısa devre gözüküyor. Baskı devrede öyle. Benim çıkardığım şema ek
tedir kontrol ediniz selamlar

TA5AAT:
sevgili ustalarım Çukurova mersin tarsusdan selamlar..
bu devreyi yaptım gerçekten güzel çalışmakta ilk verilen şema ve şükrü ustanın çiziminde hatalar vardı düzenledim devre 100 amper bir aküde köprü diyot ve BT151 in sısındıgını gördüm resimde sogutucu şu an için zayıf fakat JAWA motor aküsü bu haliyle doldurmakta büyük akülerde sogutucu büyük olmakta ve gerekirse fan baglanmakta tabi aynı sougutu üzerine köprüyüde baglamak gerekli bu devreyi şimdilerde dahada geliştirmeye çalışıyorum AR-GE sürüyor devreye işlemci kulanarak BATARYA DOULULUK ORANI görebilirmiyiz LCD ekran kulanılarak veya 10 adet LED kulanılarak seviyeyi görebilirmiyiz

ve devre üzerine bir adet POWER LED birde ŞARJ LED baglıyorum şu an için sorunsuz çalışıyor

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git