Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

12 volt akü şarj devresi

<< < (4/11) > >>

TA1BL:
Arkadaşlar
Akü konusu açılmışken bir sorum olacak yaesu FT100 arazide çalıştırmak için kaç amper akü almam lazım .akünün boyutunun tabi küçük olması da benim için önemli
73

TA8AT:
   Arkadaşlar yukarıda Şükrü beyin çizdiği baskı devre şemasıda küçük bir hatalı çizim yapılmıştır.Şarj Ünitesi yazan devre şemasında 5 amperlik kare tipi köprü diyotun artı çıkış ucundan (şemada kesik olarak işaretlenen uç) gelen bakır yol Akünün artı kutbuna girmeyecek yani aküye girmeden yol direk devam edip BT151 tiristörün orta ucuna (anot) girecek.Akünün artı ucunu oradan değilde BT151 in 1 nolu ucundan (katot) almak gerekiyor.Diğer çizimler olduğu gibi uygulanacaktır. Aksi takdirde köprü diyotun çıkışındaki voltaj doğrudan aküye uygulanacak 10 k. pot.işlem (voltaj ayarı) yapmayacaktır.
 NOT:Sayın TB5CVN Şükrü bey şemayı çizmiş bizlere yayınlamış ellerine sağlık. Yanlış anlaşılmasın burada Şükrü beyin hatasını vurgulamak gibi bir amacım yok zaten Şükrü beyin Elektronik bilgi ve becerisini bilmeyen yoktur.Kendisi bu konuda çok çok iyidir, çalışmalarınıda özellikle vhf alıcılar üzerine imrenerek takip ediyorum.Şükrü beyede buradan selamlarımı sunuyorum.
  73..

TA2E:
Merhaba,
Malum SMTP siviçmod güç kaynakları kullanıyoruz artık,Bu bahsettiğiniz devre/leri Arabamdan söktüğüm 60 amperlik aküyle SMTP lerle kullansak ne olur.Sadece akım kontrol devresi mi lazım olacak.
Destek için teşekkür ederim.
TA2JU

TA8AT:
Akü şarj devrelerinde kondansatör kullanılmıyor. Blok kondansatörü olan devreler aküyü dolduramıyor.Sizin elinizdeki swich mod bu işe yaramayacaktır.73..

TA7R:
Şema çiziminin linki çalışmıyor , yenilemeniz veya göndermeniz mümkün mü?
ndogru@yahoo.com
73   de TA7R

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git