Gönderen Konu: aselsan 4926  (Okunma sayısı 173 defa)

Çevrimdışı TA1BT

aselsan 4926
« : 14 Nisan 2010, 10:21:35 »
faturasıyla yıllar önce almış olduğum, aselsan 4926 (ticari taksilerde kullanılan trunk telsiz) cihaza amatör frekanslar yüklemek istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"
--Apologies to Jeff Cooper

Çevrimdışı TA2E

Ynt: aselsan 4926
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2010, 11:44:12 »
Merhaba,
 işiniz zor ama uğraşınca oluyor
1-öncelikle 12 MHZ aralığa razı olacaksınız 430-442MHZ  442 max sınırı tarif etmek için yazıldı.
2-PLL 'i tutturmak için çok hassas davranmak lazım gerekirse kondansatör ilavesi gerelir(benimki çok kritik yerde kurtardı ara ara soğukken ''arz frek'' yazar.
3-Hexleme ile frekanslar oluşturulur.O iş kolay Hemen 25 kanal listemi yollarım siz orada klonlattırabilirseniz.(e mailinizi yazmayı unutmayın)
Başka ne lazım?
73
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA1BT

« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2010, 12:08:20 »
teşekkürler sayın TA2JU;
e-mail ve msn: burakdemirc@xposta.com
wallaha başka ne lazım şu an için bilemiyorum, siz daha iyi bilirsiniz. elinizde nası bilgi warsa yollayın, şema vs.. klonlama bile nasıl olacak bilemiyorum aslında, ara kablosu falan da yok.
uğraşmaya değer mi sizce?
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"
--Apologies to Jeff Cooper

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2010, 18:42:05 »
uğraşmaya değer mi? güzel bir soru
elinizde çalışan bir cihaz var bu bir kazanç o yüzden yeterli frekanslar yazılıp çalışsın ekmek istemez su istemez
eskiden cihazları alırdım ayarlardım ama bozuk çıktı tantanaları ile başımı ağrıtmamak için almıyorum ayar işi uzaktan çok verimli olmaz ama bir ara madde madde yazarım.
TA2JU
istek sahipleri e mail yazmazsaniz paylaşamam.(çağrı işaretli olanlar önceliklidir)
73
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E