Gönderen Konu: folded yagi antenler  (Okunma sayısı 251 defa)

Çevrimdışı TA8EO

folded yagi antenler
« : 30 Mart 2010, 21:06:59 »
Merhabalar resimlerde görüldüğü gibi folded yagi yapımında dikkatimi çeken bir şeyler var onu sormak istedim ; 1. resimdeki yagide folded kısmı yaginin baktığı yonde doğru yapılmış 2. resimde ise yagiyi kesecek şekilde yapılmış , MMANA-GAL proğram yardımı ile uğraşırken bunlar arasında bir fark olduğunu bunlardan 2. resimdeki yapıda yapılan yaginin öne iletim şeklindeki patern aralarında boşluklar yani ölü bölgeler ve özellikle baskın bir şekilde öne doğru bir sinyal göderdiğini gördüm diğeri ise normal bir yagi yapısında olduğunu sadece folded yapısı ile az gürültü cektiğini düşünüyorum . Aceba yanlışmı yorumladım yoksa yanlışmı düşünüyorum ? Bu konu ile ilgili bilgi paylaşımı bekliyorum ve siz olsaydınız hangi türü yapardınız ? Saygılarımla .

Çevrimdışı TA8EO

Ynt: folded yagi antenler
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2010, 00:04:59 »
Sanırım kimse bilgi sahibi değil . Peki o zaman şöğle soralım : Siz yagi anten yaptınız ise ( özellikle 2m de ) ne tür bir anten yaptınız , performansı hakkında ne yazabilirsiniz ? Saygılarımla .

Çevrimdışı TA2AD

Ynt: folded yagi antenler
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2010, 01:06:49 »
RF kirliliği fazla olan kalabalık şehirlerde  Meteor Scatter,  EME, Satellite  gibi dallarla ilgilensenizde ilgilenmesenizde  kesinlikle gürültüsü düşük olan folded dipol öneririm ,
bu konuda TA1D üstadın web sayfasındaki önerilerine ayrıca göz atmanız tavsiye edilir ,
Nacizane benimde bu konuda üç beş çiziktirdiklerimi   http://www.turkkonferans.org/forum/viewtopic.php?f=27&t=1225  adresinde bulabilirsiniz .
Tabi folded dipol gurusu DJ9BV nin sayfasınada göz atmadan geçmek olmaz ..
73 A. Şua TORTU  Zonguldak 
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL