Gönderen Konu: B sınıfı 1 KW çıkarmı?  (Okunma sayısı 372 defa)

Çevrimdışı TA1DX

B sınıfı 1 KW çıkarmı?
« : 24 Mart 2010, 10:29:05 »
Arkadaşlar,  B sınıfı bir arkadaşımız HF anten satıyor, daha yüksek güce ihtiyacım olduğu için satıyorum diye de not düşmüş.

Amacım, bitlikte yeni bir polemik başlatmak değil ama pes artık.  B sınıflarının çıkabileceği frekanslar ve HF deki güçleri belli. 

Ya bu arkadaşlar kendilerini amatör saymıyorlar, "Amatörlüğü" kullanıyorlar, ya da Amatör andındaki "Amatör dürüsttür" sözcüğü artık koca bir yalan..

Lütfen bu yazıma cevap yazmayınız. Biliyorum, A sınıfı arkadaşlar içlerini dökecekler, yarası olan B sınıflarıda ezilmiş halk edebiyatı yapacaklar. Ama güneş balçıkla sıvanmıyor. Her seviyedeki çürümüşlük maalesef bizleri de sardı. B sınıfı arkadaşlara sesleniyorum. Eğer gözünüz yüksek güçlerde ise, Artık amatör imtihanlarında mors da kalktı. lütfen biraz çaba gösterip A sınıfına geçin. 

Pes artık..

Atila, TA1DX

Çevrimdışı TA3ADK

Ynt: B sınıfı 1 KW çıkarmı?
« Yanıtla #1 : 24 Mart 2010, 12:25:34 »
  Bilemiyorum arkadaş belki de başka aktivitelerde kullanmak için istiyordur . Kendi kullanmayacaktır vs ... Mesela bende bu ara hızla yüksek güce(yasal sınırlar içinde) dayanbilecek anten yapımı araştırıyorum biliyorsunuz . Tabi ki kendim için değil Dernek olarak yapılacak contest çalışmalarından kullanılmak üzere ...

Bununla birlikte Değişen mevzuatın sağladığı kolaylıkalrın amacına hizmet eder şekilde kullanılmadığı da açık bir durum . HF te birçok B sınıfı arkadaşı duyuyoruz . Herkes kendi cihazını imal etti mi ? Herkes QRP mi ? Cevabı bende merak ediyorum ... 7MHZ de beni de duyan arkadaşlar olmuştur ama kendi imalatım 4 wattlık cihazımla .Ki bundan aldığım zevki 100-200 watlık hazır satılan bir HF ten alamam sanırım . Tüm arkadaşlara da tavsiye ederim.

Dediğiniz gibi mors kalktı , ben kalkmasından yana değildim açıkcası. Hatta Özellikle A sınıfı için daha seçici bir sistem uygulanabilir diye de düşünüyorum . Yıllardır birçok arkadaşla ve ağabeyimle paylaştığım bir konu vardır . Girdiğimiz sınav bize belge veriyor ama amatör yapmıyor . Amatör olmak HAM olmak belge ile olmuyor  .

Atilla Ağabey(izninizle),
 Cevap yazmayın demişsiniz ama amatörlüğün gidişatından yana dertli olduğumdan yazmadan edemedim .

Saygılar , selamlar

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #2 : 24 Mart 2010, 12:58:06 »

"A" Sınıfı Amatörler için bile PEP Max. güç sınırı 400 Watt'dır.
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #3 : 24 Mart 2010, 15:30:29 »
Kendi içimizde oto kontrol oluşturamadığımızdan yaşanan pek çok sorunlar var.
Herkes kendi evinin önünü temizlerse önce sokak, sonra cadde, sonra ilçe sonra il ve tüm ülke temizlenir.
Lakin herkes aman ben kötü olmayım, aman çıksın ne olacak, aman cihaz satalım zihniyetiyle hareket edilirse ve göz yumulup, ses çıkarılmazsa hadiseler alır başını gider.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2ATG

« Yanıtla #4 : 24 Mart 2010, 15:49:40 »
Arkadaşlar boşuna heyecan yapmışlar.A belgeli bir arkadaşımız nezaretinde oluşturacağımız Gebze afet acil haberleşme birimi için aranmaktadır anten.
Yapılmamış savunmayı da ezik halk edebiyatı olarak değerlendiren arkadaşları bu saygısızlıkları nedeniyle kınıyorum.
 Edebiyatın hangi dalında ne kadar birikim sahibi olduğunuzu bilmiyorum.Ancak radyo amatörlüğü cümlelerinizden anlaşılan biçimiyle elit ve ezik tabakalar içermez.
 Bilinç altınızda oluşan bu hastalıklı fikirden ne kadar çabuk vazgeçerseniz sözü o kadar dinlenebilir biri olursunuz. A belge alırken ne zorluklar çekip neler feda ettiğinizi bilemiyorum.Ama tavrınız amatöre yada sözde yaygınlaştırmak istediğiniz amatörlüğe katkısı olacak bir tavır değil.
 Anten arayışımız ile ilgili bilgiyi diğer merak etmesi muhtemel arkadaşlar için paylaştım. Bundan sonra yine şikayet yada sorularınız olursa lütfen diğer amatörlere değil kuruma yada her nereyi yetkili görüyorsanız oraya iletin.
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi  Bu ses insanlığa hakkın müjdesi

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #5 : 24 Mart 2010, 16:13:37 »
Değerli Arkadaşım, Ben boşuna heyecan yapmış olabilirim.   Sizin yazdığınız ilan hala orada duruyor. Bu ilanın hiç biryerinde burada yaptığınız açıklamalar yok..  siz ilanınızı baştan o şekilde verseydiniz çok daha farklı yaklaşabilirdim.

Hem ilanınızı kafanıza göre yazın, hemde boşuna telaş olmuş deyin.  Ben sizin samimiyetinize nasıl inanayım? Hangi afet merkezinde CP6 anten bulunur ve fiyatı 750 den 500 e düşer bir anda?? Yapmayın lütfen. tuttuğunuz yol yanlış. Bir yerlerde hata var, ama o hata bende değil. Saygısızlık yaptığıma da inanmıyorum.  Asıl benim ve buraya cevap yazanların vaktini aldığınız için sizler özür borçlusunuz. Size tavsiyem hem buraya, hem de oraya yazdığınız mesajları dikkatlice okuyunuz, daha sonra beni suçlayınız.

Temiz Kutusunda İhtiyaç Fazlası Uygun şartlarda devir edilecektir.

Mobilcom Faturalı

Tarih : 29.09.2009
Fatura No : 10385

Fiyatı : 500 TL

0532 761 69 21
24 Saat araya bilirsiniz.

ikinci mesajınız:

Sadece 1 KW ve üzeri güce dayanabilecek vertical anten ile takas olur.

Çevrimdışı TA2ATG

« Yanıtla #6 : 24 Mart 2010, 16:44:58 »
Rica ederim bu kepazeliğe bir son verin.
Neden cevap verdiğimi de bilmiyorum.Hiç mecburiyetim olmadığı halde sizin aşağılayıcı ,ayrımcı,saygısız suçlamanıza yanıt verdim.Forumda yazılan mesajların size inandırılma zorunluluğumu var ? Neden aradığımı neden sattığımı neden ucuza sattığımı da belirttim.Özür dilemesi gerekenin kim olduğuna okuyan arkadaşlar karar vereceklerdir.Lakin sizin değersiz özrünüze ihtiyacım olmadığını da belirtmek isterim.Beni kırıcı olmak zorunda bırakmadan buna bir son verin rica ediyorum.

Çevrimdışı TA2TR

« Yanıtla #7 : 24 Mart 2010, 16:54:51 »
Hiç cevap vermek istemediğim halde arkadaşların mağdur duruma düşürülmesini engellemek için kendimi mecbur hissettim.Arkadaşların bahsettiği oluşum nezaretimde olup bilgim dahilindedir.Bilgiye ihtiyaç duyan arkadaşlarımızın insanları kendi hayal ürünleri ile suçlamak yerine birkaç soru sormayı denemeleri daha yerinde olurdu.

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #8 : 24 Mart 2010, 17:09:22 »
  Arkadaşlar bu ne hızdır ? Sakin olalım lütfen . İnternet ortamında yazılanlar bazen yüzyüze görüşüldüğünde ki haliyle aynı etkiyi vermiyor . Kırıcı olmaya ne gerek var .

TA1DX in ilk mesajında bahsettiği sorununda kişilerle yada TB2CB ile ilgili olduğunu düşünmedim açıkcası. Çünkü ilk satır sonrası amatörler arasında ortaya çıkan genel bir yakınma . Ancak sonuçta varolan kuralsızlıklardan A olsun B olsun mantıklı her amatörün rahatsız olduğunu düşünüyorum . TB2CB nunda mevzuatla verilen hakların  suistimal edilmesinden şikayetçi olduğunu düşünüyorum . Sonuçta konumuz bir ilan yada kişi olmamalı bir kenara itilen kurallar olmalıdır .

Basit açıklamalarla ve karşılıklı konuşarak , birbirimizi kırmadan , birbirimize faydalı olabilceğimizi düşünüyorum . Tatsızlık yada anlaşmazlıkların bir telefonla çok daha kolay çözülebildiğini de haddim olmayarak hatırlatırım .

İyi çalışmalar

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #9 : 24 Mart 2010, 19:16:33 »
Bu değerlendirmen çok güzel Gökhan hocam . Bir ailenin fertleriyiz . Bunu unutmaz isek her sorunumuzu çözeriz .

Sağlıcakla kalın  ...

Çevrimdışı TA2ATG

« Yanıtla #10 : 25 Mart 2010, 01:09:52 »
Bu tip yersiz yakınmalarla ben CB telsiz kullanıcısı iken de karşılaştım.Daha da karşılaşacağımı biliyorum.Belgenin a yada b olması da değildir bu konu.Zamanında emek vermiş olanların sonradan amatör olanları bedavadan olmuş gibi görüp istememe ,beğenmeme durumunun vuku bulmuş halidir aslında.Sık yaşanır yani.Bu gibi durumları çok örneklendirmek mümkün ama ben şimdi buna vakit ayırmayacağım.Amacım konuyu okuyanın anlamasıydı.Görüyorum ki bu konuda sorun kalmamış.Herkese 73'ler.