Gönderen Konu: Ruhsat-Fatura veya her neyse  (Okunma sayısı 367 defa)

Çevrimdışı TA3FB

Ruhsat-Fatura veya her neyse
« : 25 Şubat 2010, 17:13:13 »
Gelen bir maili paylaşmak istedim.......
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA1TA

Ynt: Ruhsat-Fatura veya her neyse
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2010, 18:02:37 »
Kolluk kuvvetlerini bağlayıcı bir yazı değil..Yazının sonunda ....DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR diyor.Yine de bu durum bir genelge v.s. ile kolluk kuvvetlerine bildirilmeli.Ancak Amatör Telsizcilik Belgesinin tek başına gösterilmesi  işe yaramayabilir.Çünkü cihazların kaçak veya çalıntı olup olmadığı,amatör frekansların dışında kullanılıp kullanılmadığı gibi hususların araştırılması gerekebilir.Bunun için bir Emniyet ve Jandarma birimine davet edilebilirsiniz.Belgenin tek başına gösterilmesi bu tür hukuki adımları(Karakola daveti)engellemez. TA1HA Hüseyin IŞILDAK

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2010, 18:05:35 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Her kurum kendine yapılan müracaatı kendi açısından değerlendirir. Maliye Bakanlığı'nın telsiz ruhsatları konusunda görüş bildirmesi nasıl yanlış olursa, BTK'nın da bir malın kaçak olup olmadığının takibi konusunda görüş bildirmesi yanlış olacaktır.

İlgili yazıyı lütfen dikkatle okumanızı öneririm. O yazıda fatura gibi şeylerden bahsedilmemektedir. Konu yalnızca ruhsat üzerinedir.

Daha önce verdiğim örneği tekrar ediyorum. Nasıl üzerinizde bandrolsüz sigara bulundurduğunuzda yaşınızın 18 olup olmadığı, yani bu sigarayı taşıyıp taşımayacağınız sorulmuyor, kaçakçılık sebebiyle kolluk kuvvetleri tarafından kovuşturmaya uğruyorsunuz. Aynı şekilde, üzerinizde taşıdığınız telsizi taşıyıp taşımama yetkiniz ayrı bir konudur, bu telsizin kaçak olup olmadığı ayrı bir konudur. Kolluk kuvveti isterse Amatör Telsizcilik Belgenizi gösterdiğinizde ayrıca sizden bu cihazınızın kaçak olup olmadığını kanıtlamanızı da isteyecektir.

Bu konu tüm Radyo Amatörlerini ilgilendirdiğinden, Lütfen yanıltıcı yorumlar yapmamaya dikkat edelim.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1KI

« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2010, 18:31:08 »
BTK derki size verilmiş mevcut belge süresi dolsa da kazanılan bir hak sonucu verildiği için geçerlidir.
Bu kısmı tamam.
Cihazın kaçak olup olmadığı noktasında ülkemizde faaliyet gösteren telsiz bayiilerinden satınalınmış cihazlarda bulunan BTK'nın hologramlı sticker'i cihazın ülkemize uygunluğunu, resmi yolla ülkeye giriş yaptığını konusunda bir kanıt oluşturur diye düşünüyorum.

73.

İbrahim Öcel
ta1cmb
eski TB1CMB - İbrahim Öcel İstanbul & Tekirdağ

Çevrimdışı TA2BE

« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2010, 18:35:54 »
Amatör belgemizle birlikte İlgili yönetmeliği ibraz edersek kolluk kuvvetlerini bilgilendirmiş oluruz.Genelde birçok kurum son çıkan yönetmelikleri takip etmekte zorlanıyor.Tavsiyem aşağıdaki linkte verdiğim yönetmeliği print edip yanımızda taşımak sorunu halledecektir.

http://www.resmi-gazete.org/tarih/20090718-7.htm

Çevrimdışı TA6AE

« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2010, 09:51:47 »
Değerli arkadaşlar. Daha önce de belirttiğim gibi, eğer bizler yaptığımız bu amatör telsizcilik faaliyetinin yasal dayanağını bilirsek  kolluk kuvvetleri tarafından sorulduğunda kendimizi ifade etmemiz çok kolay olacaktır. Size bu telsiz neyin nesi , sizde ne arıyor, kimleri hangi frekansları dinliyorsunuz gibi sorulduğunda, eğer kullandığınız cihaz, bizleri ilgilendiren yasa ve yönetmelikleri uygun ise ben bu cihazı şu yasa ve yönetmeliklere göre kullanıyorum cihazım ve faaliyetlerimin niteliği budur şeklinde, hiçbir endişe duymadan cevap verebilir ve karşımızdaki kişiyi ikna ederek yolumuza devam edebiliriz.   Bazı arkadaşların “ ben söyledim ama beni yinede karakola götürdüler, beklettiler” dediklerini duyar gibiyim.  Evet karakola da gidebiliriz biraz da bekletilebiliriz. Kolluk kuvvetlerinin görevi şüpheli gördüğü durumları incelemek ve mevcut kanunları uygulamaktır. Binlerce kanun yürürlüktedir şu anda, bu durumda kolluk kuvvetlerinin bütün kanun ve yönetmelikleri ezberinde tutması beklenemez. Şüphenin ortadan kaldırılması için ilgili yasa ve yönetmeliğe bakılmak üzere karakola  gidilmesi de gayet normaldir.Bazı iş ve işlemler yerinde yapılabildiği gibi, bazılarıda ilgili merkezlerde yapılabilmektedir. Kimi  arkadaşlarımız yazmış bir önceki  cevapta ; kimi amatörlerin Polis kanalarını dinlediğini ve sesini açarak dolaşıp kendisine Polis süsü verdiğini. Demek ki kolluk kuvvetlerinin şüphelenmesi doğallığı var. Evet arkadaşlar, amatör arkadaşlarımı tenzih ederim ama birçok insan eline geçirdiği kayıp-kaçak-çalıntı  telsizler ile kendisini Polis-Asker vb. gibi tanıtarak halkımızın kolluk kuvvetlerine olan saygı ve itimat’ını kötüye kullanarak  nüfuz kullanmaya kalkışmakta ve çeşitli suçlar işlemektedirler. kendimizi ifade etmemiz bazen zamanımızı alabilir, vatandaş olarak kuraların işletilmesine yardımcı olmalıyız. belki yazılacak cevaplanacak çok konu var ama hepsi için yazmak buradan mümkün değil. Ben her ihtimale karşı bizleri ilgilendiren yasa ve yönetmelikleri bir dosya halinde aracımda bulunduruyorum. İlgili kanun ve yönetmeliklerin özetini buradan indirebilirsiniz. http://www.ta2ey.comoj.com/YASAL_DAYANAK.pdf Tüm amatör arkadaşlara huzurlu neşeli bol QSO lu günler dilerim.
Serdar TOKUR/SİNOP
0505 485 88 18
Telsizim Olmadan Asla...

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2010, 13:35:17 »

Arkadaşlar bu ve buna benzer konulardaki yorumlarımı okumuşsunuzdur.
          Siz siz olun özellikle de büyük şehirlerde veya nüfusu fazla olan bölgelerde (özellikle de jandarma bölgelerinde) akıllı olun.Yoksa alırlar aklınızı. :-)) 
          Herşeyiniz kanuni ve hukuka uygun olsa dahi bir kulp takılıyor genelde.

Yeni yönetmelikler ve taslaklar alt komisyonda görüşülürken yapılacak bazı girişimler ile bu gibi olayların önüne geçilebilirdi.Ama olamadı yine işte.

İçinizde kaç kişi IRC kuponu kullanmıştır merak ediyorum? Koskoca İstanbul'da bu olayı (o da sizin elinizdeki resmi gazete fotokopisi ile) sadece 2 PTT merkezi (Büyük Postahane ve Levent PTT) kabul ediyor.Ki bu olay 25-30 senedir Uluslararası olarak kabul edilmiştir.

Bölgesel olarak yapılan çok güzel aktiviteler ve tanıtımlar var.Ama genelde yine dediğim gibi bu gibi sorunlar maalesef büyük şehirlerde yoğunluktadır.Günün şartlarından dolayı kolluk kuvvetleride haklıdırlar.Mümkün olduğu kadar karşılıklı hoşgörülü olmak ve fazla uçmamak lazım bence.

Artık Amatör Balıkçılıkta bile belge ve kontrol var biliyorsunuz.

Sevgi ile kalın. 73
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.