Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

YAESU FP-757HD ( 11-16V ) 25A GÜÇ KAYNAĞI YAPIMI

<< < (5/8) > >>

TA8AT:
Enver hocam trafo çıkışındaki filitre kondansatörlerine 15000mf 25v en az 3 adet paralel bağlamakta fayda var.Sizin yaptığınız karttaki küçük kondansatörler regüle kısmınamı ait yoksa köprü diyot çıkışındaki filitre kondansatörlerimi?  73..

TA1FR:
Arkadaşlar selam
resimde görülen soğutucunun eni 9 cm. yüksekliği 3 cm. ve boyu 30 cm.dir ağırlığı 1 kg dır.
İstanbul Perşembe Pazarı fiyatı 8 TL dir.

İstanbul dışında olup temin edemeyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.

73 !  TA1FR  Leonardo

TA8L:
   Leonardo Hocam
Tamam işte aradığım bu idi.Antep'te kalmamış.isteyen arkadaşlar buradan bilgi alabilirler.

Arkadaşlar benim çizdiğim karttaki elemanlar yanlızca Kontrol Kartı üzerindeki elemanlarıdır.

DEVRENİN GİRİŞ KISMI YAZAN YERE Doğrultulmuş DC 16-17V Enerji vermek gerekmektedir.
    Yani devreye ayrıca 16-17V verebilen Yakllaşık 400-500Watt lık bir transformatör.
    En az 25Amper verebilen bir köprü diyot.ve Ortalama 100000mF 35V luk   
    kondansatör grubu eklemek gerekmektedir.
    Çıkış kısmından Ayarladığınız 13.8V  20-25A gerilimi alabilirsiniz.

Ben yaptığım devrede Ankara Ostim Hurdalığından aldığım 3 Adet 33000mF 35V kondansatör kullanmıştım.

TA5FA:

OK kondansatör bilgi ilavesi ile kafamda tam oturdu tekrar elinize sağlık .
Adaptör-Power Suppl. işleri bilgileri okuyunca aklıma hep aşağıdaki yazdıklarım gelir;

Sene 94-95 gibi Vaktiyle D.bakır dayım Amatörlük yapmaya çalışıyoruz elimde YAESU 757GX var amma almadan bilinmez bu alet diğer 100W HF lerden herzaman fazla akım çeker adaptör dayandıramıyorum amperi emdikçe emiyor (orginal adaptör olmayınca)
elimdeki derme çatma adaptörler her defasında 3055 ler yanıyor trafo soba gibi ısınıyor bir türlü tutturamadık kıvamını .
Tak etti
D.bakkırı bilen bilir dağkapi büyük postahanede yakınlarında bir bobinajcı buldum ,Oralarda voltaj düşüklüğü sebepli Regulator kullanımı çok olurdu adamda trafo sarımıda yapıyordu Abartısız 1KW trafo 220V/18V sardırdım Adam neyapacan bunu deyip duruyordu .
Kendi kendime Dedimki bu trafoya PA'ya bağlasam banamısın demez herhalde dedim  başladık reğüle devresine ozamanları  Internet yok neeerden bulasın bilgi arşivini sağdan soldan Havadan görüştüğümüz amatör arkadaşlardan regule devresi şeması bulduk buluşturduk yaptık ama yine randıman alamamıştık .
Sonrasında orginal 40A bir PS almıştım (buradan Seyfi abiyede tşk ) rahata ermiştim.

O trafoyu nasıl taşıdım  nelerle uğraşmıssım şimdi aklıma geldikçe biraz tebessüm hey gidi günler deyip geçiyorum.

Şimdi imkanlar çok  vakit de çoksa herşey tamama eriyor.

TB1CMR:
Selam birkaç adette ben isterim.kolay gelsin...alp

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git