Gönderen Konu: *KAFKAS* Konferans odasında toplantı: KEGM-Amatör Telsiz Yönetmeliği  (Okunma sayısı 232 defa)

Çevrimdışı TA9J

30.Ocak Cumartesi saat 21:30 da TRAC Genel Başkan Yardımcısı TA9A Ömer Faruk Özler *KAFKAS* Konferans odasında KEGM-Amatör Telsiz Yönetmeliği ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapacaktır. Konuyla ilgilenecek arkadaşlara duyurulur.
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2010, 21:18:05 Gönderen: TA9J »

Çevrimdışı TA9J

TA9A Ömer Faruk Bey'in sunmuş olduğu toplantının görünümü aşağıdaki gibidir.
Konuyla ilgili ilgilenen arkadaşlar ta9a@hotmail.com adresinden Ömer Faruk beye ulaşabilirler.
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2010, 23:47:05 Gönderen: TA9J »

Çevrimdışı TA2AOF

İsmail bey bu tür etkinlikleri en az 3-4 gün öncedeen haber verirseniz site üzerinden daha fazla katılımcı olacagı kanısındayım çünkü diger odalar bir hafta önce den haber veriyorlar. inşallah daha iyi olacagı kanısındayım.bundan sonra ki etkinlikleri takip etmeye çalışacagım . görüşmek üzere saygılarımla
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA9J

Faik Bey  çok haklısınız. TA9A Ömer Fauk bey genellikle her akşam *KAFKAS* konferans odasında farklı konularda bilgilendirme toplantıları yapar. Bu toplantı da buna benzer oldu.  Rölelerde akşam 08:00 da yapılan çevrimden sonra böyle bir toplantı yapacağını TA9A duyurdu. Ben akşam 09:30 almasını istedim ve arkadaşlara duyurmaya çalıştım.  Daha önce çıkan ve çıkacak olan yönetmelikler konusunda TA9A çok çaba harcamıştır. Günlerce Ankara'da kamp kurmuş ve ilgililerle temasta olmuştur. Sağolsun bizlerle kazanımlarını paylaştı ve görüşlerimizi aldı. Önümüzdeki günlerde tekrar bir toplantı daha yapacaktır. Toplantı tarihi ayrıca duyurulacaktır.

Çevrimdışı TA8AT

İsmail bey, Ömer bey toplantı için teşekkür ederim gerçekten çok yararlı oldu.Ayrıca KEGM nin hazırladığı yeni taslak hakkında bilgimiz oldu.Yeni taslağın lehimizde değişmesi için yoğun çabalarını sarfeden TA9A Ömer bey ve TA2T Tahir beye buradan teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.İnfo içinde TA9J İsmail bey tekrar teşekkürler.KEGM nin hazırladığı yeni taslak elimde mevcut isteyen arkadaşa mail ortamında gönderebilirim.Şırnak'tan herkese 73..

Onur UYANIK
5066617146
5362995914
onur44100@hotmail.com
ta8at@yahoo.com
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA1O

Son ek tahsisi
   MADDE 9 – (1) Amatör telsizcilere üç karakterli son ek tahsisi yapılır.
   (2) Beş yıllık A sınıfı belge sahibi olanlara boşta bulunan iki karakterli, on yıllık A sınıfı belge sahibi olanlara boşta bulunan tek karakterli son ekler tahsis edilebilir.

Uygun olmayan çağrı işaretleri
GEÇİCİ MADDE 2- (1) Bu Yönetmeliğin yayım tarihinden önce tahsis edilmiş ve Yönetmelik kapsamındaki düzenlemelere uygun olmayan çağrı işaretlerinin altı ay içerisinde KEGM’ne müracaat ile Yönetmeliğe uygun hale getirilmesi zorunludur.

Burdaki maddelerden anladığım kadarıyla. Bir çok kişinin çağrı işareti değişecektir.  Yanılıyorsam bilgi verirseniz sevinirim.

Çevrimdışı TA1MD

Böyle bir maddeye neden gerek görmüşler anlamadım, bana çok gereksiz geldi. Bundan B sınıfı radyo amatörleri ne şekilde etkilenecek bir bilginiz var mı acaba?

Çevrimdışı TA8AT

(4) Son ek; bölge numarasından sonra gelen en az bir, en çok üç harften oluşan harf grubudur.
      (a) Amatör telsiz derneklerine, ilk harfi K olan ve en az iki en fazla  üçlü harf grubundan oluşan son ek tahsis edilir.
(b) Eğitim ve öğretim kurumlarına, ilk harfi X olan ve en az iki en fazla  üçlü harf grubundan oluşan son ek tahsis edilir.
(c) Afet ve acil durum haberleşmesinde görev alan kuruluşlara, ilk harfi E olan ve en az iki en fazla  üçlü harf grubundan oluşan son ek tahsis edilir.
(ç) İzcilik kuruluşlarına, ilk harfi S olan ve en az iki en fazla üçlü harf grubundan oluşan son ek tahsis edilir.
(d) Araştırma kurumlarına, ilk harfi R olan ve en az iki en fazla üçlü harf grubundan oluşan son ek tahsis edilir.
(e) Bu maddenin a, b, c, ç ve d bentlerinde sayılanlar dışında kalan organizasyonlara ilk harfi V olan ve en az iki en fazla üçlü harf grubundan oluşan son ek tahsis edilir.

Serhat bey benim anladığım son ek harfi X - E - S - R - V İLE BAŞLAYAN İKİ  VE ÜÇ KARAKTERLİ ÇAĞRI İŞARETLERİ DEĞİŞECEK YUKARIDAKİ HARFLE BAŞLAYAN İŞARETİ KULLANAN TEK HARFLER DEĞİŞMEYECEK İKİ VE ÜÇ KARAKTERLİ OLANLAR DEĞİŞECEK.
SİZİN MESAJDA YAZAN MADDE 9: A SINIFI AMATÖRLERİ İLGİLENDİREN 5 YIL VE 10 YIL OLAYI ÇAĞRI İŞARETİNİZİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİNİZDE BOŞTA BULUNAN TEK HARFİ ALABİLMEK İÇİN 10 YIL İKİ KARAKTERİ ALABİLMEK İÇİN 5 YIL A SINIFI AMATÖR OLMANIZ GEREKİYOR. BENİM KONUDAN ÇIKARDIĞIM SONUÇ BU YANLIŞIM VARSA LÜTFEN DÜZELTİN.
ŞIIRNAK'TAN 73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA9J

TA3EL Ali Bey C sınıfı TC olacak şeklinde yok sanırım. TC özel çağrı işareti olarak verilebilecek

Çevrimdışı TA8C

En tehlikeli maddelerden bir tane daha

MADDE 24
(2) Bu madde hükümlerine aykırı davranışları tesbit edilen organizasyonların çağrı işaretleri ve sorumlu operatöre verilen amatör telsizcilik belgesi iptal edilir.
(2) Bu madde hükümlerine aykırı davranışları tesbit edilen organizasyonların çağrı işaretleri iptal edilir.

Yani bu maddeye göre roleler üzerinde oluşacak bir olumsuzlukdan dolayı  hem dernege verilecek çagrı işareti hemde roleden sorumlu oparötörün  amatör telsizcilik belgesi  iptal edilecek
TA8AL
Mehmet hanifi küçükoğlu
ta8al@hotmail.com
05334605192
http://www.gazianteptrac.org.tr/
Yalnızca kültürlü insanlar öğrenmeyi sever, cahiller ders vermeyi tercih eder.
Edouard Le Berquier

Çevrimdışı TA2AOF

ELİNDE YENİ ÇIKACAK YÖNETMELİK BULUNAN ARKADAŞLAR BİR LİNK VERSELER DE HERKES YARARLANSA İYİ OLUR
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA1O

Çevrimdışı TB1BTJ

sanırım mors da kaldırılmış görünüyor veya en azından bu taslak içerisinde yer almıyor.birde 75 puan üstü alıpta a sınıfı mors ikmal olarak bu güne gelmiş amatörlerin  durumu iyileştirilip a sınıfı mı yapılacak  yada yönetmelik yayımlandıktan sonra ki imtihandan itibaren mi bu uygulanacak bu nokta tam anlaşılır degil .  73 TB1CTJ OP.JAN ACEMOGLU
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB