Gönderen Konu: *KAFKAS* KONFERANS ODASI AKTİF  (Okunma sayısı 201 defa)

Çevrimdışı TA9J

*KAFKAS* KONFERANS ODASI AKTİF
« : 25 Aralık 2009, 17:25:38 »
TRAC-KARS Şubesi  konferans odası *KAFKAS* aktif olarak çalışmaktadır.  GÜVEN-2009 Tatbikatı görüşmelerinin bir kısmı *KAFKAS* Konferans odası üzerinden gerçekleştirilmiştir.

*KAFKAS*
NODE: 367087
BİLGİSAYAR: IBM-X-225-E-SERVER, 2 adet XEON İşlemci, 4 GB RAM
Kapasite: 25

Admin  : TA9A Ömer Faruk Özler; TA9J İsmail Çakmak
SYSOP : TA9A Ömer Faruk Özler; TA9J İsmail Çakmak
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2009, 17:34:33 Gönderen: TA9J »

Çevrimdışı TA9J

Ynt: *KAFKAS* KONFERANS ODASI AKTİF
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2010, 19:06:05 »
*KAFKAS* Konferans odasına Ankara TA2KB-R 439.200, Erzincan TA7IJ-R ve Erzurum TAKE-L 145.500 MHz röle ve link sistemlerinin bağlanmasıyla geniş bir alanda haberleşme imkanı doğmuş oldu. Katkılarından dolayı TA9A, TA7IJ, TA2OB ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2010, 19:11:31 Gönderen: TA9J »

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2010, 19:58:11 »
Merhaba
Elinize sağlık radyo amatörlüğü çalışmaları arasında yer alan digi modlar arasında yer alabilecek bir çalışma olarak echo link özellikle bu işe yeni başlayanlar için oldukça ilgi çekici bir metod.
Lakin, bu sistemin internete bağlı bir sistem olması nedeniyle, eğer elinizde uydu internet servisi yoksa kriz tatbikatında kullanılması ne kadar gerçekçi ?
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA9J

« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2010, 21:20:51 »
Korhan Bey
Haklısınız internetin ne olacağı hiç belli olmaz. Kriz zamanı için bu sistem kullanılacaksa uydu internet gerekecektir. Özellikle ilk anlarda. Konferans odası kurmak biraz maliyetli bir iş , yüksek hızlı internet ve bir server gerektiriyor. Ben kimyasal hesaplama için kullandığım bir sistemi bu işte de kullanıyorum. *KAFKAS* konferans odasını konferans odası nasıl kurulur? niyetiyle kurdum ve öğrenmem kolay olmadı. Şimdi 15-20 dakikada birisine rahatlıkla anlatabilirim.  İlk fırsatta resimli olarak anlatıp paylaşacağım da bir fırsat bulabilsem.  Buradaki amacımız bir şeyler yapmaktan çok bir şeylerin nasıl yapılabileceğini de öğrenebilmektir. Konferans odası çalıştırmak Echolink çalıştırmaktan daha zor ve zahmetli bir iştir. sağolsun TRAC Genel Başkan yardımcımcısı ve TA9A Ömer Faruk bey çok yardımcı oluyor. Adaha doğrusu sistemi kurdum ve Ömer Faruk beye devrettim.    İleride bahsettiğiniz internet sistemlerine kavuştuğumuz zaman sahip olduğumuz bilgiyi kolayca kullanabileceğiz. *KAFKAS* konferans odası TA 'nın ilk milli konferans odasıdır.  GÜVEN-2009 tatbikatı görüşmelerinin bir kısmı bu konferans odası üzerinden yapılmıştır.  Ama acil durumlar için başka alternatifler aranması gerekir. O konuda da  bir şeyler düşünmekteyim. Ama ücret işi yokuşa sürüyor.

« Son Düzenleme: 21 Ocak 2010, 21:23:58 Gönderen: TA9J »